Thursday, February 9, 2012

cUti-cUti mELaKa

Hari tu masa cuti CNY kami gi Melaka..
Aku, Sayang, Mak, Ibu Mertua ku & Adik² iparku. 7 Adults & 2 Babies~
Asalnya nak g Cameron. Tapi atas nasihat seorg teman yg mengatakan time public holiday adalah lebih baik kalau tak naik Cameron, sbb Cameron confirm pack!!!!!~ So, kami pun tukar plan g Melaka.

Kami gerak dari KL pagi dalam kul 9.30am camtu..
Sampai Melaka kul 11am terus g Dahtaran Pahlawan. Lunch kat sana~
Sbb check in kul 2pm.

Pas lunch tu kami jenjalan dulu kat Bandar Melaka ni..
Dah kul 2.30pm camtu baru kitorg check in hotel sebab 2 hero comel kami dah keletihan..
Kesian kat diorg..

5 minit jeks pon Bandar Melaka ngan hotel yg kitorg tinggal tu.
Arenaa De Luxe Hotel~
Hotel dia ok la..Sangat ok..
2 stars!!~ Tapi cantik dan bersih

Balik tu, check out kul 12pm.
Sebelum masuk Tol Ayer Keroh tu kami singgah Taman Buaya..Huhuhu~
Teringat zaman² sekolah dulu cikgu buat lawatan ke Melaka..
Last aku masuk Taman Buaya, Rumah Hantu ni semua masa aku Form 2, Tahun 1997

Ok!!!~ Enjoice the picture ye uolls~





Gembiranya anak mummy dapat breakfast ♥


Lobby Hotel











11 comments:

bada said...

bestnye...

nUR_rOsALiNdA said...

bada,
Mmg best :)

Aida Lela said...

line problemo..boleh baca cerita aje, gambar tak boleh dilihat..huhuhu

*melaka memang best terbayang beca berwarna-warni dia..hihii

lily lotus said...

eee kalau u naik cameron time tu sure kita leh bertembung hehe, oklah tak pack sgt masa tu

Lieya said...

Wahhhhh bejalan sakannn... bestnyeeeeee

Lieya said...

Woooo soklan ye.. he he... pertama pegi pemaju, pastu tanya ngan pemaju tu ada uma kosong lg tak. Tp bende2 ni semua kite kene rajin serveylah, kadang pemaju2 uma ni ade bukak boot gak kat shopping2 kompleks.Pendek kata kene rajin servey menyervey... ada nampak rumah nak naik, tengok nama pemajunya...

intanmaria said...

beshnya!!kita tak kemana pun CNY lepas..balik umah mak mentua jek :)

----------------------
http://mariaariffbaby.com

nUR_rOsALiNdA said...

Aida,
Mmg!!!!~ Beca adalah meriah dengan lampu lip lap dan lagu ye~

Kak Lily,
Eh..Ye ke?? Tu la..Kawan kata takut pack~

nUR_rOsALiNdA said...

Kak Lieya,
Hehehehe~ Mekasih kak fot the info :)

Intan,
Kita angkut mak mertua skali g Melaka~

CouLeur de Chiqu3 said...

akak..yg gmbo bangunan2 mini tuh kat mane eh?

nUR_rOsALiNdA said...

CouLeur de Chiqu3,
Kat Taman Buaya Melaka dik..