Tuesday, April 12, 2011

pERsiAPaN mAjLiS cUkUR jAMBuL & bEReNdOi nUR kHaLEEf riDzKi

Alhamdulillah..Ahad, 10 April 2011 telah berlangsung Majlis Berendoi & Cukur Jambul anak bujang aku, Nur Khaleef Ridzki~

Semuanya selesai dan majlis berjalan lancar dengan bantuan semua yg terlibat - Emak, Sayang, Atuk, Makcik, Pakcik & Sepupu2 aku...

Kepada kawan2 dan jiran tetangga yg menghadirkan diri, terima kasih daun keladi kerana menjayakan majlis yg tak seberapa ini.. *AyatSkema*

Walau ada kelam-kabut sikit diawalnya...Tapi syukur tak la sampai huru hara...Hiks~

Ok..Skang aku nak cerita ttg persiapan dulu...


Goodies utk tetamu dan org2 marhaban


Petang camtu, org buaian sampai pasangkan buaian Khaleef




Malamnya kul 9pm camtu aku, mak ngan makcik aku g Pasar Chow Kit beli brg2 utk dimasak esoknya..

Beli benda2 kering ngan sayuran je. Ayam order kat Pasar Pudu. Esok pepagi buta baru g amik~Sebab peti ais tak cukup tempat nak letak ayam 15kg

Order ayam kat pasal pudu, suruh org tu siap2 potong 14, esoknya pepagi kul 6am aku dah terpacak kat pasar pudu tu ok...Sesungguhnya sejarah tercipta..Ahaks~

Aktiviti memotong daun pandan nak buat bunga rampai bermula jam 11.30pm, sambil tgk citer Kum Kum~

Kul 2am baru sattle, kul 5am dah bangun ye sebab nak g Pasar Pudu~




Org kuat...Wakakakakaka~

11 comments:

NURUL JAMIAN said...

cantik buaian tu

Mimy Hamid said...

nok aku pun buat entry khaleef gak..hehe..thanks jemput nok..makanan sedap giler...terbayang aku

E K A said...

wow bestnya...nak gak buaian camtu...bila nak ada baby ni.bestkan setup goodies bag bagai...teringat masa kawen dulu

antalya said...

gaya mcm nk wat preparation kawen ank bujang pulak dah yer hehehe

eLLy said...

Dik mana gambar penuh buai .. nak tengokkk

nUR_rOsALiNdA said...

NURUL JAMIAN,
Thanks Nurul

Mimy Hamid ,
Thanks sebab datang memeriahkan majlis ye nok

nUR_rOsALiNdA said...

E K A,
Kan?? Saya pakai baju nikah pon ada terasa2 cam nak nikah lagi sekali..Ahaks~

antalya,
Tu la Yun, ada org cakap ko nak buat majlis cukur jambul cam nak buat sambut menantu...ekekekekeke~

nUR_rOsALiNdA said...

eLLy,
Sabar kak...Ini baru persiapan...Ngeeeee~

adha said...

bilanya ada baby ni...senyap2 jek...congratee

adha said...

eh akak ada add kat fb yer.. hihih

nUR_rOsALiNdA said...

adha,
Kita dah approve :)