Dear Makcik Bawang, kau gagal buat aku bersedih. Sejak aku mengamalkan kaedah pergi mampus, indeks kebahagiaan aku meningkat 230% ��

Monday, August 27, 2012

hARi rAYa pERtAMa ~ 2012

Mari kita lupakan segala delay entry yg ada dalam draft aku ni..
Kita skip ke hari raya sementara mood raya masih bersisa..Ngeeeeeeee~

Meh la cuci² mata.. Sesaje jeks nak share gambar masa raya pertama aritu..
Gambar makanan tidak sesuai ye utk diambil ketika ini.
Yang sebenarnya tak dan nak amik. Dah mentekedarah baru teringat..Huhuhu~

Pagi² raya aritu pas sembahyang raya baru kitorg balik kampung..Terror tak??
Balik Kampung Pandan...Hahahahaha~

Gambar bersalam-salaman pun tak de ye..
Aku tak reti la nak suh org amik gambar time tgh bermaafan nih..
Lagi satu aku tak reti nak wayang² kengkonon tgh salam pastu amik gambar..
Very not me ok..
Lagi pun, aku bersalaman kat rumah sendiri jeks sebelum balik "kampung" tu..
Makanya, siapa yg nak amikkan gambar kan?? Khaleef???~

Tapi aku cam nak try la raya thn depan...Wakakakakakaka~ 
Insyaallah...Kalau panjang umur..Murah rezeki..

Destinasi pertama Tanah Perkuburan Jalan Ampang.. 
Yang ada kubur P.Ramlee ngan Saloma tu..Ecehhhhhhh!!~ Siap bagi tau ko.. Ahaks~
Pun tak sesuai nak amik gambar..
Geli tau nak suh org amik gambar kita time tgh baca Yassin..Cam hape ntah..Huhuhu~

Biasa raya pertama kitorg g Tanah Perkuburan Jalan Kuari Cheras & Jalan Ampang.
Tapi memandang kan Kubur Jalan Kuari tu sekangkang kera jeks dari rumah aku, so last day puasa tu aku dah pergi siap² dah...Lagipun kat situ ada 1 kubur jeks..Jadi esok tak yah la nak pergi sampai 2 tempat kan?? Tinggal nak pergi Kubur Jalan Ampang tu jeks..Bijak bijak!!!~

Pas gi kubur tu balik!!!~ Tak larat aku dengan Khaleef yg tgh melasak tu..
Dia buat kubur tu cam taman permainan ye...
Dia panjat² kubur org..Dia peluk batu nisan tu..Pastu marah sebab batu nisan tu tak terangkat..
Pastu kang nampak org jual belon dah meronta nak!!!!~
Seb baik dia x pandai minta ais krim lagi tau..









Dah balik tu, dah rehat² dah tido² tu, petang tu baru kitorg beraya..
Tak gi banyak rumah pun. 
Gi rumah makcik aku kat Damai Perdana ngan rumah sepupu kat Bandar Tun Hussien Onn


Khaleef & Acu Lis








Acu Lis & Nenek Kak Uyee

Khaleef & Tok Ta..
Ni gambarajah sebelum dapat duit raya ye...

Haaaaa!!!~ Yang ni gambar selepas dapat duit raya..
Wakakakakakakakaka!!!~
Kau tgk camne dia punya sengih???~

Khaleef & 2 pupu dia..Syawal~




Tuesday, August 14, 2012

kUcHiNg, sARaWaK - dAy 1 (7/7/2012)

Awal bulan lepas kitorg gi Kuching, Sarawak.
Saje bawa mak jenjalan sempena birthday dia aritu.
Flight kitorg kul 12++ pm cam tu.
Saje aku amik flight time² gitu sbb sampai² nnt boleh terus check-in kan?
Kesian kat Khaleef.. Dari pagi travel. Takkan sampai² sana terus nak jenjalan kan..
Check-In dulu...Rehat² dulu..Ye dok??!!~

Khaleef ni perangai ngikut perangai aku..
Kalau masuk kereta jeks mesti nak membuta..Haaa!!~ Sama la..
Maka oleh itu, sepanjang dalam flight mmg Mommy ngan Khaleef ketiduran...Hahahahaha~
Ada la lagi setengah jam nak sampai tu Khaleef bangun..

Dia bangun ok.. Dia x meragam..
Tapi yg aku tak tahan tu dia punya ramah tu cam Perdana Menteri semua org nak ditegurnya...
Org belakang..Org depan...Steward/Stewedest yg lalu lalang tu semua dia nak tegur..
Adoi anakku... Mommy terpaksa tebalkan muka ye!!~  






Kuching International Airport

Pak Supir yg membawa kami ke hotel

360 Xpress City Centre

Sampai kat hotel around 4pm camtu..
Lepak² dulu..Tidur² dulu..Kul 6pm camtu baru kitorg keluar balik..
Destinasi seterusnya adalah Pasar Satok..
Nak cari souvenir sesuai la cari kat sini..Murah giler nak dibanding kan dengan Main Baazar, Waterfront tu..
Pen ke, Key chain ke, boleh dapat 10/20 dengan harga RM10 jeks kat sini..








Kitorg kat Pasar Satok tu sampai kul 9pm jeks kot..
Terus balik hotel sebab sana night life dia x macam KL
Semua kedai tutup awal..

Ni dia gambar budak kepenatan jenjalan nak posing dulu sebelum tido..
Nanite uolls~~