Dear Makcik Bawang, kau gagal buat aku bersedih. Sejak aku mengamalkan kaedah pergi mampus, indeks kebahagiaan aku meningkat 230% ��

Wednesday, March 28, 2012

zOo NegARa

Aritu aku dapat sms dari Thrisha...

"Pet, kita bawa anak ko gi zoo nak ahad ni? Dah lama tak gi zoo sesejak dah tua bangka ni..Amacam?"

Aku reply... 

"Aku ok jeks..Auntie Tsha belanje"

So, hari Ahad tu, 4 March 2012, kami bertiga pun pergi lah membuat lawatan ke Zoo Negara..

Aku tgk Khaleef rileks jeks...cool jeks....
Aku ngan Tsha pulak yg macam buang tebiat tak pernah g zoo..
Wakakakakakakaka~

Enjoiceeeee the picture ye kawan²...Ahaks~
















Masa tgh lunch tu kitorg nampak suami Sazzy Falak kat restoren tu jugak. Tgh beli makanan..Kitorg cam bajet maybe dia ada show ke, ada photoshoot ke kat zoo tu..

Sekali esoknya aku try buka fb Sazzy Falak.. Aku nampak dia post gambar dia naik keretapi kat Zoo tu. Caption kat situ katanya "Bawa the twins jenjalan kat zoo with daddy"

Maknanya time aku nampak suami dia tu, dia mmg ada jugak la kat zoo tu kan? Kerugian sungguh!!~ Kalau tak harus amik gambar nak tayang kat uolls~












Balik dari zoo tu aku singgah umah mak.
Letak Khaleef kat umah mak sebab aku tgk dia pun dah kepenatan dah tu..

Yang sebenarnya aku ng Tsha nak merendek kat Tutti Frutti..
Aku tak moh la bawa Khaleef sbb dia nak tido time tu..Dah layu dah..
Lagi pun kejap jeks Mommy ber"Tutti Fruitti"
Tak sanggup tinggal buah hati lelama kat rumah..





Friday, March 16, 2012

cOsMo wORLD

Hari tu Berjaya ada buat BERJAYA FOUNDER DAY.
Oleh kerana aku adalah bekas..diulangi bekas.....Hehehehe~
Bekas pekerja Berjaya Group, aku pun gediks la melibatkan diri.
Lagipun dijemputkan? Harus la menonjolkan diri..

Hari tu Cosmo World dibuka pada org ramai.
Sesiapa yg ada voucher boleh la masuk dengan free nya..
Aku ni kalau benda free mmg laju jeks..
Tok sah nak ngata aku sangat, korang pun sama kan???
Wakakakakakakaka~

Aku pergi pon x de la intention nak main sangat..
Saje nak bawa si kecik ni jenjalan melihat dunia..
Isnin - Jumaat dah terperap kat umah jeks kan..
Kesian pulak.. So, weekend adalah masa utk anak teruna ku~~

Umat manusia punya la ramai..
Free kannnnnnn??!!~
Tak dapat main banyak permainan la..
Aku pulak x boleh tempat ramai² org ni..
Semakkkkk...Cepat jeks aku nak naik angin nnt..

Khaleef dapat la main 2-3 mainan.
Sayang pun dapat la main 2-3 mainan..
Khaleef pun dah kepenatan..
Pastu balik..................






Sebelum balik tu gi makan dulu.......
Aktiviti wajib tu..
Dimana jua anda berada..
Tgh² makan tu tergerak pulak aku nak toleh belakang..
Skali ternampak la si Puteri Sakura nih...
Perkara pertama, amik gambar...Post kat Facebook & Blog...




Thursday, March 1, 2012

cUti aRitU kAMi pERgi gENtiNg

Hari tu pergi Genting..Masa cuti 4 hari aritu..Cuti apa ek? Lupa pulak!!~
Tapi tak pergi main kat outdoor pon..Sebab public holiday, confirm pack..
Lepak² bilik jeks..Kitorg stay kat Awana Genting ~

Malam tu baru naik atas jenjalan Indoor.. Malam kurang sket org..
Dulu dah ada pengalaman naik atas time public holiday..
Pack giler..Ramai sungguh umat manusia... 
Mmg serik dah..Mmg takkan naik atas time public holiday pasni..

Korang tgk jeks la gambar yg ada..
Malas pulak nak menaip pepanjang nih..
Korang pon confirm nak tgk gambar jeks kan? Hahahahahaha~

Enjoiceeee!!~




Alaa...Gambar senget la..Lupa nak rotate siap² tadik..




Anak ngan Ayah buat muka comel ler konon!!~