Dear Makcik Bawang, kau gagal buat aku bersedih. Sejak aku mengamalkan kaedah pergi mampus, indeks kebahagiaan aku meningkat 230% ��

Monday, April 27, 2009

hONeymOON



Salam Uolls
Just to inform
No update for this week
Because im on 'HORNYMOON'
Will Update Soon
Daaaaa~~~





Entry ni adalah auto publish.
Masa korang baca entry ni mungkin aku dan sayang dalam perjalanan.
Doakan aku dan suami tercinta selamat pergi & kembali ye.

Thursday, April 23, 2009

hANtARaN

Majlis Perkahwinan tidak akan lengkap tanpa set Gubahan Hantaran yang indah. Gubahan Hantaran disediakan bagi menandakan ketulusan hati bakal pengantin buat pasangannya..

Di sini aku tepek beberapa gubahan hantaran waktu hari bersejarah aku hari tu.. 7 Dulang dari pihak lelaki di balas 9 dulang dari pihak aku untuk suami tercinta..


Yang warna putih ni dari aku utk sang suami


Cincin suasa, batal air sembahyang
Kain persalinan
Sirih junjung
Kasut - Primavera
T-shirt & cap - Nike
Towel - Alinas
Perfume & Toiletries - Hugi Boss & Body Shop
Al-Quran
Cake - Coffee bean
Yang rose ni dari sayang untuk aku


Kasut & Bag - Primavera & Carlo Rino
Perfume & Toiletries - Femme Boss & Body shop
Kain persalinan
Sirih Junjung
Telekung
Cheque hantaran
Mas kahwin & Gelang + Rantai batal air sembahyang
Cake - Coffee Bean

Wednesday, April 22, 2009

cERitERa

Sepanjang aku dok update blog pasal hal perkahwinan aku, aku lupa nak cerita kat korang beberapa perkara kan??

1 – Aku kehilangan hand phone aku masa majlis sanding aku kat dewan tu.. uhuks~ Dan hand phone yg hilang tu telah digantikan dengan handphone Sony Ericsson model – K770i (Kaler pink)




2 – Aku beli camera camera Canon IXUS 80 IS, juga kaler pink supaya sedondon ngan handphone aku..wakakaka~ Beli pun masa PC Fair aritu.. ada lah skit diakaun dan dapat beberapa gift.. Biasa la kalau beli time exhibition ni kan..Macam² promotion..

Sebenarnya camera ni mak aku yg sponsor sbb dia kesian nanti aku gi honeymoon x de camera sbb camera aku dah rosak. Padahal boleh je aku amik gambar guna camera phone kan.. Apa² pun thanks mak…muahhhXXx~~♥♥♥




Sedondon camera ngan handphone aku..


3 – Satu hari tu aku gi beli barang umah ngan sayang kat JJ Tmn Maluri tu, tetiba tali sandal aku tertanggal, pastu sayang janji nak belikan aku sandal baru.. Pastu last weekend syang pon belikan aku sandal purple tu.. Tapi aku yg tamak dia x cukup dengan sandal, aku minta lagi heel sandal kat sayang..boleh??





4 – Semalam pulak masa sayang amik aku balik kerja tu, aku rasa cam sayang tak ikut jalan yg sebenarnya utk balik rumah. Aku cam pelik “nak gi mana ni??” Dia kata nak gi Sg Wang.. Nak buat aper??? Sekali sampai Sg Wang dia kata nak beli PS2..Wakkkk!!!!! tak meroyan aku dengar dia nak beli PS2 time tgh² bulan ni??? Aku nyer muka dah kelat dah ni.. “Nak beli PS2 boleh, tapi saya nak wallet baru”…wakakakaka~ Makanyer, semalam ak telah mendapat wallet baru..huhu~kaler merah lagi you!! Thanks sayang!!! muahSSs…mUaHSsSSS…muahhsSss!!!!!!!




Tuesday, April 21, 2009

kAki bOLa


Ini majalah kaki bola..

Mesti org cam pelik je naper aku tepek majalah kaki bola ni kat sini.. Aku ni kaki bola ker?? Huhu~

Ada tak sesaper yg baca majalah nih?? Biar lah org nak kata “aku x baca majalah kaki bola ni”,apa barang baca majalah ni”, bla…bla…bla… & whatsoever

Sebenarnya, aku tepek majalah kaki bola ni bersebab..sebabnya ialah…muka sayang terselit kat dalam majalah ni..wakakakakaka~

Sayang ada join satu forum ni, Forum kelab peminat BARCELONA. Hari tu, masa aku tidur umah kawan, sayang pun menggedik gi gathering yg di anjurkan oleh forum ni.. Biasa lah bila dah jumpa² tu, amik² la gambar kan?? Pastu En. Moderator telah memasukkan gambar dan forum tersebut dalam majalah kaki bola ni.. Cari publisiti la tu..wakkkkk!!!!!!!!! Larikkkkk~~~

Friday, April 17, 2009

aKu...iStERi...


Meet Sayang!! He's my soul mate, my best friend, my husband, my idol. Yes, he can be annoying at times, but which men isn't? (only kidding Sayang) :)

He is such a wonderful person. When I met his friends, I knew we will get on right away. I think I fitted in quite well. When he met my family, I knew he was the one. I was glad I "found" him.

I've only been married for about 2 weeks 6 days now! sumer dok tanyer caner my life as jadi orang baru..hahaha~~ I can’t really tell what have changed since... Mmg ada sikit² perubahan, tapi tak banyak.. Aku masih belajar dan menyesuaikan diri sebagai seorg Isteri, Menantu, Ipar, bla…bla…bla…

Aku as wife?? Okey…hahahaha… Okey sangat..So, kepada sesaper yg belom berkahwin, sila lah berbuat demikian..wakakaka~~

Utk awal2 ni ok la..Alhamdulillah dapat aku menunaikan kewajipan seorang isteri.. aper tuh?? masak, mengemas, menggosok, membasuh….aper lagi??? Ikutkan masa aku gi kursus kawin itu aritu benda² ni bukanla tanggungjawab isteri.. tapi fitrah dan lumrah nyer wanita, benda ni semua dilakukan tanpa disuruh.. betul tak? Suami ibarat bayi.. aku rasa la.. MY HUBBY IS MY BABY… hehe….sume kiter uruskan..

Tapi menjadi isteri pada yang tercinta amatlah indah.. tak sama time bercinta dulu, time bertunang dulu.. Tapi dengan perkahwinan, ianya mematangkan hidup kiter.. itu yang indahnya…

Ape yang indah lagi.. masih lagi org memandang kite as pengantin baru sebab… inai kat tangan tak ilang lagi!! Hahahaha~~~

Apa yang lain dah kahwin??

- I got to see him sleeping next to me.
- Masak (Tapi aku masih belum berkesempatan lagi sbb tinggal ngan mertua.. Ibu mertua aku yg masak, aku tolong² jerk)
- Kita wajib bangun awal
- Kene rendahkan suara
- Kene belajar kemas mengemas ….
- Belajar jadi wanita…terutama bila berhadapan dengan orang selain keluarga sendiri. especially keluarga mertua, ipar, biras, etc….
- Pandai² amik hati…Skang dah ada hati dua keluarga kita kena jaga..
- Belajar lah bersopan skit pakaian untuk menjaga nama baik suami tercinta
kurang melepak jumpa kawan²
- Bahagia - mcm dulu before kawin ada je masalah....skrg relaxx je
- Credit hand phone tak terusik. Al-maklum la, sblm ni sikit² dok sms/call..skang dah ada depan mata nak sms/call ape jadah..
- cemburu ader..tapi dah kurang..hubby dah depan mata
- dah tak independent dah...gedikssss
- hari² basuh baju & setiap kali kering terus lipat baju..ekekekeke~




wakkkkkkk!!!! Banyak siot perubahan² nyer. Kalau nak suruh taruk semua, sampai esok pon belom tentu abis…

Thursday, April 16, 2009

jiKa kAu tiAdA

Aku tau lagu ni dah lama. Tapi tak tau naper, tetiba baru skang ni aku cam jatuh cinta ngan lagu ni pulak.. Serious!!!! Aku suka lagu ni..Mungkin sebab lirik dia kot yg dah merentap tangkai hati aku..wah!!! ayat tak tahan!!! So, to my beloved husband, I dedicate this song to you Sayang.








Suatu ketika dahulu
ku tersesat dalam hidup
sehingga muncul menjelma rasa sayang kepadamu

rupanya inilah cinta
nikmatnya baru ku rasa
tak terbayang bagaimana hidup jika kau tiada

jika kau tiada
pada siapakanku dendang syair cinta
dan dakapan mana harus ku bersandar
meraih kasih yang ku perlu

jika kau tiada
wajah siapa harus ku tenung bila mencari ketenangan
arakian suara siapakah kan membisikkan kata -kata cinta

tak tersusunnya kata
azimat kau kau bawa pastinya ku kan sengsara oh..jika kau tiada

takku kenal cinta sebelum kau hadir tak ku tahu erti rindu
kini doa ku termakbul ..ku tagih cinta mu selalu
walau ramai ku kenali tiada seikhlasmu kasih
kalam sayang kau ku cinta
hanya nyawa kan bisa memisahkan kita..mamisahkan kita

jika kau tiada
hilanglah bintang dilangit yang berkelip memelita malam yang hiba
hilanglah keajaiban didunia

jika kau tiada
sentuhan siapa yang mampu menyembuh luka dihatiku
lantarannya tawar naluri hati untuk jatuh cinta lagi..
jikalau ku termampu memiliki dunia
pastinya ku kan sengsara oh jika kau tiada

Wednesday, April 15, 2009

yAwN - wAaArRrGghHhH!!!!!! -

Hari sabtu hari tu, lepas tgk anak Parveen @ Syazwina tu, aku hantar sayang gi main bola. Sementara nak tunggu sayang abis main bola tu, aku ngan Thrisha gi jalan². Dekat² kul 7pm tu, aku ngan Thrisha gerak la gi tempat sayang main bola tu balik sbb nak amik sayang. Masa on the way ke sana tu, aku menguap. Tak lama lepas aku menguap tu, Thrisha pulak menguap. Lepas tu dia tanya aku, "Menguap ni macam penyakit berjangkit tau..Lepas sorg menguap, mesti org lain nak menguap jugak. Naper eh??" Dan aku tak de jawapan utk soalan tu sbb......lepas Thrisha menguap tu, aku pulak menguap...Lepas tu Thrisha balik menguap, pastu aku pulak menguap. Aku, Thrisha.... Thrisha, Aku....macam tu la kitorg sepanjang perjalanan nak amik sayang tu..wakakakaka~~ kelakar kan??

Maka nya disini, aku nak utarakan soalan Thrisha tu kat sini kot² korang ada jawapan, idea atau pendapat kenapa jadi macam tu..

Aku tgk gambar baby ni menguap pon aku dok nak menguap..wakakakaka~~ persal arr?? Korang tau tak?? Korang pernah tak tgk org lain menguap, pastu korang pon menguap atau lepas korang menguap, korang tgk org lain pon sibuk nak menguap???

Sila lah jawab ye kawan²...

Tuesday, April 14, 2009

iRa

Hari Sabtu hari tu, Aku, Sayang ngan Thrisha gi melawat kawan kitorg baru lepas bersalin. Tak de la baru mana.. A week before aku kahwin kalau x silap. Tapi masa tu aku bz gilak, x sempat nak gi melawat. So, ada kesempatan hari Sabtu aritu, kami pun meredah hujan nak gi tgk baby Parveen…Opppss!!! Silap daaa….Parveen tu nama sebelum dia convert. Nama dia skang Syazwina Bte Abdullah.. Nama baby dia Nur Syakira.. Comel…Sangat comel..


Ni la Parveen @ Syazwina

Ni Thrisha


Friday, April 10, 2009

hAPPy biRtHdAy sAYaNg

“You fill my life with the glow of your love, the warmth of y our care & the joy of knowing that you’ll always be there for me”




Selamat Hari Lahir Sayang.
Semoga panjang umur & dimurahkan rezeki.
Semoga Masjid yg baru kita bina ini kekal hingga ke akhir nafas.

I Love you more than everything Sayang

You were born to be mine...


Wednesday, April 8, 2009

rEcEptiOn ~ 29 mARcH 2009 ~

Baby you're my destiny
You and I were meant to be
With all my heart and soul
I'll give my love to have and hold
And as far as I can see
You were always meant to be
My destiny



















Gambar ihsan dari – Julia, Azrin, Zuraidy

Monday, April 6, 2009

mALaM bERiNai ~28 mARcH 2009~

Salam uolls. Aku betul2 minta maaf kalau aku dah beberapa hari ni x singggah blog korang. Aku bz utk bertandang pulak last week. Pasni baru back to normal kot. Insyaallah..Ok la, x mo cerita panjang2.. Sekarang aku update pic masa malam berinai pulak. Tapi tak banyak pic ye Uolls






Ha.. Tadi aku gi singgah blog Mr. Zuraidy, aku nampak pulak gambar aku masa kahwin aritu dan aku terminat ngan pics itu.. Tapi aku curi yg masa nikah je ye.. Masa sanding nanti aku tepek ngan entry sanding sekali..Tungguuuu!!!!