Dear Makcik Bawang, kau gagal buat aku bersedih. Sejak aku mengamalkan kaedah pergi mampus, indeks kebahagiaan aku meningkat 230% ��

Tuesday, August 17, 2010

kUkU Kaki kAkAkU KoK kAkU KaKu kEk

Kat office aku ni kan dah macam² tempat berhibur ada.. Kalau rasa cam hampir² nak giler je ngadap kerja, korang turun la kat common area kat tngkat 3 nun.

Surau, gym, studio jamming, bilik karaoke, bilik aerobic, main ping pong sumer ada kat situ.

Hari tu, beberapa hari sblm puasa, aku join la diorg gi karaoke. Kejap je, dapat satu lagu, pastu aku chow sinki. Sb bilik karaoke itu telah di conquer oleh kaum adam.. I malu u.. ahaks~

Keluar dari bilik karaoke tu, aku terjah studio jamming. Perghhhhh~ Dah lama tak merasai suasana nih. Terkenang² siot. Ye la, dulu kan ex-bf aku ada band. Rajin le aku follow buntut dia g jamming.....

Itu tak penting. Yang penting best okeh layan abg² band kita ni. Lagu mmg evergreen je diorg bawa... Terasa diri dah tua... Ngeeeeee~



Lepas menggedik kat atas, aku turun kat Spa kat 1st floor..ahaks~ saje je nak try spa kat sini. Nampak cam gempak...Mmg gempak. Ko tgk harga dia. Setakat nak bersih kan kaki ngan celah² cari kaki aku ni je dah RM150. Mmg confirm aku tak gi sini lagi...Kui²...Mahal siot~ Sekali-sekala leh la kot kan..

Mari lihat kaki ku.
Kuku kaki kakakku kok kaku kaku kek kok kaku kuku kaki kakakku kok kaku kaku kek


Sanggup budak ni hadapppp kaki aku...wakakakakakaka~



Thursday, August 5, 2010

kEjAkUnAN MeMiLiH kAiN LaNgSiR

Gambar hanya la hiasan semata-mata okeh..sebab dia dah ada dalam phone aku, nak tak nak aku upload jugak…

Rindu suasana ni kan? Pastu aku rindu bunyi pooooooooonnnnnnnnnnnnnnn!!!!!!! Masa world cup aritu..


Ok….aku tau, world cup dah lama abis. Skang aku bukan nak cerita pasal world cup pon. Aku nak cerita pasal langsir…

Hari tu aku g kamdar. Niat dihati nak beli kain langsir utk raya la kan..

Kamdar mmg banyakkkkkk pilihan..Cantik belaka..

Jakun sekejap aku.. Ye la, 1st time cari langsir kan..sebelum ni dok umah mak & mak mertua.. Diorg yg gigih cari langsir..Tpi thn ni kan dah beraya dirumah sendiri, harussssssss la nak cecantik kan rumah kan!!!!!!

Aku yg jakun dan tak tau cara nak pilih langsir ni, gayat la kan.. Pilih itu, pilih ini….Sampai akak sales girl tu pening kepala. Sudah nyer dia cakap “ Adik cari la dulu, nnt ada apa panggil akak” wakakakakaka`

Last2 aku ada pilih satu kain tu…pergghhhhhh~ terbaekkkk wok…aku suh akak tu kira dulu utk aku.. Kira punya kira punya kira, korang tau total sumer berapa?? RM1000++ hocay…..Itu langsir utk living area je boleh? Seb baik aku x bayar terus..Kalau tak mau tercirit aku kat depan casher tu…wakakakakaka`

Aku cancel yg itu..Berterus-terang adalah lebih baik kan..Aku cakap kat akak tu “Kak, mahal la..Kasi saya cari kain lain la”

Aku pon cari..Ni kira pilihan kedua la..aku suh akak tu kira lagi, RM800++ utk living area sahaja…Ohh No!!!!!! Diluar kemampuan aku tu..

Aku dengan muka selenga cakap lagi kat akak tu “Akak, saya cari kain lain la” wakakakakakaka~ aku rasa mau akak tu hempuk aku ngan roll –roll kain tu kan??

Last sekali baru dapat…3rd choice. Harga pon boleh tahan.. RM600~ Ha…Alhamdulillah yg ni aku mampu la kot.…wakakakaka~ siap ada kot lagi tu..Sbb dial eh 2 kali bayar..Ok la kan?

Haa….ni cth kain langsir yg aku amik tu..Nnt dah siap, dah siap pasang sumer aku tunjuk kat korang ek…bukan la nak menayang kea pa..saje nak share ng korang..sbb aku pon dah lama x share apa2 kat blog aku ni kan..Ada aku kesah???!!!~ ahaks~