Monday, July 18, 2011

tHe dANNa LaNgKaWi - dAy 2

Second day kat Langkawi. Aku ingat nak bawa Khaleef mandi kat swimming pool..Gigih aku dah siap beli pelampung ng baju mandi dia..Sekali sayang kata swimming pool dia kena pakai swimming attire..Mmg tak la kan aku pakai baju mandi..Terpampang nanti lemak2 tepu aku...Huhuhu~

So, bagi memenuhi hajat aku yg teringin tgk Khaleef berendam ng pelampung, disamping aku dah banyak kali dok cakap kat Khaleef nnt kita mandi swimming pool ek..Mmg la dia x paham lagi..Tapi aku tetapppp x sampai hati...

Sudahnya, aku penuhkan bath tub, mandikan je Khaleef dalam bath tub...Kesian kan...Kesian aku, kesian Khaleef...Takpe sayang, nnt mummy bawa awak gi swimming ek sayang..Muahssssss~

Dan kalau korang nak tau, the next day tu kitorg sesaje round kat area swimming pool tu. Aku tanya kat staff situ, diorg kata bole je kalau pakai t-shirt & short...Huh!!!~



Macam biasa la kalau dah g Langkawi, mesti la pergi perkampungan Mahsuri kan.. Tak banyak la aku amik gambar macam 1st time pergi dulu.. Dulu g berdua..Nak merambu kemana pun suka hati kan..

Tapi kali ni bawa Khaleef, mak aku & mak cik aku...Khaleef dengan meragam nyer... Mak pulak x nak naik rumah2 Mahsuri tu...Takut katanya..Hiks~ Pastu dengan tgh panas lak masa tu..So, x lama pon kitorg kat Perkampungan Mahsuri tu..



Kat bawa ni pulak beberapa view hotel yang aku duduki itu..The Danna, Langkawi~





Tengah Q nak naik cable car...

Tgh hari tu kitorg dah g dah sebenarnya..Tapi harga dia RM30. Kul 5 - 7 Happy Hour baru dapat RM15 kalau tunjuk Mycard.. Tu yg kitorg balik hotel dulu, petang tu baru g balik cable car since hotel aku ng cable car sekangkang kera je..15 minit cam tu dah sampai~

Dulu masa 1st time aku g tu tak pun happy hour ke, sad hour ke...Bila2 masa pon, tunjuk je Mycard, dapat la harga RM15..Skang pulak kena tunggu kul 5-7...Dah tu time murah kan? Berdedai-dedai la org time kul 5-7 tu...Tu yg kena Q panjang sampai tertido Khaleef~

Mak aku takut naik cable car ok..Hehehehe~ So comel`









12 comments:

Mimy Hamid said...

shiann khaleef mandi bath tub je..hihi patutnya ko redah je g swimming pool tu..ko kan guest kat situ..

nUR_rOsALiNdA said...

Mimy Hamid,
Buat nye dia suh aku keluar. Muka aku la yg malu kan?~

Cik Wanie Ghani said...

wanie pun dah lama x pi langkawi,
rindu rasanya nak g sana,
hihihihi

intanmaria said...

wah..bestnya khaleef dah jejak ke Langkawi..

Kita last time p langkawi..masa hunny bulan..tuh pun dah nak dekat 4 tahun nya story :)

pRincESs_N said...

comel jekk khaleef swimmg kt bathub..

nUR_rOsALiNdA said...

Cik Wanie Ghani ,
Wanie dekat kan kalau nak ke Langkawi

nUR_rOsALiNdA said...

intanmaria,
Kita honeymoon pon kat Langkawi..Hehehehe~

pRincESs_N,
TQ Auntie N

sHi Ma said...

ala sian khaleef, xpe nnti bawa g tmpt lain yg ada pool ye...

jambatan gantung tue aku xjalan smpai hujung pun, kecut perut ooo.. huuhuhu...

RaFFLeSiA MeRaH said...

dah besar si khaleef, rupanya mummy dgn deddy dia dah bwk jln jauh...huhuhu....sonokkk...

nUR_rOsALiNdA said...

sHi Ma,
Aku pun x sampai hujung sbb mak cik aku dah gayat

RaFFLeSiA MeRaH,
Hehehehe~ Ayah la kak..

Dearie Pearls said...

hi saya datang berkunjung.

*tak pernah lagi pegi langkawi tue. mcm gayat je nak naik cable car. kat genting dulu pernah naik ar. memang gayat je nak pandang kat bawah.

nUR_rOsALiNdA said...

Dearie Pearls,
Hehehehe~Kita memula naik dulu gayat la..Kali kedua ni cam dah ok sket