Dear Makcik Bawang, kau gagal buat aku bersedih. Sejak aku mengamalkan kaedah pergi mampus, indeks kebahagiaan aku meningkat 230% ��

Monday, November 29, 2010

Telekom Malaysia Berhad (TM)

Ok..Meh sini aku nak cerita ttg Telekom Malaysia Berhad (TM) yg giler bijak tahap maksimum punya~

1 April 2009, aku subscribe Streamyx..Kontrak setahun..
Aku rasa ada lah 3minggu kot line internet tu ok...Selebih nyer cam haram!!~

Yg buat aku boleh ingat sbb, masa tu aku kat Langkawi, tgh Honeymoon, TM call regarding rebate yg aku apply...Aku honeymoon masa tu 27 April 2009....Korg pikir la sendiri baper lama je aku dpt pakai service TM ni....

Itu pon sblm aku g honeymoon, sampai aku dah balik honeymoon.....dah pang pung pang pung...dah kua sumer bahasa jiwa bangsa aku kepada TM, bulan Ogos'2009 baru aku dapat rebate tu..

Fine...!!!~ Abis dah citer.

Line Internet aku pon dah mantap semula..Thanks to TM xoxo~

Ku harap panas hingga ke petang, rupanya hujan ditgh hari..
Dalam bulan Oktober cam tu kot line streamyx aku meroyan balik..Aduh!!!~

Aku call 100 buat report...Aku rasa ada la 20x kot aku call..Benda yang sama je dia suruh aku buat...Troubleshoot....Troubleshoot....Troubleshoot....Tapi tak selesai2 jugak masalah aku~

Tetiap bulan bill sampai nih!!!~ Tapi aku x boleh guna line internet...Report pon cam x de makna je..~

Report lain pulak aku buka..1st report internet problem...2nd nak claim rebate~

Mmg sangat mencabar tahap keimanan aku!!!!!~

Macam biasa, dah keluar sumer ayat2 cinta dari mulut aku ni, baru pihak TM bg aku no fon technician kononnyer...Aku call...!!!~ Balik2 dia suruh aku terbalik2 kan wayar ntah apa ntah...kalau x boleh jugak call dia balik..nnt dia datang..katanyerrrrrr!!!~ Datang apa benda????!!!~ Haram dia x datang....Hangin giler aku..

Hari berganti minggu, minggu berganti bulan....Sampai la bulan April'2010..
Korang bayangkan berapa lama dah??!!~
Memandang kan dah bulan April'2010, maknanya dah setahun la kontrak aku kan??? Aku tekad nak terminate line yg menyusahkan hidup aku nih..

Korg tau dia cakap apa??!!~~ Aku kena sattle kan bill aku dulu baru leh terminate...Wakkkk luuuuuu..... "Aku x pakai pon service ko tau...Yg aku pakai sume aku dh bayar...Skang ko nak aku bayar apa???!!~ Ko cabut bulu kote ko la....bayar kan bill aku..."

Bulan Mei'2010 rebate aku berjaya - RM332.12~ Bill semasa aku pulak time tu RM479.15

RM478.15 - RM332.12 = RM147.03

Maknanya kalau dah sattle RM147.03 tu aku dah leh terminate line aku la kan????!!~~



Aku dah bayar okeh!!!!!!~ RM147.05.. Korg tgk resit kat bawah nih...Aku bayar kat TMPoint Muzium!!!!!~




Ok, skang termination form pon aku dah submit...Aku dah x de kena mengena dengan TM okeh!!!`

Tup2 bulan berikut nyer bill masih sampai.. WTF!!!!~ Ko nak apa lagi ni TM??? Saje nak dgr suara aku ke? Saje nak suruh aku call 100 seumur hidup aku??????

2-3 bulan jugak la aku try call & call 100 cakap naper bill still sampai..Balik2 diorg cakap nnt diorg check ngan pihak atasan...

Tetiba suatu hari yg mendamaikan, ada pihak dari TM call, dia cakap diorg masih x terminate line aku sbb nak promote produk terbaru diorg. Kot2 aku nak ubah fikiran.... Ntah produk mak nenek apa ntah aku lupa..

Pale otak mu...Aku x kan ubah fikiran la setan..Aku nak terminate!!!!!~

Aku pergi lagi TMPoint...Report naper line internet aku x teminate lagi...

Aku terminate bulan Mei. Korg tgk surat kat bawah ni. Bulan Ogos dah diorg masih tak terminate..Brengset!!!~


Akhirnya..sbg bukti aku dah terminate. Aku suh diorg keluarkan slip...

And Yesss!!!~ Aku dah ada bukti bahawa Line Internet aku dah terminate...Korang nampak kan slip kat bawah ni? Nampak kannn???!!!!!!!




Dan korang tgk!! Apa yg aku dapat baru2 ni...
Surat Pink = REMINDER
Baki aku tertunggak RM462
Korang pikir la sendiri....
Aku dah malas dah nak call 100 ke, nak g TMPoint ke, nak ngadap muka staff2 diorg tu ke..
Aku dah menyampah tahap Godzilla

Apa dia lapar sangat duit aku ke??!!~
Tak puas2 hantar bill, skang nak ajak g Mahkamah pulak...Hurmmmm~~





Korang pikir la sendiri..Aku dah menyampah dah nak citer pasal TM nih..Entry aku pon dah bapak panjang ni...

Pasni x de dah aku nak gi TM tu lagi..Ntah apa ntah yg diorg buat. Ntah apa ntah kerja diorg ni aku pun x tau..

Sekian terima kasih









p/s - Cerita ini adalah kisah benar & bukan rekaan semata-mata

Thursday, November 25, 2010

nAtRaH

Aku ni, sesejak ada account Twitter ni - NurmalaMazlan, gedik la follow2 artis ni..Hiks~
Selagi ada artis la aku nak follow..
Antaranya, aku follow Umie Aida, Erma Fatima, etc.....

Nak dijadikan cerita, aritu aku ada terbaca la tweet diorg ni cam bau2 Teater Natrah ni bakal ditayangkan utk musim ke-2..
Wahhhh!!! Aku nyer excited nak tgk, sbb aritu masa musim pertama aku tak berkesempatan.
Gigih aku booking ticket. Booking je, tapi lom purchase lagi~

Sekalikan ada kes yg kononnya Erma tak nak mengarah teater Natrah...
Huh!!~ Frust nyer aku...Terus aku x jadi purchase ticket yg aku dah booked tu...
Lepas 3 hari booked, kalau kita tak claim, automatically ia akan cancel reservation kita..
Tak pe la, aku mmg cam x de hati nak tgk kalau bukan Erma yg arahkan.

Tup2, 2/3 hari pastu, aku baca suratkhabar, Erma kembali arahkan teater tu...
Fuh!!!~ Cargas la aku booking balik..
Seb baik seat yg aku reserve aritu masih available lagi..Ahaks~

Maka, skang aku sedang menghitung hari untuk menonton Teater Natrah...Ngeeeee~













p/s : Hari ni Natrah start ditayang kan di Istana Budaya
Gambar adalah hasil carian ku dari Google

Monday, November 22, 2010

TROFEO ARMONIA 2010

Sabtu aritu, aku teman sayang g main bola kat Shah Alam
"TROFEO ARMONIA 2010"
antara
Juventus Malaysia, Milan Malaysia & Barca Malaysia..Ahaks~

Acara start kul 8am kononnyer.
Tapi kami mencari Padang JKR, Section 17 ni x jumpa-jumpa.
Pusing-pusing kat situ jugak kami
Pi mai pi mai tang tu..
Banyak naaaa bulatan kat Shah Alam ni...

Ohh...lupa nak bgtau ek, Sayang main utk Barca Malaysia.
Seb baik 1st game Barca start kul 9.50am
Masa itu kami gunakan sebaik mungkin untuk bertawaf di bulatan-bulatan yg ada di Shah Alam.Ngeeeee~~
Kul 9am cam tu kot baru kami jumpa padang JKR tu...Aiyak....






Wahhhhhhh..clap clap clap~~~
Barca dapat 1st place okeh... Congrats to Barca Malaysia
2nd - Milan Malaysia
3rd - Juventus Malaysia

Gang baru forum Barca Malaysia - Michal Pietrusinski
Org Poland.
Tergeliat la lidah aku nak kena "skipping" London ngan mamat ni...Huhu~




Gambar ehsan daripada fb Barca Malaysia

Thursday, November 18, 2010

cUti cUti ciNtA

Org dah Raya Haji, aku baru sibuk nak cerita time cuti Deepavali aritu..Ahaks~
Kan masa Deepavali tu cuti 3 hari kan? Bosan nyer Ya Ampun....Tak de plan nak kemana.
Nak ke Genting confirm full sbb public holiday kan..Nak pulak cuti 3 hari direct..

Bangun tido je aku terus update status kat Facebook
Tetiba Kak Elly kata dia pon bosan~
Apalagas, kami terus merancang nak tgk wayang...Hiks~
Tak de cerita, masa tu kami x tau yg filem estet dah kuar
Nak x nak, layan jugak la citer Cuti Cuti Cinta






Bukti pembelian, ku cilok dari fb Kak Elly


Sesaje la aku ambik gambar ni
Nama pun time Deepavali kan?
Ada la mood sket..
1 Malaysia Katanyerrr.......Ngeeee~





***Gambar adalah ehsan daripada aku search di google

Monday, November 8, 2010

rELeAsE tENsiOn yg sEpARa bERkEsAn

Bersempena dengan kekeringan idea nak update blog ni..
Apa kata aku share tips me'release' tension separa berkesan...Hak hak~
Kalau nak betul-betul release tension, gi bercuti la of course kan!!!!!!
Sblm g bercuti, maka dgn ini, aku bgtau cara separa berkesan dulu..

Ini lah hasil nyee kalau aku tension/bosan!!!~
Beli..Beli..Beli...
Tapi tak pakai-pakai lagi..Uhuks~

Yang pasti perkara-perkara dibawah ni bukan la dibeli secara pukal/sekaligus...
Mau botak tgh aku kalau beli sekaligus..
Tak pun habis bulu-bulu ku...wakakakakaka~ sengal..

Ada yg 2 bulan lepas punya, bulan lepas punya, Minggu lepas punya....
Sedikit-sedikit lama-lama jadi bukit..Ngeeeeeee~

Yang penting kesemua dibawah masih duduk diam-diam di dalam kotak masing-masing
Tunggu Raja Haji nnt la aku rasmi kan ek~~









Yang bawah sekali tu aku pun x tau bila aku nak pakai..
Ada 88 colour
Gi kerja skang bukan mekap meriah cam masa muda-muda dulu pon
Kalau keluar / ada function pon 6 bulan sekali kot.
Bukan level Mak Datin pon nak kena ada function tetiap minggu kan.
Tapi dah nama nak me'release' tension, Remedy utk diri sendiri...
Layannssssss~

Apa-apa pon, tujuan gambar-gambar ini di'post' adalah utk dikongsi bersama teman-teman semata-mata...Wahhhhh!! Ayat skema...

Tiada niat lain yg terselindung..
Sesaje je aku nak update blog ni..
Karang bersawang puloks~ Ada aku kesah???!!!!~