Thursday, August 5, 2010

kEjAkUnAN MeMiLiH kAiN LaNgSiR

Gambar hanya la hiasan semata-mata okeh..sebab dia dah ada dalam phone aku, nak tak nak aku upload jugak…

Rindu suasana ni kan? Pastu aku rindu bunyi pooooooooonnnnnnnnnnnnnnn!!!!!!! Masa world cup aritu..


Ok….aku tau, world cup dah lama abis. Skang aku bukan nak cerita pasal world cup pon. Aku nak cerita pasal langsir…

Hari tu aku g kamdar. Niat dihati nak beli kain langsir utk raya la kan..

Kamdar mmg banyakkkkkk pilihan..Cantik belaka..

Jakun sekejap aku.. Ye la, 1st time cari langsir kan..sebelum ni dok umah mak & mak mertua.. Diorg yg gigih cari langsir..Tpi thn ni kan dah beraya dirumah sendiri, harussssssss la nak cecantik kan rumah kan!!!!!!

Aku yg jakun dan tak tau cara nak pilih langsir ni, gayat la kan.. Pilih itu, pilih ini….Sampai akak sales girl tu pening kepala. Sudah nyer dia cakap “ Adik cari la dulu, nnt ada apa panggil akak” wakakakakaka`

Last2 aku ada pilih satu kain tu…pergghhhhhh~ terbaekkkk wok…aku suh akak tu kira dulu utk aku.. Kira punya kira punya kira, korang tau total sumer berapa?? RM1000++ hocay…..Itu langsir utk living area je boleh? Seb baik aku x bayar terus..Kalau tak mau tercirit aku kat depan casher tu…wakakakakaka`

Aku cancel yg itu..Berterus-terang adalah lebih baik kan..Aku cakap kat akak tu “Kak, mahal la..Kasi saya cari kain lain la”

Aku pon cari..Ni kira pilihan kedua la..aku suh akak tu kira lagi, RM800++ utk living area sahaja…Ohh No!!!!!! Diluar kemampuan aku tu..

Aku dengan muka selenga cakap lagi kat akak tu “Akak, saya cari kain lain la” wakakakakakaka~ aku rasa mau akak tu hempuk aku ngan roll –roll kain tu kan??

Last sekali baru dapat…3rd choice. Harga pon boleh tahan.. RM600~ Ha…Alhamdulillah yg ni aku mampu la kot.…wakakakaka~ siap ada kot lagi tu..Sbb dial eh 2 kali bayar..Ok la kan?

Haa….ni cth kain langsir yg aku amik tu..Nnt dah siap, dah siap pasang sumer aku tunjuk kat korang ek…bukan la nak menayang kea pa..saje nak share ng korang..sbb aku pon dah lama x share apa2 kat blog aku ni kan..Ada aku kesah???!!!~ ahaks~


25 comments:

Shinnaz Ahmad Rasid said...

dah nak dekat raya mesti lah langsir baru. hehe. kenapa tak pergi Nilai. harga boleh tahan murah juga...:)

nUR_rOsALiNdA said...

Shinnaz Ahmad Rasid ,
Jauh la pulak nak ke Nilai sana :)

~dARlee zURiS~ said...

beli ready made kat jusco jelah mala
murah sket.hehee..

Iena said...

aku biasa beli kat nagoya n tempah siap terus kat situ. tp kain memurah jer... mahal2... telan air liur byk2... hu3

mrs.ecam said...

ha ah nilai kain langsir murah2....heeeeeee tp rm600 pong mak x bape nk mampu nokkk...hekhek

faraziana said...

fara pun dlu kawen tempah kat KAMDAR..kain best tp mmg mahal ckit.dis year utk umah kat JB fara nyer langsir siap mgu nie..tempah kat nagoya..fara siap awal dr akak..jgn jelezzz!!!!

nUR_rOsALiNdA said...

~dARlee zURiS~
Langsir ni saiz dia lain macam sket..susah nak cari yg ready made..hehe~

Iena ,
Aku 1st² g kat nagoya nok..Tapi sumer tak berkenan dihati..Tu yg gi Kamdar & tempah siap² kat situ

nUR_rOsALiNdA said...

mrs.ecam ,
Alaaaaa...setahun sekali je tukar langsir...itu pon sbb langsir yg ada tu dah berdaki..wakakakaka`

faraziana ,
Hahahaha` mmg jelessss....apasal Fara nyer dah siap...bluwekkkkkk~ akak masa kahwin dulu tempah kat Alinas~

eLLy said...

akak beli yg siap je yang ..

kat kamdar dorng tolong jait skali kan.. kira berbaloi gak tu :)

ain said...

mala:600 pon mahal.tapi bayo 2x ok lah tu

YanDarwisy said...

salam singgah...wah! rayer ni berlangsir baru kita?

lily lotus said...

yg penting puas hati :)

nUR_rOsALiNdA said...

eLLy,
Tu la kak..kain pon cun-cun belaka

ain,
bayar 2 kali tak de la terasa sangat kan?

nUR_rOsALiNdA said...

YanDarwisy ,
Salam

lily lotus,
tau x pe

UnGu VioLet said...

mood raya dah mai yer kak.. :)

Kamsiah said...

mala,senang2 beli yg ready made hehe..

nUR_rOsALiNdA said...

UnGu VioLet,
a'aa la mar..padahal lom puasa lagik..

Kamsiah,
ready made x berkenan dihati.. :)

intanmaria said...

wah..dah tempah langsir raya la..
cantik warna2 yang dipilih..

pastel color..
__________________________
http://mariaariffbaby.com

nUR_rOsALiNdA said...

intanmaria ,
Kita mmg suka kaler2 cam gitu :)

hentakbelipat said...

wow!!!siap plan2 bagai...hebatnye

Ju@Lucky^Mummy said...

x pelah mala.. slow2 org kata.. esok2 dah tahu camana cara membeli langsir, boleh la beli lain pulak kan..

nUR_rOsALiNdA said...

hentakbelipat,
Hahahaha~ tu la pasal kan

Ju@Lucky^Mummy,
Tu la kak..kita ni 1st time kan, jadi cam jakun la..sumer nak!!! sekali mahal. Haaaa....hambek ko`

antalya said...

citer pasal langsir..alamakkk langsung tak terpikir nk tukar langsir kt umah utk raya huhuuu

gerbera said...

Harap2 jahitan di Kamdar cantik. Aku tempah langsir di Nagoya, jahit cam haram je. Nasib baik kain jenis tak mahal.

a.z.n.e.e said...

huhuhu.. ktorng beli langsir dah siap... hehehe... senang giler..

puas hati.. tak payah pening2 dah.. siap dah ade double layer lagi... hahaha...

rege lebih kurang jugak.. satu set rm300++ untuk 2 pintu.. beli time offer, dpt kurang 50%...