Thursday, August 4, 2011

mALaySiA 1 - 1 siNgApORe

Haaa...Org lain punya blog sumer dah berdedai² citer pasal Malaysia vs Singapore, aku baru nak update kan..Sila maafkan..

Bersemangat ko aku nak tgk Malaysia vs Singapore. Sayang lagi la bersemangat. Beratur beli ticket dari kul 8.30am sampai kul 10.30am baru dapat ticket...

Bila sayang msg je ticket dah dapat..Mmg aku menggedik la kat office..Menggedik je yg aku mampu...Nak menjerit tak bole..Kat office kan!!!!!!~

Balik kerja tu terus aku suh mak aku amik half day...Hehehehe~ Nak suh jaga Khaleef...Mummy ng Ayah nak menjalankan tanggungjawab kepada negara....Tanggungjawab sangat kannnnnn!!~

Abd FYI, aku pon amik half day hocay...Wakakakakaka~ Macam la aku yg nak men bola tu...Ngeh ngeh~

Ni pic sebelum bertolak. Kul 5.30 kitorg dah bertolak...Yang sebenarnya kat kawasan umah aku nih, masa aku balik halfday tu aku tgk ada org dah pergi..Semangat!!!!~

Khaleef tinggal ng nenek ek...Mummy ng Ayah nak g berperang...Nnt dah besar sket baru awak leh ikut g stadium..Muahhhhhhs~ ♥♥♥

Ko tgkkkk!!!!~ Ni time aku sampai ni kul 6.30am gitu...Rakyat Malaysia dah berkampung dah kat situ..Huhuhu~

Aku menapak hocay..Kul 1pm masa tu aku dah dapat info parking kat dalam Bukit Jalil tu dah penuh..Korang nak tau aku park kat mana??? Kat Seri Petaling..Menapak dalam 15 minit gitu...Sangguppppp!!!~ Demi negara yg tercinta...Ku curahkan bakti penuh setia...Lalalalalalalala~

Haaaa...yg ni pic sebelum masuk stadium..Harus posing dulu kan?

Kira check point kitorg la..Kitorg sumer 9 org...Ada 2-3 org mmg dah g awal..sebab nak suh chop tempat...

Tgk!!! Tgk on the phone sempat lagi posing kan..Mau nyer tak..Ada ticket lebih..Aku menjadi ulat ticket la time tu..Roger kengkawan nak memerlukan ticket..Network pulak cam hampeh time tu..Tambah bunyi Horn Malaysia tu lagi..Mmg aku cakap cam sakai la terjerit²..










Masa player tgh buat warm up....
Aku rasa cam nak lompat jeks turun padang..Seb baik masih waras~




Ok..FRU dah kua...game nak start dah...Shhhhhhhhhh!!!~

Ok...Keputusannya semua org pun dah tau kan??? Malaysia 1 - 1 Singapore. Tapi Singapore la yg layak ke pusingan kelayakan piala dunia seterusnya kerana kelebihan aggregate.

Yang nyata aku mmg menyampah giler dengan Singapore malam tu...Kuat main wayang....Jatuh sket sakit..Jatuh sket jerit cam pondan tua..Yang keeper lagi tak boleh blah...Tetiba sakit kepala..Aku dah penampar muka dia satu kali baru dia tau langit tinggi ke rendah..

Yang penting....Aku sangat bangga dengan Malaysia...Kita main dengan sepenuhnya player sendiri hocay...Tak cam Singaporengge, import org luar & offer kerakyatan...Puiiiii!!~ Meemeeeee arrr....Org Singapore kan kaki bangku..Harussss la import player luar kan?? Hak Hak~

Plus, Singapura-pura kuat wayang..Berlakon atas padang....Huhuhu~

Malaysia Boleh!!!!~


**Khairul Fahmi mmg terbaek la..Bagi seorg yg berscandal, dia mmg berjaya mengetepikan masalah peribadi utk perform malam tu...

**Lepas nampak aku kat stadium itu hari terus dia putuskan pertunangan ngan Jejari Runcing uolls~ *EdisiSyokSendiri*

8 comments:

pRincESs_N said...

bestnyerr..dpt g stadium..

nUR_rOsALiNdA said...

pRincESs_N,
Sangattttttttttt!!~ Best~

Vna Sandhu said...

hahahahah! ayat last sekali tu xleh blah ok!!

aku control gelak kat ofis nie ngeeeeee

nUR_rOsALiNdA said...

Vna Sandhu,
Hahahahaha~ Ko baca sampai abis ek~

Mimy Hamid said...

laki aku je yang gi nok...aku tgk live dr tv je..dia semangat lebeih mcam ko gak

nUR_rOsALiNdA said...

Mimy Hamid,
Hahahaha...Aku cam org kena sampuk aritu nok

syuzi syofia said...

lame x singgah blog ko mala... hik hik hik.. xde new entry ka? :P

nUR_rOsALiNdA said...

syuzi syofia,
Bz la skang kang..Nak buka lappy pon x de masa