Dear Makcik Bawang, kau gagal buat aku bersedih. Sejak aku mengamalkan kaedah pergi mampus, indeks kebahagiaan aku meningkat 230% ��

Tuesday, August 9, 2011

LiNdA aHmAD bERtUNaNg

23 Julai hari tu. Aku g kenduri pertunangan kawan aku, Norlinda Ahmad kat Salak Tinggi..

Alhamdulillah majlis berjalan lancar~

Kitorg konvoi 4 kereta ke sana.. Diorg sumer tak tau rumah Linda kat mana..Memandang kan aku je yg pernah sampai ke sana bersama suami tercinta, maka diorg decided nak follow aku dengan menggunakan GPS aku...

GPS aku sapa lagi..Laki mak laaaaaaa~ Kalau aku la, 50x pergi pun lom tentu aku leh ingat jalan..Hak Hak~

Meh la korang layan jeks gambar sekitar majlis ek..

Alhamdulillah anak mummy tak notty...Tido jeks dalam kereta sepanjang perjalanan pergi dan balik..Mau nyer tak..Khaleef mmg gitu. Kalau dekat air-cond tidur mmg la tak sedar diri..




Ni la tuan punya badan yg bertunang tu..

Monday, August 8, 2011

pEstA DuRiaN

Happy Monday uolls~ Aku sangat pasti yg hari ni confirm la memasing tgh blues kan? Ahaks~

Tak yah nak blues sangat la..Meh dgr aku citer..

Hari tu sblm puasa, umah atuk aku ada buat kenduri sempena nak sambut puasa ni la. Jadi semua sanak sedara, sepupu sepapat semua la berkumpul kat umah atuk aku..

Bila dah berkumpul ramai2 tu macam2 cerita la keluar..Tetiba keluar cerita skang ni musim durian..Sana sini ada jual durian skang...Pesta " RM10 makan sampai mati" pun ada... Wakakakakakaka~

Jadi bila dah cerita pasal durian, mula la memasing.. "Eh, ko belanja la..Ko la belanja..Ko la belanja..."Sudah nyer aku cakap "Tak yah susah2.. Skang bak sini sorg hulur RM10"

Dah buat collection, sepupu aku g beli durian...

Haaaa....Hambek ko!!!!~ Makan la durian sampai lebam...Pesta durian di rumah atuk!!~ Ngeeeeee~

Muka aku mmg aku x upload la....Sebab aku tukang amik gambar kan? Yang lain sibuk melantak durian... Di samping, muka aku sedang makan durian adalah tidak elok untuk tatapan umum.






Thursday, August 4, 2011

mALaySiA 1 - 1 siNgApORe

Haaa...Org lain punya blog sumer dah berdedai² citer pasal Malaysia vs Singapore, aku baru nak update kan..Sila maafkan..

Bersemangat ko aku nak tgk Malaysia vs Singapore. Sayang lagi la bersemangat. Beratur beli ticket dari kul 8.30am sampai kul 10.30am baru dapat ticket...

Bila sayang msg je ticket dah dapat..Mmg aku menggedik la kat office..Menggedik je yg aku mampu...Nak menjerit tak bole..Kat office kan!!!!!!~

Balik kerja tu terus aku suh mak aku amik half day...Hehehehe~ Nak suh jaga Khaleef...Mummy ng Ayah nak menjalankan tanggungjawab kepada negara....Tanggungjawab sangat kannnnnn!!~

Abd FYI, aku pon amik half day hocay...Wakakakakaka~ Macam la aku yg nak men bola tu...Ngeh ngeh~

Ni pic sebelum bertolak. Kul 5.30 kitorg dah bertolak...Yang sebenarnya kat kawasan umah aku nih, masa aku balik halfday tu aku tgk ada org dah pergi..Semangat!!!!~

Khaleef tinggal ng nenek ek...Mummy ng Ayah nak g berperang...Nnt dah besar sket baru awak leh ikut g stadium..Muahhhhhhs~ ♥♥♥

Ko tgkkkk!!!!~ Ni time aku sampai ni kul 6.30am gitu...Rakyat Malaysia dah berkampung dah kat situ..Huhuhu~

Aku menapak hocay..Kul 1pm masa tu aku dah dapat info parking kat dalam Bukit Jalil tu dah penuh..Korang nak tau aku park kat mana??? Kat Seri Petaling..Menapak dalam 15 minit gitu...Sangguppppp!!!~ Demi negara yg tercinta...Ku curahkan bakti penuh setia...Lalalalalalalala~

Haaaa...yg ni pic sebelum masuk stadium..Harus posing dulu kan?

Kira check point kitorg la..Kitorg sumer 9 org...Ada 2-3 org mmg dah g awal..sebab nak suh chop tempat...

Tgk!!! Tgk on the phone sempat lagi posing kan..Mau nyer tak..Ada ticket lebih..Aku menjadi ulat ticket la time tu..Roger kengkawan nak memerlukan ticket..Network pulak cam hampeh time tu..Tambah bunyi Horn Malaysia tu lagi..Mmg aku cakap cam sakai la terjerit²..










Masa player tgh buat warm up....
Aku rasa cam nak lompat jeks turun padang..Seb baik masih waras~




Ok..FRU dah kua...game nak start dah...Shhhhhhhhhh!!!~

Ok...Keputusannya semua org pun dah tau kan??? Malaysia 1 - 1 Singapore. Tapi Singapore la yg layak ke pusingan kelayakan piala dunia seterusnya kerana kelebihan aggregate.

Yang nyata aku mmg menyampah giler dengan Singapore malam tu...Kuat main wayang....Jatuh sket sakit..Jatuh sket jerit cam pondan tua..Yang keeper lagi tak boleh blah...Tetiba sakit kepala..Aku dah penampar muka dia satu kali baru dia tau langit tinggi ke rendah..

Yang penting....Aku sangat bangga dengan Malaysia...Kita main dengan sepenuhnya player sendiri hocay...Tak cam Singaporengge, import org luar & offer kerakyatan...Puiiiii!!~ Meemeeeee arrr....Org Singapore kan kaki bangku..Harussss la import player luar kan?? Hak Hak~

Plus, Singapura-pura kuat wayang..Berlakon atas padang....Huhuhu~

Malaysia Boleh!!!!~


**Khairul Fahmi mmg terbaek la..Bagi seorg yg berscandal, dia mmg berjaya mengetepikan masalah peribadi utk perform malam tu...

**Lepas nampak aku kat stadium itu hari terus dia putuskan pertunangan ngan Jejari Runcing uolls~ *EdisiSyokSendiri*

Wednesday, August 3, 2011

rUMaH titiAN kAseH


Salam...

Sabtu hari tu aku berkesempatan g melawat penghuni Rumah Titian Kaseh, Titiwangsa.. Memula plan nak g pagi.. Tapi ada org datang bersihkan rumah kan...Tak kan nak keluar umah? Tak reti-reti??????? Maka, ptg nye la baru aku pergi..

Aku dapat la kumpul sikit baju / beg / kasut lama dari koleksi aku yg masih elok yg aku dah x nak lagi.

Dari saudara terdekat pun ada juga aku minta kumpulkan~
Alhamdulillah, dapat jugak la 3 beg plastik hitam tu...

Aku plan macam tgh bulan ni aku nak kesana lagi..Sapa nak follow angkat tangan??!!~

So, aku minta jasa baik korang yg sudi nak dermakan apa bentuk keperluan..Boleh la berbuat demikian..Email kat aku kat nurmala.mazlan@gmail.com

Insyaallah aku boleh g amik atau may be kita decide later on..Jumpa lat mana² ke kan??~

Kalau korang nak salurkan bantuan berbentuk wang ringgit pulak, korang boleh salurkan terus ke akaun berikut :-

Persatuan Pengurusan Pusat Jagaan Titian Kaseh Kuala Lumpur

No Akaun Maybank

564061002172


Setiap sumbangan dikecualikan cukai pendapatan di Bawah subseksyen 44(6) Akta Cukai Pendapatan 1967. Ruj: LHDN.01/35/42/51/179-6.6665, tarikh Kuatkuasa: 01. 12. 2009

Tuesday, August 2, 2011

kHaLEEf pUN nAk bAjU RaYa

Hari tu pergi tempah baju raya..
Tak beli kain pon.
Pakai kain yang bagi masa hantaran kahwin dulu..

Budak kecik ni pon nak jugakkkkkk!!!~
Mummy dia la yg nak sebenornya...
Nak sedondon dipagi raya katanya..

Sekali kain utk baju Khaleef tak cukup daaaa...
Ye la..Masa beli dulu pon masa nak kahwin katanya..
Beli mmg ngam² kain suami & isteri jeks la..

Tailor aku ni kat Setiawangsa..
Dekat ng Carrefour Wangsa Maju kan? Sana ada Nagoya kan?
Gigih ni g terjah sana..Seb baik ada kain yg sama..Hehehehe~





Tgk je gambar Khaleef tgh amik ukuran..
Nak tgk gambar baju raya???? Tunggguuuu!!!~
Wahhhhh..Gediks cam la ada org heran ng baju raya ko tu..Hak Hak~