Wednesday, September 7, 2011

mERdEkA RaYa 2011

Assalamualaikum!

Hurmmm~ Baru hari ni nak bercerita pasal hari raya kan. Dah rata-rata aku nengok dekat facebook dekat blog semua orang post dan cerita pasal hari raya. Aku je yg kelembapan melanda...Kekadang tu idea membuak-buak...Tapi masa itu mencemburui ku..Ahaks~

For me, raya tahun ni memang lebih semangat sikit sebab tahun ni aku beraya bertiga.. Berseri-seri raya tahun ni dengan kehadiran si kecil ni~


Turn pagi raya tahun ni di rumah mertua..Maklumla..Suami Isteri org KL jeks~ So, bahagikan pagi petang je la~ Pagi raya umah mertua kat Jalan Sg Besi.. Tgh Hari sket, balik pulak umah mak aku kat Kg Pandan..

Style kan? Balik kampung dua-dua skali..Tok sah gaduh-gaduh~ Rumah mertua ng rumah mak aku pon adalah 15 minit jeks~ Jalanraya pula adalah sangat lengang kalau mmg tinggal kami2 org KL ni jeks~ Boleh golek-golek di jalanan~

Warna tema baju raya tahun ni adalah kaler silver...Kelassss ko~ Silver ok..Takmo cakap kelabu..Hahahaha~ Yang sebenarnya kain aku ng sayang adalah kain masa hantaran aritu. Baru nak buat baju.. Tapi dah ukur-ukur tak cukup pulak nak buat baju Khaleef... Gigih g cari kat Nagoya Carrefour Wangsa Maju..Seb baik dapat kain utk Khaleef yg sebijik sebuta sebulat cam kain kami..

Jgn tak tau, anak teruna aku ni..Baju raya dia complete ok!!~ Kalah mummy ng ayah dia..Siap sampen & songkok bagai...Ye la, dah ada anak kan, baju sendiri tak pikir dah...Untuk dia je la semua nyer...Tol tak para ibu sekalian?~

Ok la..Takmo bebel pepanjang..Karang korang bosan puloks~ Korang dok je la layan gambar aku dipagi raya ek...Huhu~

Akhir kata, Selamat Hari Raya..Maaf Zahir Batin












16 comments:

atty's said...

samalah ..kty pun balik raya dua2 kg
sbb umah mak kty ngn umah mertua blkg umah je..

selamat hari raya mala

nUR_rOsALiNdA said...

atty's
Wahhhhhhhhhh!!~ Kty lagi best...Kahwin ng org sekampung ek~

Mimy Hamid said...

aku geram si khaleef ni mata tak hengat tengok kamera...ni mummy dia ajor la ni...dah la comel geget kang....dah besor dah raya...byk kaut duit raya khaleef...hehehe...nok bestnya se KL...tak gaduh gaduh la.....selamat hari raya...nanti aku raya umah ko ek..umah mana

nUR_rOsALiNdA said...

Mimy Hamid,
Hahahaha~ like mummy like son la nok..Pantang tgk camera..Hiks~ Nnt aku YM ko ek~

ieda said...

aloor dikkk sgt2 sweet pic raya adik , ayah dan bb tu :)

ps : dikkk kalau nak try email add nie boleh zura1827@yahoo.com
sedap tau dik .. buat sendiri dirumah makan ngan wedges .. mcm kat KFC :)

nUR_rOsALiNdA said...

ieda,
Ok kak..Kita email nnt..Hiks~

pRincESs_N said...

khaleef...bolatnyer mata kamu...yunk..mane jmpe songkok gn sampin kecik ni? N carik2 ritu x jmpe pon...

nUR_rOsALiNdA said...

pRincESs_N,
Hehehehe~ Kat Tesco Ampang N

Roxy said...

akak..mate khaleef sgt boolat ok!! hehehe..geram!! pandai je die tgk camera..ckit lagi da besar, siap ler..abis bp byk album pic die je la nnt..hehehehe..

eLLy said...

Khaleef posing mata tetap terbelik :p

A.I.Z.A.T said...

comey je si Khaleef..hehe..

nUR_rOsALiNdA said...

Roxy,
Hehehehe~ Tu la, akak x sabar nak tgu dia dapat kaki ni..Abes laaaa~

eLLy,
Trademark dia la kak..Hehehehe~

nUR_rOsALiNdA said...

A.I.Z.A.T ,
Mummy dia juge..Hehehehe~

lily lotus said...

syoknya u :) seronok tgk ur lil boy, kemain bijak nampak dia. festime beraya eh..

nUR_rOsALiNdA said...

lily lotus,
A'aa kak..1st time dia beraya nih..Hehehehe~

♡ a.y.u ♡ said...

wahhh...comelnya baby khaleef ni...geram tengok mata die..pandai betol tengok camera kan...