Tuesday, July 12, 2011

tHe dANNa LaNgKaWi - dAy 1

Salam~

Hari tu, sempena harijadi mak aku, aku g Langkawi.. Sesaje je~ Memula plan cam nak g Kuching..Tp belanja mesti agak lebih mahal kan? So, Langkawi pun ok kan uolls~

Flight aku kul 12pm....Kalau aku berdua ng sayang je, mmg aku amik flight pepagi buta..Sebab sampai awal, sblm check-in tu leh jenjalan dulu kan? Tapi sbb ni aku bawa mak aku, makcik aku ng cik kecik ni, so, kalau boleh biarla sesampai je terus check in nok..Tak de la penat mak ng makcik aku..Dengan si kecik tu lagi..

Kul 8am aku dah gerak ke LCCT.. Sepupu ku hantar~ Sampai sana dalam kul 10.15am. Sesuai sangat!!! Kul 10.30 kaunter Air Asia buka then check in~



Masa ni dah nak berlepas dah..Sementara tunggu diorg panggil, Khaleef dah menangis2 nak tido.. Anak teruna aku ni satu perangai dia, kalau nak tido nak kena mengamuk dulu~ Puting dia pulak aku lupa bawa. Bole??!!!~ Kesian ok dia susah nak tido tanpa puting..Menangis dekat 15 minit kot~ Sedih sangat aku masa dia nangis tu..Skang tgh taip ni, teringat pon aku ada rasa nak nangis..Sobsob~. Even sampai hari ni pon aku masih rasa bersalah sangat....Maafkan mummy ye sayang!!~ Pasni mummy janji x buat lagi...Pengalaman berharga ni..Belajar dari kesilapan.

Gambar yg kat bawah ni nak kasi dia diam kasi dia tgk TV..Tgk!!~ Kusyuk!!~ Cam la awak tu paham tgk TV Khaleef~

Gambar gedik santai ni, masa tu ada org Korea dok main2 ng Khaleef..Khaleef famous ok time tu..Heran aku..Omputih, Org hitam, Org coklat semua nak main2 ng dia..Paling best ada sorang negro tu, nampak je Khaleef, dia terus g amik anak dia letak depan Khaleef kasi anak dia main ng Khaleef...Hiks~ Yang org Korea pulak dok nak amik gambar ng Khaleef...Hehehe~

Kami sampai Airport Langkawi kul 1pm~ Kereta sewa aku dah call siap2 dari KL..Sampai sana kereta dah tunggu, terus kami ke hotel dulu nak merehatkan diri..Lagipon kesian ng Khaleef. Dia mesti penat sebab nangis lama sangat!!~ Haa...Lupa nak cakap..Seb baik kedai kat Airport Langkawi tu ada jual puting..Ekekekekeke~

Kami stay kat The Danna Langkawi..Cam biasa la, bila sampai2 aku cakap ng mak, makcik & sayang, jgn buat apa2 dulu.. Aku nak amik gambar..Hehehehe~ Gigih ko..

Ok tadaaaa.... Ni la dia sekita bilik tempat kami menginap~





Permandangan dari bilik kami

Dah rehat kan diri..Lelap kan mata kejap.. Kitorg keluar.. Sebab lapar!!!~ Pastu cam biasa terjah Pekan Kuah tak sah kalau tak singgah Haji Ismail Group kan??!!~ Nak borong coklat.. Aku mmg dah plan, kali ni g Kuah sekali je..Sebab hotel kitorg kali ni agak jauh dari Kuah so, malas nak ulang 2-3 kali..

Dah alang2 tu kitorg singgah la kat Dataran Helang..Alang2 dataran ni pon dekat ng pekan kan..Sebab esok lusa mmg dah x nak datang pekan lagi..Jauh nok!!~ Kebas bontot dok lelama dalam kereta...Ngengada~

Dulu amik gambar kat sini berdua..Skang bertiga..Ngeeee ~LOVE~


Ini setelah kepenatan seharian berjalan...
Skang time bergedik santai atas katil sambil tunggu nak titon..


16 comments:

atty's said...

syioknya g langkawi..
sian khaleef..lenkali mommy jgn tinggalkan puting lagi tau

nUR_rOsALiNdA said...

atty's,
Uwaaaaaaa!!!~ Kty..Kita mmg rasa bersalah sampai skang~

Nidza Ahmed said...

Harris pun pernah pakai baju tido tu masa pergi Langkawi....

nUR_rOsALiNdA said...

Nidza Ahmed ,
Hahahaha~ Itukan baju turun temurun...Ngeeeee~

syarela said...

Hi mala,

i'm ur silent reader. bole tak sy nak dptkan email mala. ade few things nak tanye bout langkawi.. if u dont mind to share with me la.. kiss ur khaleef for me yeah..

thx ye

Mimy Hamid said...

waaa dulu gi hornymoon berdua...skrang pegi bertiga...besttttt....khaleef comel la baju beee

nUR_rOsALiNdA said...

syarela,
Hehehe~ Will do :-)
My email - nurmala.mazlan@gmail.com

Mimy Hamid,
Kannn?? Dulu berduaan jeks~ Mmg pon nok. Khaleef famaous masa pakai baju Bee tu~

So Shy Lady said...

eh eh dh bsar khaleef tuu...ololo omey!

baiknya bw mak jln2 smpena birthday. so sweeeet ;D

nUR_rOsALiNdA said...

So Shy Lady ,
Sebab sebelum ni tak pernah kot..Ini 1st time..Hehehehe~

Lieya said...

Lama tak menjengah blog mala, wahhh bestnye bercuti ke langkawii... mau jugeeee

nUR_rOsALiNdA said...

Lieya,
Tu la kak..Kemalasan melanda la skang..Adoi!!!~

Amy Syaquena said...

bestnya gi langkawi tambah2 pergi dengan orang tersayang...

p/s: sis nanti amy akan kuarkan entri pasal survey form tue pasal ada dua tiga org yang bertanya nanti dah buat amy inform akak ye.

nUR_rOsALiNdA said...

Amy Syaquena ,
Ok Amy...Inform tau~

ieda said...

amboi2 khaleef .. kemain suke .. duk diantara mummy dan daddy .. :)
ke langkawi ya .. ermm ramai tul blogger yg ke langkawi nie .. menarik kan :)

Redbloodsnow said...

comelnyaaa diaa. berbaju kaler bumble bee ler plak..hehe

nUR_rOsALiNdA said...

ieda,
Langkawi tempat percutian yg paling sesuai kot bawa family..Nak shopping bole..Berehat2 tepi pantai boleh :-)

Redbloodsnow,
Akak suka baju tu..