Tuesday, July 31, 2012

gENtiNg : a ReSt bEfORe RaMaDhaN

Cerita ni genap² berusia sebulan.. Ahaks~

30 June hari tu aku gi Genting.. Plan lama dah..
Kengkonon nak berkumpul sepupu² la sebelum puasa kan..
At Last yg jadi pergi 2 org jeks..
Maknanya Aku, Sayang, Khaleef, Mak, Kak Alice & Effa..
Jadik la kan..!!~

Plan nak keluar kul 8.30am.
Kengkonon sampai atas nnt kul 8.30am, duduk² breakfast japs, kul 9.30am dah boleh naik outdoor.

Sekali pagi tu masa aku tgh mandi, dapat panggil dari sepupu aku kata keluar lambat sikit sebab ada sedara kitorg meninggal pagi tu.. So, nak pergi beri penghormatan terakhir dulu la kan..

Selesai semua gedebak gedebuk, kul 1pm jugak la baru kitorg gerak naik Genting.. Woohoo!!!~
Plan nak naik outdoor still remain ek pada mulanya..

Bila dah sampai hotel (Awana Genting Golf & Resort), dah letak² barang..Dah makan sikit², kitorg pun plan la nak gi outdoor.. Masa ni pun plan masih belum berubah!!!!!~

Org yg paling excited adalah Sayang..Sebab dia nak bawa Khaleef jenjalan kat dalam tu. Last time pergi Khaleef tak pandai jalan lagi..Konon² kali ni nak lepas la Khaleef kat atas tu..Plus, nak naik roller coaster jugak.. Sebab masa kitorg g aritu, Roller Coaster semua in maintenance process.. Kali ni agak teruja sket la..

Sampai atas, kitorg park kat First World Hotel sbb dekat sket nak ke outdoor kan..Plan masih kekal nak main outdoor..Banyak kali aku ulang kan? Huhuhu~ Sebab ada ceritanya..

Sekali masa kitorg dah on the way ke kaunter beli ticket tu, on of sepupu aku cakap tak yah la masuk ourdoor..Sebab tak cukup korum...Huhuhu~

Aku dah rasa x best dah..Cam aku ok jeks..Kalau x masuk outdoor jimat duit kan? Hahahahaha~ 
Tapi aku fikirkan Sayang ni..Aduhhh!!~ Camne ek?

Sayang dah excited dah ni dah tanya² org tu harga ticket..Roller Coaster boleh main ke tak? Tutup kul berapa?? Aduhhh!!~ Lagi aku serba salah nak bgtau Sayang..

At last aku cakap jugak, "Sayang, diorg kata cam x nak masuk outdoor sbb dah petang".

"Takpe la ptg pun. Tutup kul 9.00pm". 

"Diorg kata tak cukup korum so, tak best nak main outdoor..Jom la kita jeks masuk main outdoor 3 beranak", aku cuba pujuk ni..Tak nak kasi dia upset sangat sbb plan nak g Genting, nak main outdoor ni dah lama..Kalau tetiba last minit cancel mmg aku faham la cam nyer frustnya..

Tetiba sayang blah, beli ticket. Rupanya dia beli ticket indoor utk Khaleef.. 
Tapi Khaleef pun dah kepenatan dah time tu..Dapat naik 1 permainan jeks..Pastu terlentuk kat bahu ayah..

Haaa...Itu la ceritanya...Panjang aku cerita ek?? Hahahahaha~ 
Yang pasti Sayang mmg bengang la time tu..Tapi sekejap jeks...Pastu ok dah..Maybe dia cam ralat kot..Plan dah sebulan..Dah terbayang² nak masuk outdoor tu, skali last minute hajat x kesampaian. Mesti la frust kan??!!~ Apa pun kena percaya kita merancang, Allah yg menentukan..Acecececehhhh!!!~


Tgk!!~ Masa ni muka ketat sebab x dpt main outdoor..Huhu~
Khaleef maintain sengih!!~

Chatime

Masa kitorg gi ni tgh musim EURO12.
Lounge bawah tu siap letak goal kat pintu masuk dia..




Masa ni mood dah 100% ok dah sebab aku dah puas jadik clown..
Wakakakakakakakaka~ Takpe la Sayang, nnt kita pergi lagi ek..Genting bukan jauh pon..





Pas main, makan!!~ Tu jeks la kerja si kecik nih!!~

Pastu tak nak org suap lak tu..Nak pegang sendiri..



Tu diaaa............

Ready nak g swimming ngan ayah..




12 comments:

Nazri Razra said...

Bebudak memang suka pi Genting. Leh main macam2. Taoi bab belanja la kena jaga sket sebab semua benda mahal sana.

ratna said...

Alahai...kesiannya cik abe awak tu..xpe nnt pegi lg.

atty's said...

takpe..nanti leh g lagi genting.

antalya said...

next time pegi korang 3beranak je.lg senang.

nUR_rOsALiNdA said...

Nazri Razra,
Tau x pe..Biasa kitorg g sana bawa bekalan memasing..Siap² makan kat hotel bau chow!!~

ratna,
Cam budak kecik kan kak? Hahahahaha~

nUR_rOsALiNdA said...

atty's ,
Mmg nak repeat lagi la tu..Hehehehe~

antalya,
Cam tak meriah puloks~

ieda said...

alooor ciann nye cik abang
pujuk2 dia dik kekekek

nUR_rOsALiNdA said...

ieda,
Dah pujuk dah kak..Hehehehe~

Shinnaz Ahmad Rasid said...

tak pe..lain kali boleh pergi lagi :) masa tu mesti khaleef dah besarrr and boleh main macam2!!!

nUR_rOsALiNdA said...

Shinnaz Ahmad Rasid ,
Kan kan kan...Insyaallah...Hehehehe~

lily lotus said...

shomel baju mandi dia :D...untuk dewasa ada tak, agagagaga

nUR_rOsALiNdA said...

lily lotus,
Kalau dewasa ada kita dah beli dulu..Wekkkkkkkkkk~