Dear Makcik Bawang, kau gagal buat aku bersedih. Sejak aku mengamalkan kaedah pergi mampus, indeks kebahagiaan aku meningkat 230% ��

Monday, April 26, 2010

sAtURdAy fEVeR

Morning!!!
Last Saturday was very full of activity.
Masalahnyer skang, activity yg melibatkan aku satu haram jadah aku x amik gambar okeh!!! Tapi activity yg tak melibat kan aku, tetiba gedik ada gambar..
Kerana…….
Aku malas la nak amik² gambar.. Gambar yg ada ni pon ehsan dari pada mereka²… Mood aku aritu suam² kuku kaki je…ahaks~
Aktiviti yg melibatkan aku adalah, kenduri cukup jambul anak kawan sayang, kat TTDI. Tgk!!! Diorg ni kahwin 2 months after kami kahwin tau, tapi dah beranak dah pon isteri dia..Aku??? Lom ada rezeki…Insyaallah suatu hari nnt..AMIN!!!
Korang tgk, aku gi kenduri pakai seluar boleh??? Sungguh tidak sopan..
Tertutup sayang dek badan aku yang da’ bomb nih…wakakakaka~


Sbb lepas tu aku kena attend birthday party kawan aku nyer anak.. Tak kan pulak aku nak gi birthday party tu pakai baju kurung kan?? kan?? kan??
Ni ha!! Gambar birthday girl tu…Ini pon aku curi dari facebook kawan aku, si Wina ni…ahaks~ “Parveen, ko tak kisah kan? Kalau kau kisah pon ada aku kesah??” wakakakaka~


Sebenarnya balik dari birthday party tu aku aku gi Karaoke. Tapi sebab x de gambar, cam x syok pulak nak cerita..hehehehe~Cukup je la korang ta aku gi karaoke k….

Dan yg akhir sekali ni tak de kena mengena ngan aku secara langsung atau tidak langsung.
Ingat tak kengkawan aku yg gi Cherating aritu? Diorg ni pergi tido umah salah seorg daripada mereka. Tapi malangnyer aku x dapat join sebab aku kan ada jemputan kenduri cukur jambul & birthday party tu…Biasalah, akak kan VVIP…ahaks~ perasan…muka cam baldi ada hati nak jadi VVIP~
Kawan aku yg tuan punya rumah tu kata ada surprise utk sesapa yg datang rumah dia.. Maknanyer surprise utk aku xde la kan?? Aku tak kira!!! Aku nak jugak~
Korang nak tau apa kejutan itu????
TADAAAAAAA……


Kek gambar kami kat swimming pool…Pastu dengan bangganyer ltag aku kat fb cakap “Mala, walaupon ko takde aku tetap taruk muka ko” haaaa!!!! Seb baik ada muka aku yg cun tu~ Kalau tak, tak berseri kek ko..ahaks~


Abis tu dah dia tag aku kan? Korang ingat aku nak tgk pic tu telan air liur je ke?? No no no no~ dah tentu la aku nak rasa jugak…hahahaha~


Alhamdulillah….ada rezeki aku..Linda kirim kek tu kat Dayang. Ni ha bahagian aku, muka aku…hehehehe~


Sedap weh…serious aku tak tipu…Selalu aku tgk je Linda dok tag² aku kat pic kek² dia.. La ni baru dapat rasa mmg sedap..Aku leh rekemen la kalau korang rasa nak tempah kek dengan harga yg reasonable…
Nak tgk kek² lain, jenguk sini à Linda’s Bake Corner

Monday, April 19, 2010

sEsi tAyANg mUkA

Salam..Seperti yang dijanji kan… Ku kuatkan hati juga nak meng ‘update’ blog kesayangan aku nih~

Semalam aku gi Make Over Loreal kat Mid Valley~ ahaks~ Purchase RM100 and above, pastu dapat free make over…Aku kan gedik.. Selagi ada make over sumer aku nak gi..huhu~

Tapi x banyak gambar la aku amik…tak sempat~ sbb cam ramai org pastu segan la aku nak posing² situ kan..

Yang ada pon gambar aku dok posing² kat umah sebelum ngan selepas aku balik…hahahaha~

Ni muka suci la nih~ tanpa secalit mekap...ahaks~ ♥ sembab je~


Korang tgk je la gambar aku ni sampai muntah hijau eh~ Kata pon aku dah lama x update blog, mesti korang rindu ngan aku kan? Haaa!!! Amik la korang tgk wajah² aku yg montok nih~

Gambar yg after makeover tu pon dah xde rupa make over sgt pon sbb kepanasan kan dari Mid Valley kitorg terus ker Cyberjaya dan singgah Alamanda..




Haaaa!! Aku lupa nak citer kat korang kan? Masa anniversary aku ngan sayang aritu – 28/3/2010 – tak de pon apa² acara istimewa… Cuma sayang bawa aku gi shopping…

Memula sayang nak belikan aku jam~ tp aku x nak sbb jam aku kat umah dah boleh buat buka kedai dah..hahaha`

Maka, aku cakap ngan sayang shopping je la baju² aku…wakkkkkkkkkkkk~ ada lah beberapa helai baju dan seluar yg sempat aku rembat….

Tidak lupa jugak bag ini~ ahaks~ VIOR je..bukan LV okeh~

Sajer nak bgtau korang..arini aku g kerja pakai bag baru tau…hiks~

Friday, April 16, 2010

kEsiAN bLog aKu

Kesian kat blog aku. Sejak kebelakangan ni kurang mendapat perhatian daripada aku..uhuks~ Ye la...tuan tanah sibuk ngan facebook je..

Tak pe cayang eh~ Ko berehat la dulu. Dok diam²..Minggu depan aku update ko balik eh....caiyokkkkkk ♪♫•*¨*•.¸¸❤¸¸.•*¨*•♫♪✿.。.:* *.:。.✿˙˙·٠•●♥

Tuesday, April 6, 2010

iMPiANa cHeRatiNg rEsORt - dAy 2 (sURpRiSe biRtHdAy pARty)

Morning…

Ok..Arini meh aku nak citer pasal Surprise birthday party yg aku bat kat Sayang tu…Hahahaha~ menjadi siol~ Bang Bang Boom la Sayang~

Entry semalam kan kitorg g makan Chili’s Crab. Lepas makan tu kitorg nak balik Lobby Hotel sebab surprise ni akan berlaku di Fun Pub dekat Lobby Hotel~

Sayang cakap “Apasal nak balik lobby balik”
Aku pon baik punya kencing “Kita balik Lobby balik, jumpa diorg sumer kat Lobby, pastu gerak sekali”
Fuh!!! Bab menipu sunat ni, Nurmala Mazlan terbaekkkkkk~ wakakakaka..

Kawan aku nyer suami, Sham memainkan peranan dengan berkesan…ahaks~

“Jon, jom masuk dalam pub tu kita main pool”

Sementara diorg dok leka tgk org main pool, waiter siapkan tempat kitorg (12pax) & kek yg tersedia atas meja…Duh!!! Sbb aku plan sepatutnyer, keluar lagu birthday baru nak kuarkan kek..Tapi waiter tu kuakan awal la puloks~

Sekali lagi Sham memainkan peranan “Ni nak celebrate anak aku.. Ko tgk, anak aku baru setahun dah celebrate kat Cherating”
Fuh!!! lega~

Tak lama lepas tu bunyi drum..Camner nak cakap arr??? Alahhhhhh~ cam bunyi kalau nak umum kan hadiah tempat pertama tu…"Ladies & Gentlement..we like to wish a Happy Birthday to Khairul” Haaaaa!!!!!!!! Masa ni muka sayang dah lain dah..hahahaha~



Pastu live band tu pon main kan lagu Happy Birthday & kitorg sumer berdiri dan nyayi ramai²..Ahak~ cuak suami ku….

Mati² dia kata bukan birthday dia..

Aku cakap dah aku yg plan, dah tentu la aku plan utk dia kan?? Aku ada hubby lain ker???

Member cuak beb.. tgk kiri kanan kot² ada Khairul lain ke..Siap tgk jam, tgk tarikh ye ker birthday dia aritu?? Ahaks~ Bertambah cuak bila pompuan² club yg seksi tu datang sebelah dia dan menyanyi sekali..lalalalalala~ ♫♪♫♪♫♪♫♪♪♫♫



Lepas acara meniup lilin tu, penyanyi live band to wish us a very 1st anniversary dan menjemput aku ngan sayang menari kat tengah² tu..wakkkkkk~ tak kan aku pon wakenabeb???~

Aku x nak menari ni..segan siol~ tp kawan² aku suh g…Aku pon pergi la..Karang kata x sporting.. Masa ni rasa cam masa kahwin aritu lak..ramai cameramen tangkap gambar…ahaks~


Touching siol time ni sbb band tu main kan lagu ENDLESS LOVE.. Pastu kitorg menari pulak kat depan tu...serious touching...sampai menangis aku..over!!!!








Ini la penyanyi live band yg aku jumpa di siang hari utk plan sumer nih…ahaks~ Thanks dear ♥♥♥

Apa² pon, Thanks to kawan² ku yg turut menjayakan majlis ni… Korang mmg best.. Sbb kita nyer plan sangat menjadi…ahaks~

Sayang!! Lu Kena Beb~ wakakakakaka~

Monday, April 5, 2010

iMPiANa cHeRatiNg rEsORt - dAy 2

Hari kedua di sana,kami pergi ke kedai² yg menjual² ikan² kering, keropok² ikan nih…Sajer buat stok kat rumah kalau malas masak…Ahahahaha` Lagi satu nak bg kat org la kan.. Nak cari Fridge Magnet tu la konon nak buat souvenir. Tapi sumer nyer tulis Terengganu..Tak mo la..Org nak tulis Cherating…

Sudah nyer aku beli keropok² ni je la…Banyak siol~ aku rasa cam nak beli sumer….Tapi nnt x muat bonet kereta.. Pasni kalau nak gi sini kena bawa Storm…ahaks~




Harus la posing depan kedai kan…~ •.¸¸.•´¯`•.♥.•´¯`•.¸¸.•.



Pas balik dari jalan² cari makan tu, aku cakap ngan sayang nak lepak lobby..Nak posing² la konon kan… Yang sebenarnya, aku nak jumpa org yg bertanggungjawab nak menjayakan Surprise birthday party sayang malam karang…ahaks~

Aku check cake is ready or not.. Aku order air minum siap² utk malam karang dan yg paling best…..aku gi jumpa live band sbb nak bgtau kena nyanyi lagu apa..woohoo~

Tapi posing itu tetap harussssss la kan…


Dan petang itu seperti hari semalam, aktiviti adalah aktiviti berendam di swimming pool okeh~ berendam je la yg aku mampu kan? sbb x tau berenang…ekekekeke~



Malam, sebelum birthday party yg sayang tak tau menahu tu, kami makan kat Restoran Matahari. Recommended by seorg kawan, Hasanah. Katanyer Chili’s Crab sini sedap..Aku nak gak try kan…




Nahh~~ Korang tgk!!! Kalau korang tak terliur aku tak tau la korang nyer selera camner..ahahahaha~ aku ni, tiap kali tgk gambar ni, aku telan liur….tiap kali telan liur, aku tgk gambar nih….Terangkat siollll~ *:..。o○☆゚+。

Sunday, April 4, 2010

iMPiANa cHeRatiNg rEsORt - dAy 1

Salam uolls~

Fuh~ seb baik kuat semangat arini..Kalau tak confirm aku tak g kerja..Kerana desiran ombak di pantai masih memanggil²..ahaks~

Ni aku nak citer ni…Hari Khamis aritu kan aku gi Cherating.. Ni ada la sedikit sebanyak gambar yg aku nak share ngan korang..

For the time being, aku share gambar utk day 1 je ok.. Yang lain nnt² aku share sbb kerja aku pon dah menimbun boleh tahan jugak ni..

Hari Khamis tu kononnyer nak bertolak kul 8am la kan..Tapi ada la hal yg x dapat dielakkan, Kul 11 cam tu baru kitorg bertolak…hampeh tol~ Tension aku siol!!!

Check in Kul 2. Tapi sebab kitorg dah gerak lambat, campur ng berhenti makan, berhenti berak bagai…Sampai sana dalam kul 4pm cam tu…huh!!!!!!

Dah sampai sana tgk laut, haihsss~ sejuk hati aku…yeay!!!!! Sampai jugak akhirnyer ke Impiana Cherating Resort…woohoo~

Ni baru lepas check in.. Driver melepas kan lelah penat drive kononnyer..hehehe~ ♥♥












Selepas hilangkan lelah lebih kurang sejam didalam bilik yg nyaman, apalagas..... Kami bercanda ria la kat swimming pool...huhu~ Tapi aku x tau berenang ye kawan².. Takat berendam² tu boleh la..ahaks~

Selepas makan malam…posing dulu depan Fun Pub ni kerana esok akan berlakunyer kejutan buat sayang…..Tunggu!!!!!!

Thursday, April 1, 2010

iMPiANa cHeRatiNg rEsORt


Menuju ke destinasi yeay!!! yeay!!!
Puncak cinta tertinggi yeay!!! yeay!!!
Ahaks~
Hari ni aku menuju ke destinasi ye kawan-kawan
Sini lah destinasi ku...huhu~
Off to Cherating....













p/s - Hari ni genap 2 tahun aku kerja di Tradewinds Plantation Berhad...
Alhamdulillah~ rezeki masih ada....