Tuesday, August 14, 2012

kUcHiNg, sARaWaK - dAy 1 (7/7/2012)

Awal bulan lepas kitorg gi Kuching, Sarawak.
Saje bawa mak jenjalan sempena birthday dia aritu.
Flight kitorg kul 12++ pm cam tu.
Saje aku amik flight time² gitu sbb sampai² nnt boleh terus check-in kan?
Kesian kat Khaleef.. Dari pagi travel. Takkan sampai² sana terus nak jenjalan kan..
Check-In dulu...Rehat² dulu..Ye dok??!!~

Khaleef ni perangai ngikut perangai aku..
Kalau masuk kereta jeks mesti nak membuta..Haaa!!~ Sama la..
Maka oleh itu, sepanjang dalam flight mmg Mommy ngan Khaleef ketiduran...Hahahahaha~
Ada la lagi setengah jam nak sampai tu Khaleef bangun..

Dia bangun ok.. Dia x meragam..
Tapi yg aku tak tahan tu dia punya ramah tu cam Perdana Menteri semua org nak ditegurnya...
Org belakang..Org depan...Steward/Stewedest yg lalu lalang tu semua dia nak tegur..
Adoi anakku... Mommy terpaksa tebalkan muka ye!!~  






Kuching International Airport

Pak Supir yg membawa kami ke hotel

360 Xpress City Centre

Sampai kat hotel around 4pm camtu..
Lepak² dulu..Tidur² dulu..Kul 6pm camtu baru kitorg keluar balik..
Destinasi seterusnya adalah Pasar Satok..
Nak cari souvenir sesuai la cari kat sini..Murah giler nak dibanding kan dengan Main Baazar, Waterfront tu..
Pen ke, Key chain ke, boleh dapat 10/20 dengan harga RM10 jeks kat sini..








Kitorg kat Pasar Satok tu sampai kul 9pm jeks kot..
Terus balik hotel sebab sana night life dia x macam KL
Semua kedai tutup awal..

Ni dia gambar budak kepenatan jenjalan nak posing dulu sebelum tido..
Nanite uolls~~




2 comments:

ieda said...

otel nie akk pernah servey utk akk ke sarawak bulan 10 nie , cuma x booking je layie
seronoknyeeeeeeeeeeee anak teruna tu landing .. otel nie cantik kan ;0

nUR_rOsALiNdA said...

ieda,
Hotel ni cantik kak..Sangat ok la untuk hotel budget.. Transfer Airport ke Hotel pun murah.. RM6 jeks..Cuma bilik air dia dinding & pintu kaca tau kak..Walaupun dia ada letak sticker kat cermin tu, still boleh nampak bayang² badan kita kalau mandi