Wednesday, January 12, 2011

kABiNet dAPuR

Rumah sempit..Dapur kecik..Tapi barangnya cam la rumah banglo..

Pinggan mangkuk aku satu hal..Yang buat kabinet aku penuh ni, hadiah² kahwin aku aritu..Serious!! Banyak giler..Terima kasih kepada yg memberi..

Aritu lepas kahwin aku letak hadiah² tu kat rumah Bukit Beruntung sbb masa tu kan kononnya nak dok sana..Ko tau, 2 kali trip aku kena ulang alik sebab hadiah penuh satu kereta..Alhamdulillah..Rezeki tu kan`

La tu mana aku nak sumbat barang² tu sumer?? Dah sumbat kat kabinet yg dah sediakala ada pun tak muat lagi..Ada lagi yg terjeluekkk!!!~

Nak tak nak kena lah buat kabinet lagi..Kali ni hangging kabinet la nok!!~ Celah mana lagi aku nak buat kabinet bawah? Dapur tu sekangkang aku jer..Hahaha~

Skang pun still ada lagi sebahagian hadiah² kahwin aku kat rumah Bukit Beruntung tu..Biar la dulu~

Tadaaaa~~~

Ni la hasilnya...Yang pasti kabinet ini bukan aku yg buat la kan...Hak hak`

Simple je..Sebab nak murah kan..Ni je la yg ku mampu....Ngeeeeeee~ ♥♥♥





Haaa...lapang sket atas ni..Leh aku buat tempat aku memotong bahan² masakan dan jugak tempat aku menumbuk batu lesung...

Kalau tak tu, atas ni penuh ok..Tak de ruang..Semakkkkkk!!~


19 comments:

eLLy said...

Wow Kuning you ...

umah akak pun dapur sekangkang kera ajooo

Mimy Hamid said...

nok apa ada dgn murah ke tak ja...aku baper ko buat ni leh humban simpan..tlg bgtau aku baper ko buat...nak buat gak...

atty's said...

kty tertarik ngn kaler kuning tu ..cantik .

Lisa said...

wahhh cantiknya kabinet tu.. kat umah blom boleh buat lg, kena adjust dulu apa2 yg patut heheh

NURUL said...

ala cantiknya kabinet

nUR_rOsALiNdA said...

eLLy,
Tau x pe kak..Nak letak barang pun x cukup..

Mimy Hamid,
RM800 je nok sumer2 tu...

nUR_rOsALiNdA said...

atty's ,
Cantik kan??!~

Lisa,
Hehehe~

nUR_rOsALiNdA said...

NURUL ,
Terima kasih nurul

Mimy Hamid said...

weh boleh sesangat harga tu.....nnt pm aku contact no...

adha said...

ok apa cam tu........ dr bersepah atas table top.. dlm tu kan org tak nampak. hihihi

masa kawin memng byk dpt pinggan... akak punya semua masih dlm kotak.. kang umah da siap, terus angkat bawak g sana.. hihi

nurul Adha said...

cantikk..and murah.. :)

contractor tu area mane?bleh share contact no.? tq

Aiydalela said...

canteknye kaler kabinet tu. ceria je.

nUR_rOsALiNdA said...

Mimy Hamid ,
Boleh nok. No problem punyo

adha,
tu la..letak dalam almari, x de sapa pon nampak ia bersepah ke haper

nUR_rOsALiNdA said...

nurul Adha,
Boleh...No problem punyo...pm saya k :)

Aiydalela,
Harus ceria ye

eja kamel said...

wow.bright color. xde la terhiris jari kat dapur nti yer..mata terbuka luas.hehe.have a nice day!

cIk pEnNa said...

best nye bile sudah ada umah sendiri kan..
kecik ke besar x kesah kan..
asalkan umah sendiri..

sy ntah bile ntah..
huhu

intanmaria said...

wah..kabinet baru..
harus leh simpan and invest lagi pinggan mangkuk ni
:D
_______________________
http://mariaariffbaby.com

nUR_rOsALiNdA said...

eja kamel,
Touch wood..Minta² x terhiris jari!!! AMIN!!~

cIk pEnNa,
Sangat best!!! Boleh buat sesuka hati..ahaks~

nUR_rOsALiNdA said...

intanmaria,
Tidakkk!! sya x suka buat koleksi pinggan mangkuk...Ngeeeee~