Dear Makcik Bawang, kau gagal buat aku bersedih. Sejak aku mengamalkan kaedah pergi mampus, indeks kebahagiaan aku meningkat 230% ��

Wednesday, September 24, 2008

kELaB dARuL eHsAN

Kelmarin (Isnin), aku pergi berbuka puasa kat Kelab Darul Ehsan (KDE). Itu pun atas ajakan Kak Pah – officemate lama aku.

Asalnya Kak Pah ajak aku join diorang punya majlis berbuka puasa bersama anak yatim. Dulu masa aku kerja sana, aku rajin la dok join benda² ni semua. Skang, aku dah kerja kat lain, kak pah saje la nak ajak aku kononnya. Mula² tu aku agak excited, tapi bila aku fikir² balik, kang org² sana menyampah pulak kalau aku join kang. Nnt kak pah yg kena blame. Ye la,kang mereka kata apa pulak. Aku dah tak ekrja sana,kenapa nak kena sibuk² pulak kan? Al-maklum lah..mulut org kita tak leh nak tutup. Mulut longkang gitew..

Jadinya, aku pergi je la hari Isnin kelmarin. Alhamdulillah,dapat gak makan free kan..

Makanan dia..peerrgghh!!!! sedap giler..100%

Makanan dia banyak.. Macam² ada..


Ni nasi & lauk yg aku amik. Susahnya, udang je aku makan.

Kuih muih & kek. Tapi aku amik kek jer

Satay.. favorite aku

Tembikai, Honeydew & Betik

Rojak

Nyum!! Nyum!! Ini harus la aku suka..

Teratak bonda

Ada musician

Ulam² area

Sup & bubur

Bakar² area

Satay

Goreng pisang & keropok lekor

Nasi ayam

Kebab

Roti bom

Korang makan la segala makanan tu sampai lebam.
Buffet = RM55++ tapi mmg puas hati (aku makan free lagi mau cerita)





Ikan ni gemuk². Geram aku tgk..

Monday, September 22, 2008

sHoPPiNg

Hari ahad aritu aku ngan sayang kua umah kul 1pm sbb aku nak tempah kad kahwin kami disamping, aku nak shopping skit-skit barang raya. Al-maklum lah,baru thn ni aku ada rasa excited nak raya sbb ada tunang tercinta..eeiiuuww~~ Lagi pulak company yg baru aku join ni ada bagi 'vitamin B'. Alhamdulillah..

Ingat nak shopping kat Jalan TAR. Tapi Ya Ampun..jalan jammed bangat.. tak sanggup la aku nak redah jalan sesak tu. At last aku ajak sayang g alpha angle,wangsa maju je..

huh!!! lega!!!

kat sana dapat la aku beli selendang mak, keronsang utk mak ngan aku, butang baju melayu sayang, baju abah ngan sandle vincci aku..Aku nak beli kasut jugak. Pastu sayang kata "tak payah. Nnt saya beli kan"..

Baju utk atuk tak dapat cari lagi sbb x de yg sesuai. Ingat hari Selasa (esok) aku nak pergi. Alang-alang nak amik baju aku ngan sayang kat Anggerik Apperal - Maju Junction, Insyaallah dapat la cari baju melayu utk atuk kot..

Lepas sattle shopping tu, nampak pulak kaunter bayar zakat. Sayang pun pergi lah menunaikan salah satu rukun Islam itu. Alhamdulillah..






Jalan punya jalan, ingat nak g cari destinasi utk berbuka, sekali bakal ibu mertua ku (ibu) call suh amik kari ngan mee. Ibu ada masa mee ngan kari suh bawa balik bg kat mak aku...Lepas ibu abis masak,aku ngan sayang anta pulak mee ngan kari tu kat mak.

Sekali semua kedai makan dah penuh da... Ingat nak minum2 dulu dalam kete,pastu baru g makan. Sekali dah dok2 lepak dalam kete, dah malas nak g makan. Balik je la.. Makan kat umah..waarrgghh!!!!! baru ingat nak berbuka ngan sayang kat luar.. tak de rezeki..

Tgk la, juada berbuka puasa kami semalam..* sob sob sob *





Balik la jawabnya,sbb malam tu sayang nak tgk bola.. Iskk....sayang ni,kalau ada boleh,boleh lupa diri.lapar pun jadi kenyang..


Saturday, September 20, 2008

bUNgA aPi

Balik kerja tadi aku ngan sayang amik anak buah aku - Nurin -

Aku ngan sayang amik dia kat umah nenek dia - makcik aku - bawa gi umah aku since office aku dekat je ngan umah macik aku tu..

Wahh..practise gitu..balik kerja amik anak la konon-konon..wakaka

Balik tu singgah pasar Ramadhan. Anak buah aku panggil "pacar mada"

Kat situ aku tanya dia nak apa. Erm.. "Nak bunga api."

Aku tak layan.. Aku cakap "Nak makanan boleh. Bunga api x boleh"..

Tau tak dia jawab apa?? "kenapa" siap ikut intonasi iklan U-mobile tu..

Nak tak nak aku kena belikan jugak sbb selagi tak beli,dia tak nak balik..adehh!!!









saje je tepek gambar ni.. gambar sayang ku dengan tv kami di rumah baru nnt....wakakak!! Insyaallah..
p/s : FYI, anak buah aku ni,kalau datang gediks dia, dia nak melekat je ngan sayang aku. Sampai kan dia panggil sayang aku tu sayang jugak. Itu dia dok dgr aku panggil sayang la tu..

Thursday, September 18, 2008

ciNtA & sEks

** Topic hari ni mungkin akan menyentuh sensitivity sesetengah pihak.. Tapi aku tak kira. Aku nak post jugak..

Love unseen

Aku cuba membahas kan topic ni dengan seorang teman perempuan. Ye la, bulan-bulan puasa, tak de buat pape lunch time. Tetiba datang seorang teman kami,dia seorg lelaki. Dia kata “Isk..korang ni tak de topic lain ker?? Suka cerita pasal cinta..Bosan la...”

Tak lama lepas tu, aku tanya pulak kat seorang lagi teman kami yg lain. Juga seorang lelaki. Dia nak tau apa yg kami sedang sembangkan. Aku pun cakap la kisah cinta... Dia pulak kata “topic korang ni casual sangat la. Tak mencabar”..

wak!!!! Sian aku tau….

Pelik la. Kenapa lelaki enggan berbicara tentang cinta?? Aku tau,bukan semua lelaki akan mengelak bila berbicara tentang cinta. Ada juga yg masih mahu berkongsi kisah cinta mereka walaupun mereka tak akan betah berlama-lama cerita tentang cinta macam org perempuan..

Tiba-tiba lelaki-lelaki yg kata bosan cerita ttg cinta ni bersuara , “ Kau nak bincang pasal seks?? Aku terkejut. Pastu aku cakap , "Larr.. yg kau merepek ke situ bulan2 puasa ni pahal?? Cerita pasal cinta tak nak.. Nak cerita pasal seks pulak”.

Mmg lelaki ni tak suka sembang pasal cinta tapi suka sembang pasal seks ek?? Aku tak puas hati lagi nih, aku try la gak tanya kat beberapa org. Tak kira la lelaki ke,perempuan ke. Yang jelas, lelaki tidak suka berbicara soal cinta tetapi lebih cenderung kepada cerita seks..

Nape ek??

Tuesday, September 16, 2008

wHeN wE wERe sMaLL

Tadi aku dapat email dengan subject : - When we were small

Adalah beberapa pic gambar ni dan aku rasa aku nak share ngan korang sumer..

Ok..Enjoy ek..huhu~~


















Monday, September 15, 2008

tUpAi-tUpAi & bOdY sHoP

Nampaknya hari ni pun aku akan post 2 cerita sekali gus.. Maleh la nak buat satu2..

14 Sept

Plan since minggu lepas nak berbuka ngan member2 masa sekolah dulu. At last, jadi jugak.. Aku, sayang, Azrin, Sepul, Adini, Jimmy & Thrisha..Kitorang berbuka kat tupai-tupai..ingat kan nak ala carte.. tapi ala carte start kul 9.30 sempena bulan Ramadhan nih.. harus lah kami amik buffet jer. RM46/person..

Tapi org nyer ramai tak ingat.. Nak amik makanan pun kena bersesak2 sb tempat dia sempit, pastu dia tambah2 pulak meja.. aisshh...~~

Last2,buffet yg sepatut nya dari kul 7-10pm tu, tapi kul 8.30pm cam tu kitorg dah angkat kaki. Sbb dah kenyang + ramai org tak kuasa nak g amik makanan lagi. Tempat duduk kitorg dah la jauh.. 1 jam je kitorang makan situ, but it cost us RM322..

551A Jalan Bukit Petaling, 50460 Kuala Lumpur
Tel: +603 2143 2525
Fax: +603 2144 5921

Buffet - RM46/person




15 Sept

Birthday aku kan 12 Sept bersamaan ngan hari Jumaat. Tapi masa tu sayang tak berkesempatan kot nak belikan aku hadiah..

Semalam lepas buka kat tupai2 tu, aku ngan sayang g Pavillion kononnya sayang nak belikan aku baju,sana sini kedai kat Pavillion tu aku redah. Sampai kedai tutup kul 10pm. Tapi tak de satu pon yg berkenan di hati.. Mungkin sbb kekenyangan kot.

So, tadi pas makan. Aku ajak sayang g Avon BB Plaza sbb ada org order barang. Kitorg gi cari lagi baju aku. Tak berkenan gak. Sayang kata beli kasut je la. Tapi aku tak perlukan kasut buat masa ni.. Kasut aku kat umah dah boleh buka kilang - kata mak cik aku - wakakaka

Sayang suggest beli perfume. Dia nak belikan my fav perfume - Be Delicious - Tapi aku fikir yg lama punya ada lagi..

At last, tgh jalan2 tu..aku nampak body shop.. Aku ajak sayang masuk. Aku kata beli barangan Body Shop je la since lotion ngan mandian aku pun hampir habis..

So,ini lah ia..

Kesemua ini membolehkan aku dapat membership kad from Body Shop..~~

Thanks Sayang.. I Love You.. MuahhxXXx...