Dear Makcik Bawang, kau gagal buat aku bersedih. Sejak aku mengamalkan kaedah pergi mampus, indeks kebahagiaan aku meningkat 230% ��

Wednesday, September 7, 2011

mERdEkA RaYa 2011

Assalamualaikum!

Hurmmm~ Baru hari ni nak bercerita pasal hari raya kan. Dah rata-rata aku nengok dekat facebook dekat blog semua orang post dan cerita pasal hari raya. Aku je yg kelembapan melanda...Kekadang tu idea membuak-buak...Tapi masa itu mencemburui ku..Ahaks~

For me, raya tahun ni memang lebih semangat sikit sebab tahun ni aku beraya bertiga.. Berseri-seri raya tahun ni dengan kehadiran si kecil ni~


Turn pagi raya tahun ni di rumah mertua..Maklumla..Suami Isteri org KL jeks~ So, bahagikan pagi petang je la~ Pagi raya umah mertua kat Jalan Sg Besi.. Tgh Hari sket, balik pulak umah mak aku kat Kg Pandan..

Style kan? Balik kampung dua-dua skali..Tok sah gaduh-gaduh~ Rumah mertua ng rumah mak aku pon adalah 15 minit jeks~ Jalanraya pula adalah sangat lengang kalau mmg tinggal kami2 org KL ni jeks~ Boleh golek-golek di jalanan~

Warna tema baju raya tahun ni adalah kaler silver...Kelassss ko~ Silver ok..Takmo cakap kelabu..Hahahaha~ Yang sebenarnya kain aku ng sayang adalah kain masa hantaran aritu. Baru nak buat baju.. Tapi dah ukur-ukur tak cukup pulak nak buat baju Khaleef... Gigih g cari kat Nagoya Carrefour Wangsa Maju..Seb baik dapat kain utk Khaleef yg sebijik sebuta sebulat cam kain kami..

Jgn tak tau, anak teruna aku ni..Baju raya dia complete ok!!~ Kalah mummy ng ayah dia..Siap sampen & songkok bagai...Ye la, dah ada anak kan, baju sendiri tak pikir dah...Untuk dia je la semua nyer...Tol tak para ibu sekalian?~

Ok la..Takmo bebel pepanjang..Karang korang bosan puloks~ Korang dok je la layan gambar aku dipagi raya ek...Huhu~

Akhir kata, Selamat Hari Raya..Maaf Zahir Batin