Monday, August 27, 2012

hARi rAYa pERtAMa ~ 2012

Mari kita lupakan segala delay entry yg ada dalam draft aku ni..
Kita skip ke hari raya sementara mood raya masih bersisa..Ngeeeeeeee~

Meh la cuci² mata.. Sesaje jeks nak share gambar masa raya pertama aritu..
Gambar makanan tidak sesuai ye utk diambil ketika ini.
Yang sebenarnya tak dan nak amik. Dah mentekedarah baru teringat..Huhuhu~

Pagi² raya aritu pas sembahyang raya baru kitorg balik kampung..Terror tak??
Balik Kampung Pandan...Hahahahaha~

Gambar bersalam-salaman pun tak de ye..
Aku tak reti la nak suh org amik gambar time tgh bermaafan nih..
Lagi satu aku tak reti nak wayang² kengkonon tgh salam pastu amik gambar..
Very not me ok..
Lagi pun, aku bersalaman kat rumah sendiri jeks sebelum balik "kampung" tu..
Makanya, siapa yg nak amikkan gambar kan?? Khaleef???~

Tapi aku cam nak try la raya thn depan...Wakakakakakaka~ 
Insyaallah...Kalau panjang umur..Murah rezeki..

Destinasi pertama Tanah Perkuburan Jalan Ampang.. 
Yang ada kubur P.Ramlee ngan Saloma tu..Ecehhhhhhh!!~ Siap bagi tau ko.. Ahaks~
Pun tak sesuai nak amik gambar..
Geli tau nak suh org amik gambar kita time tgh baca Yassin..Cam hape ntah..Huhuhu~

Biasa raya pertama kitorg g Tanah Perkuburan Jalan Kuari Cheras & Jalan Ampang.
Tapi memandang kan Kubur Jalan Kuari tu sekangkang kera jeks dari rumah aku, so last day puasa tu aku dah pergi siap² dah...Lagipun kat situ ada 1 kubur jeks..Jadi esok tak yah la nak pergi sampai 2 tempat kan?? Tinggal nak pergi Kubur Jalan Ampang tu jeks..Bijak bijak!!!~

Pas gi kubur tu balik!!!~ Tak larat aku dengan Khaleef yg tgh melasak tu..
Dia buat kubur tu cam taman permainan ye...
Dia panjat² kubur org..Dia peluk batu nisan tu..Pastu marah sebab batu nisan tu tak terangkat..
Pastu kang nampak org jual belon dah meronta nak!!!!~
Seb baik dia x pandai minta ais krim lagi tau..









Dah balik tu, dah rehat² dah tido² tu, petang tu baru kitorg beraya..
Tak gi banyak rumah pun. 
Gi rumah makcik aku kat Damai Perdana ngan rumah sepupu kat Bandar Tun Hussien Onn


Khaleef & Acu Lis








Acu Lis & Nenek Kak Uyee

Khaleef & Tok Ta..
Ni gambarajah sebelum dapat duit raya ye...

Haaaaa!!!~ Yang ni gambar selepas dapat duit raya..
Wakakakakakakakaka!!!~
Kau tgk camne dia punya sengih???~

Khaleef & 2 pupu dia..Syawal~




17 comments:

intanmaria said...

wah..tema raya warna merah! cantik!
selamat hari raya yer awak

NURUL JAMIAN said...

cantik tema color

nUR_rOsALiNdA said...

intanmaria,
Selamat Hari Raya juge....

NURUL JAMIAN,
Hehehehehe~ Baju kahwin ni Nurul

♥ Wina ♥ said...

wahhh merah! aku macam x berani nak bertema merah tapi canteklah ;-)

comel gile tgk Khaleef pakai baju melayu!

nUR_rOsALiNdA said...

♥ Wina ♥ ,
Hahahahaha~ Khaleef gediks kan??

Shinnaz Ahmad Rasid said...

wahh! merahnya dia...Selamat Hari Raya!

nUR_rOsALiNdA said...

Selamat Hari Raya

antalya said...

merah membara korang eh

nUR_rOsALiNdA said...

antalya,
Semangat nak raya tu membara²..Hahahaha~

MamaIcha said...

wah!!! merahnya mak ngah :D

anyway, selamat hari raya dik :)

MamaIcha said...

wah!!! merahnya mak ngah :D

anyway, selamat hari raya dik :)

nUR_rOsALiNdA said...

MamaIcha,
Selamat Hari Raya kak :D

Mimy Hamid said...

baju raya ko cantik nok...masa ko pakai tudung tak pasan..nah sekali buka lawaaaaaaaaaa....merah sedondon anak beranak...menyerlah mata aku...

tang ko citer khaleef kat kubur tu tergelak aku..kelakar khaleef ni ..dah meligat...beb ko ni mmg raya org KL stail...

nUR_rOsALiNdA said...

Mimy Hamid,
Tu baju kahwin aku nok..Hehehehe~

Khaleef mmg tgh melasak giler skang ni..Tak daya aku nak mengejarnya kekadang..Hahahaha~

Nok, Raya KL stail tu camne nok?

ieda said...

tema merah
ramai org pilih .. cantik
berseri2 adik sekeluarga ..
qalif tuu comel aje dlm baju melayu
x nak ngan tuk dia yeee ;)

nUR_rOsALiNdA said...

ieda,
Hahahaha~
A'aa kak..Dia x nak ngan tok dia..Pas dpt duit raya baru nak

Bitt (double IS) said...

merah uuuuu.. ;)