Dear Makcik Bawang, kau gagal buat aku bersedih. Sejak aku mengamalkan kaedah pergi mampus, indeks kebahagiaan aku meningkat 230% ��

Thursday, December 31, 2009

~hAPPy nEw yEaR 2010~

To All My Dear Friends…

Happy New Year 2010...


No matter how much your enemies try this year, they will not succeed.

You shall surely achieve all your goals this year…..


Wednesday, December 30, 2009

hOMe yg tAk bERaPa nAk sWeet

Salam..

Hari ni adalah malas nak merepek meraban panjang² sbb aku sgt mengantuk + tak de mood.

Penat bai pindah rumah ni.. Semalam aku cuti sebab perabot sampai & aku mengemas sikit² apa yg patut..

Korang tgk je la gambar di bawah ye.. Malas aku nak taip panjang-lebar tu

Nnt bila rumah dah siap sepenuhunya, aku akan share lagi ngan korang eh..Korang jgn muntah hijau pulak..huhu~

Pagi tadi aku meninggalkan rumah dalam keadaan tongkang pecah..Adoi!!!!!! Balik karang sambung kemas..uhuks~ Tolong!!!!!!!






Hadiah daripada kawan ku - Thrisha - sempena masuk rumah baru
Kek dari my auntie "Happy House Warming Mala & Khairul"
Thanks Cik Ton~♥♥





Dapur je la yg boleh dibanggan kan sebab dapur mak aku yg kemas…wakakaka~ Thanks mak..Love you ♥♥♥

Monday, December 28, 2009

kARaOkE @KTV aMPaNg pARk

Salam uolls..

Hari ini adalah hari malasssss~ wwaarrgghhhhhhh *yawn*

Hari Jumaat aritu aku gi karaoke dengan Eryn & Mimy kat KTV Ampang Park…wuaaaaa~ memasing bawa pasangan..aku je single nok.. Sayang tak minat nak join² aku gi karaoke ni..uhuks`

Tapi tak pe jugak..sebab aku boleh menggedik lebih.. wakakakaka~ Kalau sayang ada, pergerakan aku diperhatikan..miahahaha~ enjoy.. Happening~

Memasing badan da’ bomb… bila nyanyi lagu rancak tu x sedar² diri nak melompat² jugak.. Lepas tu 3-3 termengah² tahap hell…wakakaka~

Jom..layan gambar~

Skit je gambar ni.. Nak tgk lagi gambar² sila la ke facebook ye.. Aku akan upload sumer kat situ..caiyookkk~










Thursday, December 24, 2009

P1 wiMaX

Salam Uolls…

Semalam aku gi Tesco cari blind nak letak kat umah aku nnt..

Balik dari tesco tu, aku nampak kaunter P1 Wimax.

Aku ni tgh mencari broadband nak pakai kat rumah baru tu..bajet memula nak pakai streamyx.. tp streamyx macam sial dowh.. membazir duit aku je.. Dah la kalau ada problem tu customer service dia tak user friendly.. Aku telefon dekat 10x.. Suruh aku troubleshooting bagai dekat 20x. Diorg buka report dekat 30x.. Cakap technician nak datang dekat 40x…Tapi semuanyer bangsattttt~ Mana ada apa² berlaku.. Last² streamyx aku tu tersadai je..

Ok..berbalik pada cerita…

Lepas aku dgr penerangan org P1 Wimax tu, aku cam berminat je.. Sayang kata “Kalau nak register je la..Nnt saya bayar”…woohoo~

Aku pon register la..Kalau ikut apa yg dia dah check, kawasan rumah aku tu ada liputan.. Tapi hari ni baru aku nak gi try.. Kalau ada problem dalam masa 7 hari, boleh return balik..huhu~





Wednesday, December 23, 2009

bARaNg rUMaHkU sAMPai sUDaH~

Salam uolls..

Finally aku ada gak cerita nak kongsi dengan korang.. Selepas beberapa entry aku merepek~ hehe~

Meh sini aku nak citer..

Semalam barang² rumah yg aku beli dah sampai..

Barang² itu adalah :-

TADA………..


Mesin basuh
Peti sejuk
TV

Alhamdulillah…selesai satu perkara..

Lepas ni nak buat kenduri doa selamat pulak.. Yang ni biasa la, aku jemput yg terdekat je.. Tak sempat la aku nak buat hse warming bagai.. Kewangan adalah sgt terhad..hehehe~ maklum lah, nak masuk rumah baru kan?Insyaallah ada rezeki nnt aku buat makan² utk korang…Cheers~~

Lepas tu, Isnin depan Insyaallah perabot² ku pulak masuk.. Lepas tu, time utk touch up apa yg patut…IKEA!!!! Wait for me..hehehe~

Nota kaki utk sang suami – “Sayang kena standby mode je tau” ( Sendiri mau ingat la.. Standby mode tu = Standby duit ) wakakakaka~

Tuesday, December 22, 2009

tAg - mY hUBBy


Aku ni sebenarnya dipaksa membuat tag!!! Wuuuuaaaaaa!! Harus ko nok.. memaksa aku.. Dah lama aku x buat tag okeh!! Tapi x pe la..memandang kan aku agak free & easy..layannnnnnnsss~


1. First time jumpa with your hubby bila and kat mana?
1st time jumpa kat office lama kat Berjaya Time Square... Masa tu aku tgh berduka lara ditinggal kekasih la konon.. Pastu aku selalu cakap kat sorg member aku ni, “Akak cari la kan kita jantan.. Kita gersang ni..” wakakaka~ Dia pun menjalankan tanggungjawab. Kengkonon nak pass duit kutu la, selalu boleh je bank in.. Tapi hari tu nak dijadikan cerita dia suruh budak office dia (Sayang) tolong hantarkan duit tu kat aku..

Masa memula jumpa, muka Sayang agak ketat.. Adoi!!! Menyampah la tgk masa tu..hehe~ Aku sajer la berbahasa bahasi nak memulakan bicara
“Duit tu RM150 eh?”. Korang tau sayang jawab aper?? “Ermmmm”…. Hampeh tol kan..


2. Love at first sight?
For me tak de la love at 1st sight kot.. Sebab lepas dia jawab “Ermmm” tu je aku macam dah menyampah ngan dia.. Sombong lak mamat ni..ekekeke~ Lagi pun masa tu hati aku masih berbekas dekat kekasih tinggal aku tu..uhuks~

Kat side dia aku rasa aku love at 1st sight dia la kot. Sebab nyer..ptg tu, kawan aku tu call, dia cakap “Mala, budak yg hantar duit kau ko tadi tu minta no tel kau.. Nak akak bg tak?”…wakkkkkkkkkkkkkkk~ Terkezuttttt mak nok..

Aku kan tgh miang masa tu.. Aku pon merelakan..hahaha~

3. Who is he when the first time u met him?
Aku tak kenal pun sapa dia ni.. Sebab 1st time aku jumpa dia balik pon 2 minggu lepas dia bg duit kutu tu.. Sebelum² tu aku cam x de hati nak jumpa dia..hahaha~ kejiii ooo!! Aku rasa dalam masa 2 minggu tu, ada la hari² Sayang call/sms aku cakap dia ada kat Times Square.. Tapi aku bg dia 1001 alasan. Aku cakap aku dah balik la, aku cakap aku tak kerja la, aku cakap aku dah keluar parking la..Macam² alasan la aku bg asalkan x payah jumpa dia..uhuks~



4. How long it takes for him to ask u out for a date?
Tu la yg aku citer tadi tu.. Lepas 2 minggu sayang try adjust aku, baru la aku nak jumpa dia.. Itu pon lepas balik kerja je. Lepas jumpa sekali tu…tiap² ptg dia terpacak kat Times Square sudah…ekekeke~ Seminggu tu kitorg jumpa time aku balik kerja je la..x de keluar weekend



5. First place dating di?
Ha…lepas seminggu asyik keluar time balik kerja je, last² Sayang start “Hari Sabtu ni saya nak cari kasut. Teman saya boleh??” wakakakaka~ Ayat baik punya..

Maka, hari Sabtu itu mennjadi saksi kami keluar dating buat pertama kali nya.. Kat Mid Valley..woohoo~


6. How he proposed?
Suami aku ni tak de la romantic mana sebenarnya. Jadi korang x yah la bajet dia proposed aku cam citer Hindustan ke, cam citer Korea ke.. Jgn la harap!! Yang aku tau masa tu aku x de feel ngan Sayang lagi. Aku dok cerita kat dia yg aku ni dok terkenang² kan bf lama.. wakakaka~ tak menjaga hati langsung kan??

Last² sayang kata
,”Yang nak dok terkenang² tu kenapa? Abis tu skang ni awk kawan ngan saya ni buat apa? Sesajer je ke Betul²? Kalau sesajer je x payah la.. Kita stop kat sini je. Kalau awk serious nnt saya nak bawa awk jumpa mak saya” wakkkkkkkkk~ cam kena paksa aku rasa masa ni..wakakakaka~

Korang tgk..sangat tak romantic kan?? hahaha~



7. Special date with your hubby?
Aku rasa date yg special bila kitorg gi honeymoon. Langkawi & Port Dickson. Just both of us.. Wah!!!! Syorgaaaa~ nak buat apa, buat lah.. de sapa nak kesah..hahahaha~

Next year plan – Genting (Feb) & Cherating (April)
After April will plan soon..huhu~



8. Changes that he asked you to do?
Dia Cuma minta aku faham minta dia pada bola & PS2.. Aku ni faham, faham jugak.. Tapi kalau dah dari² dia ngadap bola & PS2, bila nyer yg dia nak mengadap aku??? wakakakaka~



9. What is about him that you love so much?
Semua ttg dia.. Aku terima sayang seadanyanyer sayang.. Insyaallah aku cuba terima baik & buruk dia. Walau pun kekadang perangai baran dia tu buat aku pon naik giler kejap, tp demi cinta kuturutkan…ekekeke~ Baran sayang x pernah la sampai angkat kaki tangan eh~



10. What is about him that u wish he would change?
Aku harap sangat sayang dapat control baran dia tu..Serious… sayang tu cepat sgt naik marah tau.. Kekadang aku temper gak..hahaha~ tapi aku rasa kan, aku dah tau rentak sayang dah.. aku cam dah dapat handle baran dia tu.. sekarang aku lagi baran dari sayang sampai sayang pernah cakap “Kesian saya kena dera”..ahahahaha~ padan muka kan?? asyik nak naik hantu je, dia tak tau pulak aku nyer hantu..



11. You will lose your mind n crack your head when he?
Fuh!!! Sebelum kahwin aritu aku pernah pesan kat sayang “Sayang tipu la saya berapa kali pon, Insyaallah saya boleh maafkan. Tapi kalau pasal perempuan, sekali je sayang buat, sampai bila² saya takkan maafkan”

Fuh!!! Korang tgk sebut pasal perempuan lain je mendidih² hati aku..ekekeke~

Aku tak tau naper.. Kalau diorg ni nak menipu kelain aku boleh la bertolak ansur sket sbb aku pon selalu menipu…wakkkkkkk kantoi…tp, kalau bab perempuan..mmg aku kerat anu dia, letak dalam botol.. Jadi anu dalam botol..wakakakaka~



12. You will smile tru your eyes for the whole day when he?
Bila aku teringat dia menanyi² sambil menari bila aku bising kat dia.. Ada je yg dia buat tak kena kat mata aku, mula lah aku membebel.. Tapi bila aku dah membebel tu, dia menari² lah depan aku sambil ajuk² aku cakap tu…wakakakak~ Tak ke tergelak aku.. tak jadi nak marah..hampeh~


13. Complete below sentences ....My love towards my hubby is as big as...
My love towards my hubby is as big as he loves towards me.. Word can’t describe how much I love him so much…

tOLoNg!! bg LiNk kORaNg cEPat!!!

Salam...
Aku nak bgtau ni..
Due to pertukaran layout aku ni, aku telah kehilangan link korang..uhuks~
Budget dah terror la kan..
Godek sana godek sini....
Tetiba tgk² link korang dah hilang...
wakkkkkkkk!!!!!
So, dengan rasa rendah diri nye, korang tak reti² ke nak tinggal kan link korang kat sini..hehehe~
Ya Ampun!!!

Monday, December 21, 2009

hiNggA kEtEMu Lagi

~mOoD : LiKe i cARe~




Salam Uolls..
Maaf ye..
Im still not in mood to blogging
Lagi pon no recent activities..huhu~
Hingga ketemu lagi~
MuahhssSSsss~ ♥♥ (",)

Tuesday, December 15, 2009

ciNtA itU bUtA

Hari ini kita still bertopik ye, since tak de benda aku nak share pasal life aku… Topik hari ini adalah CINTA ITU BUTA. Cinta… hmmm topik yang tidak pernah bosan untuk dibahas, entah dengan kekasih, suami, isteri, teman, orang tua, adik…bla..bla..bla

Cinta boleh membuat yang benci menjadi sayang, yang jauh terasa dekat, kesakitan menjadi sebuah kenikmatan, bahkan kesalahan menjadi sebuah kewajaran. Oh… no !!!!

Tapi bagi mereka yang menggunakan akal dan logika, tidak setuju dengan istilah CINTA ITU BUTA. Mereka mengatakan bukan cinta yang buta tetapi mereka mem”buta”kan mata dan hati karana cinta..

Ok..Let start~


What is it about love that makes us so? Why does it come and go when we least expects it? Why does cinta makes us all vulnerable, soft, hopeless romantics and broken hearted? When we do know what love can do to us, why is then that we seek love? What do we hope to find? Hope? The sense of being? The feeling of being loved? A sense of belonging?

Aku nak tanya korang.. Kenapa kita mencari cinta sedangkan kita sendiri tak pasti kesudahannya? Mengapa kita masih mencari cinta sedangkan kita sendiri tak pasti cinta itu akan menbahagiakan kita atau mengecewakan kita.

Cinta. puluhan drama, ratusan filem, ribuan buku telah bercerita tentang cinta.. Tapi kenapakah hingga kini persoalan cinta itu masih lagi menjadi satu tanda tanya. Masih lagi kita ragu² dengan kewujudannya. Apakah cinta adalah untuk kita mengisi kehidupan kita dengan penuh makna atau hanya mensia-siakan hidup ini dengan kekecewaan. Yang mendapat cinta akan bahagia. Yang kekurangan cinta akan kecewa. Hanya untuk cinta… Berbaloikah???

Benarkah cinta itu buta? Bolehkah kita boleh menyayangi seseorang dengan sepenuh hati sedangkan kita bercinta dengan orang lain? Wujudkah cinta sejati atau hanya sekadar satu impian?

Bagaimana pula dengan yg jatuh cinta berkali². Sekarang sangat lah jatuh cinta dengan org ni.. Beberapa thn kemudian, rasa cinta pada org lain pula.. Adakah empunya diri yg harus disalahkan kerasa tamak? Atau cinta yg harus dipersalahkan kerana tidak tetap pada yg satu..

Aduh!!! Cinta~ Macam² ada…..hahaha~

Monday, December 14, 2009

kEkAsiH gELaP


Topik kita hari ni cam HOT sket.. Saje je aku nak berkongsi pendapat dengan korang.. Mungkin pendapat kita sama.. Mungkin juga pendapat kita berbeza..

Ok, let's talk about kekasih gelap.
Kekasih gelap bukan lah membawa maksud kekasih kita tu hitam manis, hitam legam, negro or whatsoever.. Tak ada makna nya. Kekasih gelap membawa erti kekasih yang dipunyai oleh kita atau kita yang menjadi kekasih nya. Terpulang lah. Tetapi yg nyata, kekasih gelap adalah kekasih yang tidak diketahui oleh sesiapa pun. Dalam bahasa mudah dan senang 'skandal'. Kalau dalam bahasa yang lebih halus, tu la kekasih gelap.

Kenapa perlu ada kekasih gelap? Sebab kehendak manusia secara fitrah nya Allah jadikan tak terbatas. Tetapi semuanya bergantung kepada kita sama ada teruskan atau tidak kehendak kita tu.
Salah ke ada kekasih gelap? Depends….. Salah pun ada tak salah pun ada. Sendiri lah korang jawab. Tapi percaya atau tidak kekasih gelap ni sebenarnya semakin dah diterima dalam masyarakat. Even org akan cakap "ala biasalah....." Fuhhhhhh dasyat dunia sekarang nih.

Ada yang memang sengaja mencari kekasih gelapnya (menggatal) dan ada pula yang mendapat kekasih gelap tanpa diduga. Pelik bila orang dengar ada kekasih gelap tanpa duga ni...tapi memang benar ia berlaku. Boleh berlaku... kuasa Tuhan... Memang ada hikmahnya.
Tapi ini lah hakikat. Suami org ada girlfriend dan isteri org ada boyfriend. Kadang kadang masyarakat dah lali. Benarlah nafsu itu adalah peperangan yang besar.

Salahkah lelaki itu jika ada dua, tiga dan empatnya. Penjenayah kah dia jika mempunyai lebih daripada satu? Juga, bersalah kah wanita itu jika mempunya Kekasih Gelap???!!!

Semuanyer bergantung kepada diri sendiri.

Cinta tak datang hanya sekali :)


Kekasih Gelapku – Ungu

Kumencintaimu lebih dari apapun
Meskipun tiada satu orang pun yang tau
Kumencintaimu sedalam-dalam hatiku
Meskipun engkau hanya kekasih gelapku

Ku tahu ku takkan selalu ada untukmu
Disaat engkau merindukan diriku
Kutahu ku takkan bisa memberikanmu
Waktu yang panjang dalam hidupku

Yakinlah bahwa engkau adalah cintaku
Yang kucari s’lama ini dalam hidupku
Dan hanya padamu kuberikan sisa cintaku
Yang panjang dalam hidupkuHaa…hidupku…haa…

Kumencintaimu lebih dari apapun
Meskipun tiada satu orang pun yang tau
Kumencintaimu sedalam-dalam hatiku
Meskipun engkau hanya kekasih gelapku
Hoo..oooo..

Wooooww…Kumencintaimu sedalam-dalam hatiku
Meskipun engkau hanya kekasih gelapku
Mencintaimu lebih dari apapun
Meskipun tiada satu orang pun yang tau
Kumencintaimu sedalam-dalam hatiku
Meskipun engkau hanya kekasih gelapku
Kekasih gelapku…Huuu…huu…










** Asyik cerita pasal life aku je, sekali-sekala syok jugak kita berforum.. Korang, sila bagi pendapat secara terbuka ye..

Friday, December 11, 2009

aYiEN’s wEDDiNg

Salam uolls

Meh sini aku nak sambung entry pasal wedding sepupu aku tu..

Tapi aku tepek je pic korang tgk la eh.. Malas lak aku nak taip panjang²

Kat bawah nun pic aku ngan Sayang ngan Papa J..wakakaka~ Promote la pulak~

Enjoy``









Thursday, December 10, 2009

pRe-sCReeNiNg tHe stORm wARRiOR



Salam uolls

Sorry la lama x update..hahaha~ x de la lama mana kan? Baru 2 hari kot x update blog.. Aku demam + x de mood aku nak upload bagai..

Cerita kahwin sepupu aku aritu pon sekerat jalan je sempat aku citer kan.. Pasal Nikah dia je.. Berinai ngan sanding x sempat aku nak update..Nnt la eh.. Sabar lah sayang..ehehehe`

Sebabnyer, arini aku nak cerita pasal aku tgk Pre-Screening The Storm Warrior semalam.. Citer tu release ari ni..Kira semalam tu aku tgk preview dia la..Woohoo` Aku dapat ticket free tau.. Caiyok²~ Gedik oo aku.. lom baik demam sepenuh nyer, tapi wayang nyer pasal, aku gigih juak~ hahahaha~

Citer tu ok la..Best~ Aku dah jatuh cinta ngan Penjejak Awan ni macam mana??~





Monday, December 7, 2009

sELaMat pENgANtiN BaRu aYiEn & hAKiM

Salam uolls

Aku nak sgt share ngan korang apsal sepupu aku yg kahwin semalam .. Tapi mood aku sgt terhad arini..wakakaka~ Bosan beb..Isnin la pulak kan?? adeh!!!!!!

Sepupu aku nikah & berinai hari Sabtu, 5/12/09. Bersanding Semalam 6/12/09

Tapi hari ni aku Cuma update sempena pernikahan dia je ye.. Untuk malam berinai dan majlis persandingan nnt aku update kat next entry ok..

Skang korang layan la dulu gambar² yg ada.. Kepala aku tgh pusing ni.. Cam org mabuk todi gamaknyer..wakakaka~ macam la aku tau org mabuk todi caner kan??


Congratulations Ayien…
Selamat menempuh hidup baru ye. Semoga bahagia hingga akhir hayat~♥







Korang tgk la.. Aku terkenang kan memori daun pisang..wakakaka~ teringat balik zaman aku kahwin aritu…wah!!!!!! Zaman…macam la dah berzaman aku kahwin


Friday, December 4, 2009

rASaMas

Salam Jumaat uolls..

Aku tak berapa sihat la. Dari semalam rasa cam seram² sejuk nak demam..huh!!!

Dalam nak demam tu, semalam aku sempat lagi berjimba ngan sayang..hahahah~

Semalam balik kerja aku ngan sayang pergi Pertama Complex. Amik baju. Aku ada tempah baju kat sana sempena sepupu aku nak kahwin esok..huhu~ Gambar baju aku tak sempa nak snap..korang tunggu je la pic kenduri kahwin sepupu aku nnt..

Lepas pergi Pertama Compleks tu, tetiba aku rasa cam nak makan RasaMas. Sbab masa gi Matta Fair aritu, aku ada dapat voucher dia. Tapi sayang macam malas. Pastu korang tau la mulut aku. aku cakap “Ooo..masa bercinta dulu, saya ajak gi lubang cacing pon sayang nak kan? Skang ni malas la, penat la..Macam² alasan kan sayang”

“Bukan lah..sayang tak tau RasaMas tu ada kat mana”

“Takpe².. Kat belakang voucher ni ada tulis Restaurant RasaMas”.
Hahahahaha~

Makanyer, RasaMas yg terdekat dengan kami adalah di KL Sentral..


Tgk la!!! buat² pandang tepi konon..cet~


Masa budak tu anta drummet aku ni, ada seketul drummet dah jatuh.. Pastu aku nak panggil budak tu suh ganti..Korang tau sayang cakap aper? “ Dah la tu. Makan je apa yg ada. Bukan main lagi sayang skang kan?Ada je yg tak kena.. Tak boleh la nak silap sikit”

Wakakakaka~ aku teringat masa gi makan KFC aritu. Sayang order nasi ayam, dia gi key in Snack Plate.. Aku suh tukar, tp budak tu cakap tak boleh tukar dah. Sayang kata x pe la,dia mkn je la Snack Plate tu.. Aku yg beria².. “Jgn..sayang nak mkn nasi ayam kan.. Tukar nasi ayam.. Kat tempat lain kalau salah boleh je tukar, dia ni pemalas kan? Pergi panggil Manager dia skang”.. wakakakaka~ aku telah mengganazzzz~~ Mesti budak² tu benci ngan aku kan? Mesti diorg kata "Lorat tol budak pompuan ni.. Suami dia cool je.. Sepak karang.." Ada aku kesah?? Bila lagi aku nak guna kuasa sebagai pengguna / pelanggan kan?



Balik dari KL Sentral tu, aku ngan sayang gi Brickfield cari TV..TV game kat rumah tu dah jahanam..wakakaka~ mau nyer idak…24hours PS2..

Last² tak jumpa TV kat Brickfield, tapi jumpa ni….tadaaaaaa~

Aku buang tebiat teringin nak main benda alah ni..wakakaka~ giler

Wednesday, December 2, 2009

dHiLL sPa


Aduh!!!! Kebizian nyer aku…Baru sempat nak update blog ni..uhuks`

Tapi hari ni nyer entry tidak disertakan dengan gambar yg diambil oleh aku tau. Aku nak cerita apasal aku gi buat facial last week. So, masa tgh buat facial, celah mana aku nak amik gambar kan??

Ok²…let’s start

Aku pergi buat facial ni kat Setiawangsa.. Dhill spa - Home basis spa..Means akak ni buat spa dekat rumah dia..

Tempat ni kawan aku yg rekemen kuat kat aku..Dia kata berbaloi²..Aku pon try la kan..Untuk pertama kali ni aku try buat facial dulu..Mmg berbaloi²!!!

Korang just imagine, aku buat facial tu almost 4 hours ok…sgt puas hati kan?? Ha..lagi satu, dia gunakan produk Mary Kay dengan Le Beau’ from London..

Meh sini aku list kan service yg aku tau…

Package 1 – Mandi wap / bertangas,lulur dan urutan melayu thai = RM145

Package 2 – Mandi wap, lulur dan hot blanket dengan rempah ratu bandung = RM175

Package 3 – Mandi wap, lulur dan hot blanket dengan body ampule RM235

Pakages kat atas tu kalau utk nak kurus²kan badan boleh la..


Ni pulak kalau single treatment: -

Mandi wap / bertangas = RM35

Lulur andi wap = RM70

Urut melayu thai dengan ginger olive oil & mandi wap = RM60

Urut dengan coffee oil & mandi wap = RM70

Hot blanket after bersalin bersama rempah kencang badan = RM90


Facial :-

Pampering facial :- Laser, ultra sound, kalegen, perarl mask, mineral mask, urutan seri wajah = RM85

Elegent facial :- Laser, ultra sound, kalegen, pearl mask, mineral mask, urutan seri wajah, tambah paper mask/serum = RM140

Intensive facial :- Laser, ultra sound, kalegen, pearl mask, mineral mask, urutan seri wajah, tambah paper mask & serum = RM160

Intensive facial :- Laser, ultra sound, kalegen, pearl mask, mineral mask, urutan seri wajah, tambah paper mask, serum & serum mata = RM180


Menicure & Pedicure :-

Lulur, urut, mask kaki dan tangan, buang kulit mati & kilatkan kuku = RM90


Lain² service :-

Melentikkan bulu mata = RM50


Haaaa..amik kau!!! Ni aku bg yg aku ingat je tau..sebenarnya banyak lagi perkhidmatan yg dia sedia kan..Kalau korang nak suh dia masuk kan botox atau silicon pon boleh..

Dia ada spa kat Kota Damansara.. tapi itu adik dia jaga dan aku assume kalau kat spa dah tentu kita x kan dapat harga macam ni kan? Betul??

Aku pernah tanya dia kenapa dia nak buat kat rumah je, tak nak buka lagi satu cawangan.. Dia kata dia nak tolong yg yg kurang mampu nak pergi spa, tp masih nak menjaga diri.. So, kalau dia buat kat rumah x payah fikir bayar sewa bulanan kan..Bijak…Bijak..

Kalau kroang berminat, korang just PM aku kat YM or FB or whatsoever la eh… Insyaallah hujung bulan ni aku nak pergi lagi..nak buat mandi wap pulak..hehehe~

JOM!!!!!!

Tuesday, December 1, 2009

iKeA - TGIF - nEW mOON

Salam uolls…

Hari Sabtu aritu aku ngan Sayang duduk je kat rumah sepanjang hari..Haihhh!!!! bosan la pulak. Petang tu akak ajak Sayang gi Ikea..Sajer try kot² Sayang nak.. Ahahahaha~ aku tau sayang mesti ok punya sebab Malam esok (semalam) dia nak lepak NZ KLCC tgk Barca vs Real Madrid..wakakaka~ Keji ooo aku ni..

Lepas Maghrib baru kitorg keluar.. Sampai Ikea pon dalam pukul 8pm macam tu.. Tu maknanyer tak dan la kitorg nak beli apa² kan.. kitorg Cuma jalan² kat showroom tu je..Tgk² apa yg nak di beli nanti.. Insyaallah

Katalog ini sgt berguna ok.. Aku nak survey dari rumah baik punya.. Sampai Ikea aku tunjuk je kat sayang apa yg nak dibeli.. Kalau sayang kata ok!!! then I’ll list down to shopping list..wakakaka~




Tgk la ni..barang² yg bakal aku beli nnt..bulan depan kot..sbb budget bulan ni dah lari..hahahaha~ at least dah ada list, nnt sampai sana terus beli je kan?



Lepas mencuci mata kat Ikea, aku ngan sayang pergi melantak kat TGIF, The Curve. Ha, masa perjalanan nak ke TGIF tu kan ke banyak booth kat tepi² tu kan? Aku sudah nampak sepit rambut bunga² daaaa… Aku rembat la satu.. Rose ok ~ Rosalinda ~ hahaha~ itu kan nick name aku on internet..







Chocolates chip Milkshake & Mango Juice
Mine – Bacon BeefBurger

Sayang’s – Jack Daniels steak with barbeku (not serve with Jack Daniels yah)

Lepas makan tu korang ingat aku nak balik? Wakakaka~ Dah seharian aku dok umah, malam nyer aku nak merambu pulak..Macam setan kan?? Siang dok rumah..Lepas Maghrib baru nak keluar..Asatagfirullaalazim….tapi aku rasa bukan setan kot sebab setan keluar time Maghrib.. Aku baik sket dari setan la macam tu..cettt~

Ok² sambung cerita.. Lepas makan tu aku ajak sayang tgk New Moon.. “Sayang kena terima kenyataan tau yg isteri sayang ni mmg ska tgk wayang & bat wayang”…wakakakaka`

Aku nak komen lebih² pun cerita ni tak boleh sebab aku bukan pembaca novel nyer.. Mungkin yg membaca novel New Moon ni lebih layak member komen sebab aku rasa kat Novel maybe lagi detail kot jalan ceritanya.. Novel kalau dah diadaptasi ke movie sure dah macam cerita yg di fast forward kan.. Am I right?? But, what I can say New Moon movie are for people who read the books. It’s a love story. How the vampire & werewolf would sacrifice themselves for the person they love... cite yg buat kan kita rasa if only there's someone who love us like Edward love Bella.....










Quoting by Edward – “I promise never to put you through anything like this ever again. This is the last time you’ll ever see me”

Oh!!! How romantic Edward is..huhu`
**********************************
p/s - Korang nak tau tak, aritu masa aku gi Ikea ngan The Curve ni..ada 2 org yg mengenali aku nampak aku kat sana.. Tapi yg buat aku frust ni, diaorg tak tegur aku.. Diorg kata segan nak tegur aku..wakkkkkkkkkkk!!!! sedih ni.. uhuks~ Len kali kalau uolls nampak aku sila lah tegur ye..Kekadang aku tak perasan.. Jgn risau, Nurmala Malzan tak sombong okeh