Dear Makcik Bawang, kau gagal buat aku bersedih. Sejak aku mengamalkan kaedah pergi mampus, indeks kebahagiaan aku meningkat 230% ��

Monday, March 29, 2010

My vERy 1st wEDDiNg aNNiVeRsARy~♥♥♥

Setahun sudah usia perkahwinan kami...

First of all, aku nak ucapkan terima kasih pada yang wish anniversary aku. Doakan aku dan sayang berjodoh panjang. AMIN!!!

Alhamdulillah... THANKS GOD.... Semalam genap la setahun aku dan MOHD KHAIRUL NIZAM BIN SHAMSUDDIN menjalin hubungan sebagai suami isteri yg sah.... tepat jam 5.30 ptg, 28 March 2009 kami selamat dinikahkan di Masjid Nur Hidayah, Kampung Pandan Dalam oleh abah aku sendiri~...

Alhamdulillah Alhamdulillah... menitis jugak air mata time tu... masih kuat lagi diingatan aku saat dan ketika itu.. Ye aku cinta padamu Sayang... dulu kini dan selamanya... moga kau la satu2nya suamiku di dunia dan akhirat…AMIN!!!!

Masih kukuh dalam ingatan aku... tarikh 2 November 2007... pertama kali aku bertemu muka dengan sayang..Tanpa perasaan, tak terusik langsung hati ini… tak pernah terlintas di pikiran time tu yg dia la bakal suami ku....who knew.... jodoh tak ditentukan oleh diri kite sendiri.... siapa sangka, pada masa tu aku sedang menyulam kasih bersama org lain yg hampir 7 tahun hubungan kami..Tetapi akhirnya jodoh ku adalah Sayang…


Sayang,
Syukur dgn takdir Allah menemukan kita berdua... apa saja kelebihan sayang... mmg sy banggakan... tp apa je kekurangan Sayang... sy terima dengan hati terbuka.... segala salah silap yg sayang dh buat... sy maafkan ngn seikhlas hati sy tanpa dendam.... sbg isteri... sy teramat maklum... pd Sayang la letaknya redha Allah pd saya... pd Sayang jugalah letaknya syurga dan neraka saya..restui lah saya dan ampunkan lah setiap dosa saya..


Apa yg aku harapkan agar rumah tangga kami yg dibina kerana ALLAH SWT ini akan membawa ke syurga.... Jannatul firdausi nuzula... Insya-Allah.

Meh la korang layan la gambar² kahwin aku eh…Ahaks~











Monday, March 22, 2010

kONsERt pERtAMa af8 - aDiRa


Salam pagi uolls~

Ahaks~ tetiba lak ada mood nak update blog pepagi Isnin yg blues ni..

Takde benda pon sebenarnya, Cuma sajer nak share ngan korang pasal AF8.. Insyaallah thn ni aku dapat tgk sepenuhnya kot AF8 ni..

Ye la..masa belum kahwin dulu x reti nak dok umah kan? Merayap dari siang ke malam. Mana la ada masa nak tgk AF² ni….Bercinta lagi bagus..ahaks~

Masa aku kahwin thn lepas - 28/3/2009, masa tu tgh rancak AF7 ditayang kan?? Masa tu kan lepas kahwin aku dok ng mak mertua.. Mana ada peluang nak tgk AF² ni.. Keluarga mertua aku mesti la ada rancangan pilihan mereka sendiri kan? Takkan pulak aku nak over shadow tukar channel sesuka hati..hahaha~

Tetapi pada tahun ini… aku kan dah dok umah sendiri.. jadi, TV itu aku yg punya….hua hua hua~~

Ok² mari kita mula kan..

Korang tgk tak Konsert AF8 hari Sabtu aritu? Aku tgk!!

Ok la~ sejujurnya.. buat masa ni, x de sorang pon pelajar yg leh buat aku stim tgk AF8 ni..wakakaka~ ye la…betul!! Tak macam AF2 ngan AF3 dulu..awal² aku dah stim dah~ ahaks

Tapi skang, aku Cuma nak cerita yg best²..yg baik² je…Sbb aku ni dah lama tinggalkan dunia AF ni… Karang kalau cerita yg buruk² je, langsung aku x tgk dah~ Jadi, utk menjaga mood aku terhadap AF, adalah lebih baik aku cerita yg elok² je kan?

Bak kata Edry, “Mak saya pesan, kalau tak de benda yg baik nak komen, baik tak payah komen”..Ahaks~ cute kan??

Untuk konsert pertama last week, aku suka persembahan Adira..Simple tp menarik.. Ntah..macam best~Cam terpukau masa aku tgk dia nyanyi walaupun dia sengsorg je atas pentas masa tu tanpa bantuan penari..

Kalau korang tanya aku dari segi vocal ke, persembahan ke, pitching ke, mmg la mampos aku x tau.. Aku bukan pakar dalam bidang ni..

Ini Cuma pandangan peribadi aku.. Memasing ada selera memasing kan? Jadi pilihan aku pada minggu lepas adalah Adira..

Korang suka saper?? Sapa yg rasa cam x layan AF tu ignore je entry aku ni eh..

Thursday, March 18, 2010

dEMaM & cHeRRy bERRy

Aku ni tak berapa nak sihat sejak kebelakangan ni.. Banyak pulak penyakit datang menjengah..ahaks~

Rabu lepas aku dah MC sbb demam.. Pastu hari Isnin lepas aku Mc lagi sebab chery berry puloks~ Adoi!!!

Ni ha~ 2 kali aku g terjah Klinik Mediviron..Kaya la korang..

Tapi aku gi lain² klinik.. Masa demam tu aku g Mediviron Taman Segar…dekat giler ng umah aku…Masa Cherry Berry tu aku gi kat permaisuri punya.. Sbb dekat sgt sakit nyer..aku takut diorg ingat aku tipu..tu pasal aku gi lain² Klinik.Boleh?? ahaks~

Meh sini korang tgk si bahalol ni park motor caner…aku dok dalam klinik masa ni, tgh tunggu turn…aku cukup menyampah kalau org letak motor macam ni…macam kimak kan? pastu kereta nak masuk x boleh, semata² kerana motor ko yg sejengkal tu…


Ha….ini dia MC aku..korang tgk la jenis penyakit aku..Urti…sakit apa tu???? Ni MC masa demam..MC masa cherry berry x kosa aku nak amik gambar eh…masa tu aku on standby mode je nak masuk toilet…wakakakaka~


Ubat²an



Dah nama pon MC kan?? dok berehat² kat umah… ni la kerja aku…online tenet disamping layan Na O Mei…ahaks~ Korang tgk aku sempat nak chat lagi tu..aku ni kan multi-tasking… buat dua tiga kerja dalam satu masa.. Fb + Na o Mei + YM


Tuesday, March 9, 2010

kARaOkE@hANa bEsDay - 5 mARcH 2010

Ye la…

Confirm...

Confirm…

Confirm aku cam dah x de hati nak blogging lagi.. Apasal ntah.. Penangan fb kot.. Atau mungkin dah x de cerita yg menarik nak share ngan korang..uhuks~

Tapi, dengan sedikit kudrat yg ada nih,ku gagahi jua nak update berita terkini hiburan sensasi tg diri ku..ahaks~

Ari Jumaat aritu aku gi karaoke.. Kawan aku nyer kawan nyer besday party, dan aku menyibuk turut serta..haha~

Seperti biasa, kalau gi karaoke, bermakna aku janda…wakakaka~touch wood~ sbb laki aku x ikut.. dia mana nak ikut aktiviti aku..dia ada aktiviti lain..aktiviti kejantanan la kengkonon nyer..pirahhh mabuk~ lagi bagus suami x de.. leh ler aku terkinja² x serupa org sket..lalalalala`

Apa² pon, korang tgk la gambarajah dibawah ye….gambar kami ketika itu..

Ni ler kawan aku tu dengan En.suami dia~

Yang ni kawan aku nyer kawan~ Besday party dia la ni..



Ko tgk aku x berlaki, tumpang laki orang...wakkkkkk!!!!!! larikkkkks~ ya ampun azrin... x terniat pon.. ko pon tau kami sama spesis jerk


Jantan terhangat di pasaran



Thursday, March 4, 2010

hUjUNg miNggU


Salam uolls~

Alhamdulillah.. Masih tersisa lagi minat utk update blog biar pon, selera nak update bagai telr dihujung tanduk..serious la..sejak² dah tua ni, x de idea nak update apa, nak cerita apa, nak kongsi… Idea dah x setajam dulu.. Agaknyer nak kena p bertapa balik kot, baru aura tu mari….wahhhhh~ Bertapa dengan musang si guntang…

Cerita ni cerita hari Sabtu lepas. Tapi dah nama nyer dah malas nak update blog, maka hari ni la baru aku tepek cerita yg dah nak basi nih..

Hari Sabtu lepas aku ngan Sayang balik kg Sayang kat Kuala Selangor. Sepupu sayang kahwin.. Tak de apa² la kejadian yg menarik. In fact, aku x amik gambar ngan pengantin pon okeh~ A’ah la…baru aku perasan… ak tak amik gambar ngan pengantin.. tak amik gambar pelamin.. Kerana cuaca sangat la panas aritu…ahaks~ ada alasan di situ… Tu sumer bermakna, aku x tak bersemangat la nak update kan?? kan??

Sebab kalau dulu aku pantang!!!!!!!!!!! Segala benda aku nak amik gambar.. Kalau boleh tahi hidung aku besar mana pon aku nak cerita. Wakakaka~

Masa dalam perjalanan tu, sayang singgah petrol pam.. Aku pon apalagas, sumer aku nak beli.. Aku mg suka jajan² ni.. Sumber² yg membantu penambahan lemak tepu. Aku beli gula² ni..



Korang ingat lagi x gula² ni…wahhhhhh!!! Kenangan kan? Dulu masa kecik² aku cukup suka gula² nih.. ada asam kat tengah…Tapi kan, kang ni gegula ni dah makin kecik.. Ke aku yg makin besar??? Wakakaka~ ngok ler


Masa kitorg tgh duduk², Lepak²… tetiba dgr suara yg sangat familiar sedang menyumbangkan sebuah lagu…wakkkkkkkkkk~ bapa mertua ku…ahaks~

Adik ipar aku cakap “ Masuk ni dah 7 lagu ayah nyanyi.. Dari pagi tadi tak benti” Hahahaha~ rock kan kan?? Pasni nak p karok aku ajak bapak mertua aku je..


Aku dan adik² ipar ku….Sebelah aku tu ayu, sebelah aku tu Siti..


Siti dah ada baby dalam perut..hehehe~ almost 2 months.. x sabar nak ada anak buah ni.. Maklum la..anak sendiri x de kan?? ahaks~

Dik, nnt akak nak suh dia panggil akak mummy…yeay!!!!

Ayu adalah single & available..

Monday, March 1, 2010

mUZiKaL aNtARa & sg. wANg

Pada malam Jumaat yg lepas…apa kah yg berlaku??? jeng..jeng…jeng…aku tgk teater ANTARA daa~…. Korang mesti ingat lain kan?? hampeh tol~ ahaks!!


Teater ni best jugak!! Sbb boyfriend aku berlakon…ahaks~ siapakah??? Laaaa….malu la aku nak cakap.. Nnt korang kata aku show off.. Ok²!!! Aku bgtau jugak la sapa bf aku..Karang korang kata aku sorok² kenyataan pulak.. Bf aku adalah…. FAHRIN AHMAD!!!! Wakakakaka~

Cerita ni mengisahkan dari mula² Nabi Adam & Hawa wujud di dalam syurga.. Lepas tu mereka di goda oleh syaitan lahanat hingga terbuang nyer mereka ke bumi.. kisah kita² ni, anak cucu cicit Baginda….Sampai lah kisah ke alam barzakh~ ..

Serious lepas tgk teater tu, kecut perut aku.. Lagi² part yg api neraka tu.. Ya Allah… seriau aku.. Caner aku nak jadi baik nih?? Aku x nak masuk neraka…sakit!!!!!!

Ya Allah Ya Tuhan ku..Kurniakan lah aku Taufik dan Hidayah mu Ya Allah...AMIN!!!

Hari Jumaat nyer pulak, aku gi Sg Wang. Teman si Hana beli baju..aku pon tumpang la sekaki....Korang tau la..Sg wang kan heaven kalau nak beli baju nih.. Murah² siol..

Tapi utk badan plus size cam aku ni confirm la x byk pilihan kan..sebab size limited..bongok bin bahalol kan?? Kitorg yg kedebomm ni pon reti nak bergaya jugak.. Bila size cam aku ni je, baju sumer pattern mak cik²..Kuang ajo betul diorg ni.. aku jotos kepala diorg baru tau~ wakakaka~

Gambar ni aku posing sebelum kejadian..wakakaka~ masa ni muka kengkonon cun lagi la sb baru pas mekap kan!!


Ha… yg ni adalah bukti² yg kami ni mempunyai perangai sengal tahap cipan..Kalau tak amik gambar ni, confirm aku ngan Hana akan tawaf parking ni cari kereta..




Dapat jugak la aku beli satu baju.. seb baik!!!!Kalau tak, mau meroyan aku kat Sg Wang tu.. Buat penat kaki aku jalan sana sini tp apa pon x dapat..

Tada…….. ini la baju nyer… hanya RM25…wahhhhh!!!! Promote siol...



Posing juga dengan baju baru walaupun rambut agak serabai cam k**ing mabuk