Dear Makcik Bawang, kau gagal buat aku bersedih. Sejak aku mengamalkan kaedah pergi mampus, indeks kebahagiaan aku meningkat 230% ��

Tuesday, January 21, 2014

oRaNg kEtigA



Ntah la..
Tetiba rasa cam nak post pasal orang ketiga. Pasal kekasih gelap.. Pasal teman tapi mesra.. Pasal underground relationship.
Ntah.... Ni hanyalah pendapat peribadi. Mungkin tak sama ngan pendapat korang..

Lets Start~~~

Ok, Aku nak tanya.. Dalam satu situasi hubungan yang kononnya kekasih gelap/teman tapi mesra/skandal. Senang kata orang ketiga lah. Salah seorang dah berpunya, dan salah seorang lagi belum. Kita nak salahkan siapa? Yang dah berpunya tu sebab menggatal ngan orang lain? Atau yang belum berpunya tu sebab jahat ganggu hubungan orang?

Bagi aku la..Dua² pihak salah!!~

Jujur cakap, aku pernah berada dalam dua² pihak. Pihak yang korang kata dah berpunya, tapi menggatal dengan orang lain (Ni sebelum kahwin hocayyyy!!~). Dan pihak yang takde sesiapa punya lepas tu kacau hubungan orang. Tapi bukan itu je.. Aku jugak pernah berada dalam situasi yang pasangan aku pergi menggatal dengan orang lain. Mesti korang nak cakap padanlah dengan muka aku. Hukum karma katanya. Aku Redha~

Mentaliti orang kita pula (Aku jugak kadang²) kebanyakkannya bagi imej mereka yang disimpan ni biasanya jahat, liar, murahan. Tak dinafikan kebanyakkannya mereka macam tu. Tapi entah la.......... Aku cam dah mula belajar, kalau cinta tu tiada salah tiada betul. Mungkin timing tak betul? Atau mungkin keadaan masa tu.

Kenapa kita salahkan orang ketiga? Sedangkan kita tak tau pun perasaan mereka yang sebenarnya. Diorang pun pening sebenarnya berada didalam ketidakpastian. Berada dalam tekanan sebab penat menanggung penilaian negatif orang lain terhadap diorang. Padahal diorg tak minta pun utk jadi orang ketiga.

Pohon takkan bergoyang kalau takde angin. Curang adalah perkara yang tak boleh dilakukan kalau bertepuk sebelah tangan.

Haaaaa... Lagi satu ingat jadi orang ketiga ni senang? Ingat jadi orang yang disimpan ni senang? Dah tentu saban hari hidup diorang dalam keadaan bersalah. Melainkan diorang mmg takde hati dan perasaan.

Nak keluar dating berdua pun kena setting time baik punya. Tak kena timing mmg berminggu la kroang tak jumpa. Yang lagi best siap ada yang boleh jadi kaunselor lagi untuk lelaki. Kau boleh bayangkan tak perempuan yang bagi relationship advice untuk lelakiyang dia sayang???!!~ Pergghhhhhhh........ Cam siat hati sendiri pastu perah limau nipis. Syahduuuuuuuu je.. Sakit..Perit..Pedih..

Lagipun, kita tak boleh kawal hati kita. Mmg sejak azali sesuka hati je daging kecik dalam dada kita ni nak jatuh untuk orang lain. Sayang.. Rindu.. Haihhhhhhhhhh!!~




Orang ketiga dalam entry aku ni aku maksud kan yang mmg serious, jujur & ikhlas dalam hubungan.
Orang ketiga yg mmg sesaja nak hanky panky tu aku tak tau nak cakap apa..No komen~

Wednesday, January 8, 2014

Happy 3rd Birthday Khaleef



Khaleef was born on 8th January 2011.

Episode of our first meeting as I first laid eyes on you were magical. You open my eye to a wonderful place, and indeed, I felt bliss.

I remember holding you in my arm for the first time. I couldn't tell you how nervous I felt at the prospect of being a first time mom.

You made me think about life in a different perspective. You melt my heart every time you smile complemented by how you lay your head on my shoulder after a long day at work.

Your first smile, Your first word, your first step... I was just amazed and once again overwhelmed at what a little miracle you are.

I do not know what will come. All I know is that for as long as I am breathing, I will always be here for you.

Word cannot express how much I love you, my little prince. You are my joy, my sunshine, my heart, my purpose of being - My everything.


Happy 3rd birthday Khaleef. Mommy love you so much!!~