Dear Makcik Bawang, kau gagal buat aku bersedih. Sejak aku mengamalkan kaedah pergi mampus, indeks kebahagiaan aku meningkat 230% ��

Friday, October 30, 2009

nASi aYaM kAMpUNg - vELoDRuM

Salam uolls..

Semalam aku tgk face si Eida ni berstatus - Kesibukan di F&N
Aku fikir, F&N ni cam dekat ngan umah aku je.. Aku pon roger tanya dia kat F&N mana?

Sekali dia kata kat F&N Jalan Tun Razak tu.. Sah la!! Mmg F&N kat umah aku tu..

Dia tanya “Naper? Dekat ngan office awak ker? Jom lunch..”

Woohoo~ aku ni kalau org ajak lunch kat luar aku mmg cargas, memandang kan kat ofiice aku ni x de pilihan kedai makan.. Ada 3 kedai je.. Ko gilir² la makan kat 3 kedai ni hari²..wakakakaka~

Aku pon on je la bila dah Eida ajak lunch tu kan..ahaks~

Kami gi makan kat Nasi ayam kampong kat Velodrum.. Tau dak??? Ala…kat downtown cheras tu… Tapi idak le kami makan nasi ayam kampong tu.. Org punya la ramai.. tak kosa aku nak beratur panjang cam gitu..

Kami makan nasi gorek ayam sajok!!!


Ni air aku - Durian Belanda -


Nasi ayam kampong.. Rupa d’ bomb.. Rasanyer hampeh..uhuks~



Tuesday, October 27, 2009

sAPa nAk vOuChER iMPiANa cHeRatiNg??!!!

Salam…

Aku nak bgtau nih.. Aku dapat voucher Impiana Cherating dari Ibu Mertua ku..

Voucher ni bernilai RM228.. Wahhh!!! Agak skema ayat aku..hikhikhik…

Aku ada 5 voucher ni.. Tetapi, voucher ni hanya utk per visit..Maknanya, sekali aku pergi, aku leh guna satu voucher je.. Abis tu lagi 4 keping tu aku nak buat ape kan?

Maka, dengan sukacita nya, aku tanya lah korang kot² korang nak ke voucher tu.. Ada 4 je tau.. Diulangi Empat!!! Pat² siku lipat. Siapa cepat dia dapat…huhu~

Sesapa yg rasa² mmg nak gi Cherating je la eh.. Tak mo arr suka² amik tp peram buat tukun voucher tu..huhu~

This voucher valid till 31 May 2010 =)





Friday, October 23, 2009

PAPADOM….tERbAEkkkkkkk!!!!


Salam Uolls..

Aku nak bgtau ni.. Semalam aku tgk citer PAPADOM Kat Times Square..Watching with my hubby la kan.. Aku ingat nak tgk hari rabu sbb murah kan? Tetiba suami terchenta demam la puloks..

Semalam tgk sayang cam dah aktif balik je, aku pun apa lagi.. “sayang, jom tgk PAPADOM.. jgn kata esok eh.. esok sayang ada futsal.. Kalau x tgk hari ni esok syg jgn gi futsal”…wakakakakaka~ politik weh!!!

Aku cam excited sket nak tgk cerita ni sbb aritu citer ni kan menang filem terbaik..So, aku nak tgk la berapa baik cerita ni.. Tapi mmg terbaekkkk siol…

Cerita ni kelakar gilos..Tapi dalam kelakar kelakar tu, ia juga penuh dengan pegajaran..

Aku paling suka part Afdlin ngan Harun Salim Bachik…wakakakaka~ mmg senak perut ketawa..

Tapi yg paling aku x leh lupa.. Yang membuat kan aku gelak sampai nak terkeluar isi perut.. Sampai sayang tekup mulut aku sbb aku x benti² gelak..Sampai terkeluar air mata aku menahan gelak…Masa si Noor Khiriah menari Cheerleading tu…A.W.A.K…..wakakakakakakaka~ kelakar siot!! Serious!!!

Korang kena tgk cerita ni.. Harus… Wajib.. Wajib Tayang…wakakakakakaka~

Gelak, gelak jgak.. Sampai part sedih.. uhuks~ aku menangis berjurai² air mata beb.. Tak benti² air mata aku.. Sayang naik heran tgk aku menangis..

Sedih beb…time sedih mmg sedih gilak… kalau korang x nangis maknanyer korang hati kering cam laki aku..huhu~

Dah la..aku x nak cerita lebih².. kang aku syok sendiri..hiks~ korang gi la tgk sendiri citer ni.. Lakonan Que Haidar, Liyana Jasmay & Noor Khiriah mmg patut dinobatkan sbg pelakon lelaki, wanita & pembantu terbaik.. Tahniah aku ucapkan.. Buat Afdlin....wa tabik lu beb.. sebab lu dah belasah guru silat…wakakakaka~ tak la.. aku mmg tabik spring kat Afdlin.. Tahniah!!!!! 5 bintang*****


Tuesday, October 20, 2009

oPeN hOuSe fAAiZaH & pARvEEn@wiNa

Salam Uolls…

Aduh!!! Hari ni aku cam lambat sket update blog kan..bz seh!!!!!!!

Last Saturday & Sunday aku ada open house kat umah school mate aku.. Sabtu kat umah Faaizah..Hari Ahad kat umah Parveen or nama Islam nya Wina..

Aku malas nak taip panjang² lebar.. Gasak la korg.. Korang tgk je la pic aku tu..wakakakakaka~

Nnt ada masa aku akan ke blog korang eh..

Daaaa………….







Monday, October 19, 2009

kARaOkE ~16 oCt 2009~

Hello peeps…

Its Monday again…

Seb baik hari ni me x Monday blues..huhu~

Nak story sket…Hari Jumaat hari tu aku join bebudak office ni gi karaoke kat Ampang Park..1st time aku join diorg… Ngam² pulak diorg ajak gi karaoke time aku mmg sedang ketagihan karok..huhu~

“ Abg Wan, jom karaoke”.

“ Eh..Jumaat ni kitorg gi.. Jom”


Wah!!! Cam org mengantuk disorong bantal lah aku…

Tapi biasa la, pergi ramai² mmg syok..happening..tp malangnyer x dapat nyanyi banyak lagu..huhu~ sbb tu, kalau aku gi karaoke bertujuan utk menyanyi, aku akan pergi maximum dalam 4 org je la.. Tapi kalau aku gi karaoke bertujuan utk bergembira bersama teman².. Aku x kesah kalau nak pergi satu lori pon…ehehehe~

Meh la…korang tgk je la pic ni sampai muntah






Aku ngan Bos okeh –En. Amir -





Friday, October 16, 2009

hOMe

Salam uolls..

Semalam aku jumpa ~ mizzAmy ~ tau.. Aku jumpa dia pun bertujuan.. Aku nak bawa dia gi rumah aku, sebab dengan jasa baik dia, dia sudi nak design kan rumah aku yg x seberapa tu.. Thanks ya Amy..

Semalam lepas maghrib gitu aku amik amy kat umah dia.. Lepas t uterus la ke rumah ku..

Leh tgk gambar meh…




Insyaallah kalau x de aral melintang, kalau semuanya berjalan lancar, aku & sayang ingat nak masuk rumah ni 1 Januari 2010.. Tapi itu semua rancangan.. Kami hanya merancang, tapi Allah yg menentukan..

Sbb bukan boleh masuk gitu je rumah ni. Rumah beli dari tgn org, faham² la kan.. Kena cuci, kena buat segala mak nenek bagai..

Tunggu je la hasil nyer nnt ye..Ngeh ngeh ngeh...

Tuesday, October 13, 2009

bAjEt gitARis

Hari ni cam bosan la. Cam x de mood + x de cerita nak share.

So, hari ni korang tgk je la gambar anak buah aku - Nurin Adrianna - ni main gitar eh… Dengan aku² sekali dipaksanye main gitar..Belasah sajok..wakakaka~

Korang tau tak dia tgh nyanyi lagu aper ni? Hanya kau yg mampu & Dan sebenarnya…ahaha~ bajet Aizat ngan Yuna la tu..caiyokkk!!





Monday, October 12, 2009

tHRiShA – bABy sOFEa

Happy Monday Uolls~

Hari sabtu hari tu, kawan aku – Thrisha – buat julung² kalinya buat open house dan menjemput kami..wakakaka~

Dia buat open house pon on limited time 3pm – 4pm jer sbb lepas tu dia nak ke Rawang.. Tapi aku rasa aku lepak umah dia ada lah sampai kul 6.30pm kot..biasa la kan.. biasa la, kitorg kalau dah jumpa korang ingat leh jumpa 1 jam jer?? Never!! Ahahaha~

Ni la tuan punya badan.. Banyak lagi pic dia kat dapur ni aku dapat snap, tapi pagi² tadi aku on² pc jer aku terus dapat msn dari dia “weh.. ko jgn arr letak pic aku kat fb.. buruk siot”..wakakaka~

Ni je pic yg aku rasa agak manis utk dipertontonkan.. Yang lain semua sensored…wakkkkk!!!!!!




Thrisha, Adini & Me..

Huh!!! Kami berkawan dah lama tau..Since sekolah menengah lagi..Kami mula rapat sejak Form 3.. Masa tu sama² pelesit dalam kelas 3C.. ahahaha~ 3C menemukan kami..yeay!!!


Ha…yg ni pon kawan kitorg..baru lepas bersalin 29/09/2009 aritu.. Alhamdullilah…Akhir nya Azrin dan suami dapat juga baby yg comel dan sihat.. Ingat tak entry aku - AZRIN – 1st baby dia ada masalah.. Lepas dia abis pantang yg 1st baby tu jer, terus lekat 2nd baby..best kan?

This is Nur Sofea Nazmin Bte Saiful Nizam… We call her Baby Sofea… Baby Sofea tunggu eh auntie bg kawan nnt..Pray for auntie tau..huhu..


Tgk la..aku ngan sayang dah kempunan ni nak dukung baby sendiri..huhu~ Tak pe la..x de rezeki lagi kan.. Insyaallah..AMIN!!! ♥♥ peace..ehehehe~



Ha….yg kat hujung tu pun member sekolah kitorg dulu – Linda - Tgk!!! Dia pon sedang membuncit…Bila la turn aku kan? uhuks~

Friday, October 9, 2009

gLaMoUR…nYeR rAYa

Salam Uolls..

Ni..aku nak bg tau ni.. Semalam nyer jamuan hari raya, aku menang lucky draw.. JUSCO VOUCHER RM100..Alhamdulillah..rezeki tu.. sapa nak bg kau shopping kat jusco sampai RM100 kan..huhu~

Door Gift

Cenderahati

Ok²..Meh aku nak story sket² pasal semalam.. Tapi aku cam x tau je nak cerita apa..ahahah~ Korang tgk je la pic aku ni eh… Pic makanan tak de ye.. Makanan dia sgt sedap semalam.. x dan aku nak amik gambar..Makan lagi sodap…wakkkkk!!! Gasak la korang, tgk pic aku sampai muntah..bluwekkkk… =p





Liya….I amik gambar ngan your sis tau...As per your request..ahahaha~





Akak yg sebelah aku tu nama dia Maizatul Rafizah..Tapi kami panggil dia Kak Myra.. wah!!! cam sesi perkenalan la puloks kan.. Aku nak bgtau je, dia menang best dress semalam.. Dan dia dapat inI, tadaaaa…....

ESTEE LAUDER

Wednesday, October 7, 2009

rAYa gAthERiNg 2009 - PJ hiLtON




Salam uolls..

Esok aku kerja halfday tau uolls…

Sebab musabab nyer adalah kerana esok office aku ada buat Hari Raya Gathering kat PJ Hilton.. Function start kul 2pm.. Maka, kul 1pm tu kami akan berangkat ke PJ Hilton dengan kadar segera.. hahaha~

Kena la bersiap cam kartun kan.. Kalau ikutkan mana dan perempuan siap 1jam.. Last year buat Hari Jumaat. Banyak masa sket. Balik kul 12.30pm, function start kul 2.30pm.. Ada 2 jam utk siap okeh.. Buat pun kat Hotel Istana je..dekat!!

Tapi apa² pun, tema utk esok adalah “GLAMOUR RAYA"

Ramai lah yg pasang badan esok.. Nnt aku update k

Tuesday, October 6, 2009

sABtU aHaD Ku yg fULL

Salam uolls..

Semalam aku mc ye..ini semua gara² penangan beraya x hengat punya.. uhuks~

Hari Sabtu aritu aku ada 5 open house to attend okeh. Tak terbongkang kau nak makan sampai 5 umah yg menu nyer lain²…. Makin comel la aku lepas ni.. “Sayang sayang saya lagi tak kalau saya bertambah comel??”..wakakaka~ ayat x boleh blah…

Hari Sabtu hari tu, kul 12 tgh hari aku dan sayang dah memulakan operasi.. Destinasi pertama, kami kerumah kawan sayang kat TTDI.. x sempat arr naka mik gambar.. sebab kami antara tetamu terawal, jadi suasana cam x havoc lagi.. nak amik gambar pon cam segan jer..ahaha~ sudahnyer korang tgk la aku amik gambar apa? Uhuh~


Lepas tu, kami ke Wangsa Maju pula kerana cik nurul huda abu bakar kita telah melangsungkan pertunangan…wahhh!!! Dah bergelar tunangan org dah kamu huda.. maknanyer sebelah kaki kamu dah masuk ke alam perkahwinan..x sabar tunggu kamu kahwin.

Seb baik aku ngan sayang x pakai baju raya kami yg kaler pink tu okeh… kalau x, mau sedondon ngan pengantin..Eh…org bertunang nak panggil apa eh?







Lepas balik dari Wangsa Maju, aku ngan sayang gi amik mak aku ngan ibu sayang utk ke rumah mak cik aku kat Damai Perdana, Cheras.. Pagi tu diorg ada buat Majlis cukur jambul. Ptg tu diorg buat open house.. Maknanyer, aku dtg time open house la..

Ni la buaian tempat baby cukur jambut tu.. A’ah eh…gambar baby x amik pon.. lalalalala~


Adik² ipar aku,ibu mertuaku & emak aku
Siti Haliza, Ayu Rohaida, Ibu & Mak



Kereta antic pak cik aku..huhu~

Ahad pulak kami ke Negeri Sembilan.. Beraya umah adik-beradik ibu mertua aku.. Ada 3 rumah kat Negeri Sembilan tu.. Tapi x banyak gambar la eh.. Aku dah malas + kepenatan.. x kosa aku nak amik gambar..


Friday, October 2, 2009

fUtSaL - sPoRts 7, wANgSa mAJu

Semalam ada budak² office aku men futsal. Pastu aku cerita kat sayang, Korang tau la, sayang kalau dgr apa² berkaitan bola, dia dah x tahu malu dah..Tetiba pulak dia nak join..ahahaha~

Kalau sayang pergi, aku pun nak ikut la..wawawawa!!!

Maka dengan itu, semalam aku ‘bermalam jumaat’ kat Sports 7, Wangsa Maju =)












Korang tgk je la gambar² tu eh..Aku cam x de mood nak celoteh pepanjang sbb tadi kat sini dah blackout.. Hampeh~