Saturday, June 5, 2010

LagENdA bUdAk sEtAN


Untuk pengetahuan korang, sekarang ni, Im so so so….into LAGENDA BUDAK SETAN…

Setelah sedekad yg lalu aku baca novel ni, dan berangan akan ada pihak yg sudi nak adaptasikan novel ni kelayar perak…Akhirnya……Yes!!!! Lagenda budak setan di pawagam sekarang..

Semalam aku gi tgk!! Bagi sesiapa yg baca novel ni, mungkin penghayatan terhadap cerita ni lebih la kot…Contoh nyer aku..Sedih!!! Aku nangis laaa hai sepanjang citer ni..Sampai ada org sedekah tisu kat aku sbb tgk aku dok lap air mata…hahahaha~

Jadi korang jangan marah aku tau kalau beberapa hari ni entry aku asyik berkaitan dengan LAGENDA BUDAK SETAN..Yes!!! Nurmala Mazlan is now in LAGENDA BUDAK SETAN mode….ahaks~~



Membuai jiwa, meruntun perasaan, mengundang ceria segala suka duka terhimpun di sini. adakah senyuman yang tercipta atau airmata kesudahannya? hanya Tuhan yang menentukan segalanya. . . Lebih satu dekad Kasyah mencipta cinta. Dari lelaki yang tak pernah kenal erti kasih sayang. . . dia menjadi pencinta agung. Dia tabah mengharungi apa saja. . . demi sumpahnya mencintai ayu sehingga ke akhir hayat. Setulus manakah agaknya cinta seorang lelaki yang pernah dilabelkan sebagai budak setan kerana kenakalannya di zaman persekolahan? Namun, berjayakah dia menyunting Ayu menjadi permaisurinya? Akan bahagiakah dia? Mampukah dibuktikan pada dunia. . . cinta adalah segala-galanya! Cuma Ayu yang punyai jawapan itu. Dan, Allah sebagai penentu! Dan, siapakah pula Katerina?



To be continue…….

17 comments:

cIk pEnNa said...

sy pun nangis all the time tgk cite nih..
baru tgk td!

nUR_rOsALiNdA said...

cIk pEnNa ,
A'aa kan...sedih sangat!!!

cHeRyNa PiReS said...

haiseh...nieh yang kena gi wayang sorang2 nieh. takde kawan nak tgk meh!

nUR_rOsALiNdA said...

cHeRyNa PiReS,
Tak pe gi tgk sorg² pon..janji layanssss~ citer ni mmg best

Kaseh NazLieza said...

xsempat lg nk tgk la kak..

nUR_rOsALiNdA said...

Kaseh NazLieza,
Hehehehe..akak nak tgk lagi arini..

roxy exchange said...

nak pegi tgk lagi?? haaa fea pon da plan2 nak p tgk gak lagi nnt..hahahaha..coz kite kan btol2 in love ngan lagenda dak setan nih..huhuhu..kan kak kan??

nUR_rOsALiNdA said...

roxy exchange,
Tau x pe..akak betul² in love ngan budak setan ni..uwaaaaaaa~

ARIFFDA said...

pernah baca novel dia...zaman muda remaja, siap berangan nk pakwe mcm tu...:p

nUR_rOsALiNdA said...

ARIFFDA ,
Kita pon baca banyak kali buku nih..best!!!!

dialicious said...

mala..i pun suke gile baca novel ni..the only malay novel i could remember line by line until now.cuma i xpuas hati part plastic surgery tu..x sepatutnye ada!jd lawak pun ade..haha..kalo lisa smpai habis kan best!pastu part tekel ayu tu kejap sgt.ikutkan bdk setan tu sepatutnye setan gile2 baru ayu jatuh cinta.and part terakhir tu ayu sepatutnye igt blk part2 cicak(tu pun rekaan)beberapa second before die meninggal..hehe..skrip die pun skema sgt&gamba asik zoom2.sori panjang plak hujah i..kt twitter pun byk marah pengarah cite tu sbb x ikut kisah novel bebetol2..sedey:(

nUR_rOsALiNdA said...

dialicious,
Diah!!!!!! Kita suka sangat citer ni walaupon mmg ada sedikit x puas hati sebab kita x suka pelakon yg ganti Lisa tu..Kita juga kena terima kenyataan cerita ni hanya 2 jam berbanding novel yg setebal 2 inci tu.Ha....tu la..seoatutnyer b4 dia meninggal tu dia ingat yg dia tu Ayu kan???

mamamarissa said...

ala, sweetnya...mesti best gila cite nie :)

nUR_rOsALiNdA said...

mamamarissa,
BEST!!!!~

eLLy said...

emm sape la yg baik hati kasi tissuu kat ko tu yee ..

nUR_rOsALiNdA said...

eLLy ,
wakakakakaka~ ada la kak..manusia tu baik hati kan?? ahaks~

realiti.. said...

cite percintaan yg agk mantap dan menyentuh jiwa..tp kalu bc novel lg masyuk..