Monday, January 14, 2013

uStAz dON

Entry kali ini juga adalah entry tahun 2012
Kita kasi clear dulu memori 2012 baru masuk 2013 nnt ek..Hehehehe!!~

Ok, nak cerita ni. Sempena nak sambut Raya Haji aritu, company aku telah menganjurkan satu ceramah.
Ceramah bertajuk PENGORBANAN.
Ustaz jemputan adalah Ustaz Don Daniyal Don Biyajid!!~
Ceramah berlangsung di Surau Al-Usrah, Menara HLA
Sehari sebelum tu, aku dah buat preparation nak ke ceramah tu..
Hahahaha!!~ Ustaz pilihan katanya.....
Preparation disitu bermaksud aku pakai baju kurung & bawa tudung siap² dari rumah..

Ceramah dijangka bermula pada jam 12 tengah hari..
Pukul 11.45am aku dah turun dah ke surau..
Sebab takut tempat penuh..Aku nak dok depan sekali kalau boleh..Hahahaha!!~
Alhamdulillah tercapai hajat..

Ustaz Don sampai lambat sket.. Kul 12.15pm kalau tak silap aku..
Masa tu tak yah cakap la...Surau dah penuh dah..
Seb baik aku awal, dapat dok depan sekali.. 
Itu pun kejap² org suruh injak² ke depan sikit sebab ada org nak masuk lagi dan lagi..

Sampai² je, Ustaz Don terus dibawa ke bahagian depan Surau..
Ustaz Don ni pemalu tau uolls.
Masa dia nak jalan ke depan tu, kan semua mata memandang kan? Dia cam tersipu-sipu..Hehehe!!~

Pastu masa sebelum ceramah start, dia dok depan puluhan/ratusan org tu pon dia cam malu²..
Cam control²..Bukan control cun..Tapi cam nak control gemuruh dia kot..

Tapi bila dia dah start ceramah dia tu ok dah..
Dah becok cam biasa² dia bagi ceramah tu...

Alhamdulillah... Kami semua dapat sesuatu dari ceramah itu..
Sesuatu itu bukan la material..Tetapi pengisian hati..
Syukur Ya Allah mengumpulkan kami pada hari itu..

Ceramah selesai lebih kurang jam 1.30pm macam tu..
Terus solat Zuhur diimamkan oleh Ustaz Don..
Alhamdulillah..Semoga dapat lagi peluang macam ni..



Malu-Malu..Hahaha~














Ni gambar selepas solat Zohor.
Kamera aku bg kat abang office aku ni sbb takkan aku nak solat sekali kat surau lelaki kan?
Dah ada kamera, diorg pon amik la gambar bersama.. 
Kitorg yg pompuan² ni la yang melepas nak amik gambar bersama Ustaz Don..Hehehe~








8 comments:

eKa said...

style je kan gaya ustaz don ni.eka pun tuhari masa nak balik sarawak terserempak dgn dia kat airport.hampir tak perasan


btw, selamat tahun baru 2013

nUR_rOsALiNdA said...

eKa,
Sempoi sangat.. Tu la masa sebelum dia start ceramah dia aritu, dia cakap "Silalah percaya, saya Ustaz Don" Hahahahaha!!~

mie said...

belum ada peluang lagi nak dengar ceramah ustaz don..
dalam youtube je slalu..
eeheheh

nUR_rOsALiNdA said...

mie,
Ceramah dia dalam Youtube pon boleh..Sama je..Hehehehe~

eLLy said...

ish pompuan nie ustaz minum air pun ko ambik gambar hahaha :p

nUR_rOsALiNdA said...

eLLy,
Susah tau nak dpt gambar² macam ni..Candid.. Tgk ustaz minum air..Hahahaha~

ieda said...

seronoknyeee ... tapi kenapa dia x pakai sarban erkk ...

nUR_rOsALiNdA said...

ieda,
Sebab dia x pakai jubah kot..Hehehehe!!~