Monday, June 7, 2010

LagENdA bUDak sEtAN - pARt 2

Ni la buktinyer aku sangat In love dengan cerita LAGENDA BUDAK SETAN ni..Semalam aku paksa sayang teman aku tgk citer ni lagi….ahaks~


Ala…tgk kat Leisure Mall je…Sejengkal ke dari umah aku..Movie start kul 7, kul 6.30 baru kua umah pon sempat..Tapi makan cam kartun la kan..

Sempat la singgal Old Town~ Makan cam kartun cecepat, pastu terus bergegas ke GSC…woohoo~






Entry kali ni aku nak bagi pendapat peribdi aku ttg pelakon baru Shiqin Kamal yg jadi Emilia (Ayu selepas pembedahan plastic). Aku rasa dia cam tak adapt la dengan watak Ayu tu..Ni pendapat peribadi aku je, jangan la pulak ada yg nak meroyan ye..Cam hilang feel aku tgk dia lakonkan watak Ayu tu..Kalau Lisa Surihani sampai habis kan best!!!!

Tapi nak buat caner kan. Dah jalan cerita dalam novel pon cam tu. Ayu bertukar wajah..Huhu~

Apa yg penting, aku mmg dah gila kan LAGENDA BUDAK SETAN ni kerana, semalam aku cakap kat Sayang, “Sayang, mulai hari ni, sayang panggil saya Ayu tau…Saya panggil sayang Kasyah”…wakakakakakaka~

Sayang hanya mampu tepuk dahi, pastu dia kata aku giler…wakakakaka~ Hampeh nyer suami?? Atau hampehnyer isteri????

Ha…..sebelum aku lupa, kan ending citer LAGENDA BUDAK SETAN ni ada cakap “TAMAT BAHAGIAN SATU”

Aku rasa cam ada bahagian dua je nnt. Dan bahagian dua tu cam cerita KATERINA pulak sebab kalau ikut Novel dia pon mmg ada 3 sequel kan???

LAGENDA BUDAK SETAN, KATERINA & KASYAH (Lagenda Berakhir)

Kalau la betul, maknanyer Fazura la yg akan menerajui watak utama kan?? Yeay!!!!!


Meh nak kasi korang² yg lom tgk citer ni amik mood dulu..
Layan Trailer LAGENDA BUDAK SETAN

13 comments:

momguess said...

den pon xsuko bile ayu tukar wajah
xde feel
part sedih skali bile ayu mati selepas melahir kan
ohhh kasyah!!!
'bila cinta' tolong sambung lirik ni dear
ehehhee

nUR_rOsALiNdA said...

momguess,
Tu la...dah x de feel la Emilia tu berlakon..Ko jgn suruh den sambung kak..Den ni pantang....

"Bila cinta ini..tak lagi bermakna. Yang kurasa kini...hanyala nestapa"

Aida said...

mala, kak aida baru nak pegi this week .. melayan perasaan kejap .. tp kena banyak tisu ye ? haishhh

nUR_rOsALiNdA said...

Aida ,
A'aa... kema standby tisu..huhu`

Cik Areen said...

yes!
mmg betol.
bile watak lisa da tuka kpd shiqin tuh, ianye agak men-spoilkan mood penonton la.
sgt spoil!
huh!

NURUL said...

nurul bg 3 bintang je mala sbb filem ni tak ikut 100% mcm novel. kalu ikut mcm novel lg feel

nUR_rOsALiNdA said...

Cik Areen,
Tu la..spoil feeling kan

NURUL ,
Kita kena relaistik..Novel Setebal 2 inci caner nak muat kan dalam movie 2 jam kan?? kan??

eLLy said...

patut la aku cari ticket tak de.. ghupe nye kat ko.

akak nak satu buat collectionnnn...

Eazy Izzuddin said...

salam akak..
lamee x kesinggahan...
bz2..
hehe

sehat?

watie said...

waa bestnya dia nengok wayang.. akak dah lama x dating ngan asben nengok wayang huhuhu..

nUR_rOsALiNdA said...

eLLy ,
wakakakaka~ a'aa la kak..tiket ada kat kita..nak ke?

Eazy Izzuddin ,
Alhamdulillah akak sihat dik~

nUR_rOsALiNdA said...

watie,
Biasa la..Itu pon asben kita keterpaksaan

Mr Kero n Me said...

waaaaaaaaa, x berkesempatan lg nak tgk.. huhuhu.. tgk cd jer laa.. :(