Thursday, December 1, 2011

bADai sEMaLaM

Hari tu aku g tgk Badai Semalam ng BFF Nuzul Fadzlyana :-)
"Maceh Yang teman aku tgk teater disaat aku tiada berteman", Ecehhhh ayat tak boleh blah!!~
Novel Badai Semalam ni aku baca masa aku Darjah 5/6 ntah.

Mmg kegilaan ku membaca novel Dulu, Kini & Selamanya.....
Cuma skang ni tak boleh membaca, al-maklum la ada hero kecik yg menuntut perhatian lebih..

Masa memula kata novel ni nak diadaptasi jadi teater, melonjak² hati aku nak pergi..
Tambah pulak pelakon nyer adalah boyfriend kesayangan...
Tambah tergedik-gedik la aku nak g tgk!!~ Ahaks~



Jasmine Hamid

Sebelah Jasmine Hamid tu Ziela Jalil

Comey sangat Erra Fazira pakai baju ni.. Muka dia pun adalah sangat cantik ok!!~

Dari kiri, Fizz Fairuz, Aaron Aziz, Erra Fazira, Umie Aida & Ziela Jalil




Haaaa!!!~ Yang ini adalah kekasih hatiku...Abg Aaron!!! ♥♥♥♥♥










Harus la banyak gambar kekasih hatiku kan?? Ko hado??? Hik Hiks~




Thursday, November 24, 2011

Wednesday, November 23, 2011

Thursday, November 17, 2011

gAMbAR jEkS!!~

Masih belum ada lagi cerita yg menarik untuk di'share'
Gambar yg ada ni pun dah berkurun kot!!
Masa ni kitorg g rumah sepupu sayang kat Kajang..
Masa kitorg sampai tu tak de org lagi. So, pas makan sempat la kitorg snap²

Harap maklum ye, gambar Khaleef tak de yang sharp!!!
Mesti cam blur² sket sbb hero kecik aku tu skang adalah tak reti dok diam..
Sangat active :-)






Muhammad Afiq ♥

Adik Ipar ku - Siti Haliza

Tuesday, November 15, 2011

bERkUMPuL sEdARa-mARa


Salam semorang!!!~
Haishhh!!~ Skang masa nak update blog adalah sangat terhad..
Kat office blogger kena blocked..Mmg tak dapat nak update la kan..
Balik kerja karang melayan hero kecik aku tu..Skang kemain lasak Ya Ampun!!!~
Karang aku buka laptop, dia pun sibuk nak main lap top..
Time tido dia skang dah la kul 11/12 malam!! Time tu mmg aku pun dah mengantuk la kan..
So kawan², cuba habaq mai, bila yg aku boleh nak update blog nih??

Ok² malas cerita kepayahan aku meng'update' blog, meh citer aritu aku ada buat makan².
Tak jemput ramai pun..Sedara mara jeks~
Nnt ada rezeki aku buat makan² utk kawan² ek~

Menu pun tak de la meriah bagai!!~ Aku masak nasi minyak, kuah kurma daging ngan ayam masak merah jeks~

Meh ler uolss~ Enjoice kan diri menatap gambar² yg ada..
Sekali sekala berkumpul sedara-mara reramai cam gini mmg kecoh la jadinya...Huru hara..
Tapi best kan???



Nasi Minyak

Kuah Kurma Daging

Ayam Masak Merah

Sayang ngan anak buah aku, Amir Hakim layan hantu boceng kat youtube




Syawal & Mama

Monday, October 17, 2011

pORMtiP tHai rEstAuRaNt

Hari tu masa birthday kita mak kita belanja makan kat sini..
Tak de la tempat mahal sesangat...
Tapi ok la~ At least mak kita ingat kat kita kan
Thanks Mak..
I Love You~
No one can replace you in my heart ~LOVE~


Menu. Harga dia ok la kan..Tak mahal sangat!!~



Kailan Ikan Masin

Daging Masak Merah

Tom Yam Campur

Butter Prawn

Thursday, October 13, 2011

sAtAy stAtiON - kg pANdAN

Lama dah terperuk entry ni sbnrnya..Dah naik kepam dah...Diri ini sangat la bz kebelakangan ni..
Faham² je la kan, sesungguhnya kerja rumah adalah tidak akan pernah abis!!!!~~

Hari ni berkesempatan nak update pon sbb bawa bekal g office..
Pas makan, ada la masa nak ngadap blog ni.. 
Kerinduan uolls~

Ok²...Hari tu ibu mertua aku ajak g makan² kat Satay Station. 
Sebab bulan November nnt adik ipar aku yg bongsu tu dah nak g Kuantan sambung belajar..
So, sebelum dia pergi ni konon cam nak spend time together² la.. 

Sayang tak ikut time ni sbb sibuk sangat ngan gym dia tu..
Nak besar mana badan tu ntah..
Nak sampai leh dukung aku kot..Ahaks~

Jadi, aku je la bersama² mertua & ipar² ku..

Malas la aku nak citer bebanyak..Korang pon confirm dah pernah makan kat Satay station jugak kan..
So, tak perlu la aku nak review bagai..
Korang tgk gambar jeks la ek...Ngeeeeeeeeee~









Wednesday, September 7, 2011

mERdEkA RaYa 2011

Assalamualaikum!

Hurmmm~ Baru hari ni nak bercerita pasal hari raya kan. Dah rata-rata aku nengok dekat facebook dekat blog semua orang post dan cerita pasal hari raya. Aku je yg kelembapan melanda...Kekadang tu idea membuak-buak...Tapi masa itu mencemburui ku..Ahaks~

For me, raya tahun ni memang lebih semangat sikit sebab tahun ni aku beraya bertiga.. Berseri-seri raya tahun ni dengan kehadiran si kecil ni~


Turn pagi raya tahun ni di rumah mertua..Maklumla..Suami Isteri org KL jeks~ So, bahagikan pagi petang je la~ Pagi raya umah mertua kat Jalan Sg Besi.. Tgh Hari sket, balik pulak umah mak aku kat Kg Pandan..

Style kan? Balik kampung dua-dua skali..Tok sah gaduh-gaduh~ Rumah mertua ng rumah mak aku pon adalah 15 minit jeks~ Jalanraya pula adalah sangat lengang kalau mmg tinggal kami2 org KL ni jeks~ Boleh golek-golek di jalanan~

Warna tema baju raya tahun ni adalah kaler silver...Kelassss ko~ Silver ok..Takmo cakap kelabu..Hahahaha~ Yang sebenarnya kain aku ng sayang adalah kain masa hantaran aritu. Baru nak buat baju.. Tapi dah ukur-ukur tak cukup pulak nak buat baju Khaleef... Gigih g cari kat Nagoya Carrefour Wangsa Maju..Seb baik dapat kain utk Khaleef yg sebijik sebuta sebulat cam kain kami..

Jgn tak tau, anak teruna aku ni..Baju raya dia complete ok!!~ Kalah mummy ng ayah dia..Siap sampen & songkok bagai...Ye la, dah ada anak kan, baju sendiri tak pikir dah...Untuk dia je la semua nyer...Tol tak para ibu sekalian?~

Ok la..Takmo bebel pepanjang..Karang korang bosan puloks~ Korang dok je la layan gambar aku dipagi raya ek...Huhu~

Akhir kata, Selamat Hari Raya..Maaf Zahir Batin