Tuesday, January 18, 2011

mALaM kRiSmAs

Cerita ni mmg dah sangat basi..
Sapa makan confirm sakit perut...Ngeeeeeee~
Sebab cerita ni masa malam Krismas hari tu - 25 December 2010

Aku keluar tgk wayang..Lupa pulak malam tu malam Krismas..
Time nak balik, jam nak mampos...

Disebabkan perjalanan cam siput sedut, sempatlah aku mengambil gambar persekitaran yg amat membanggakan...

Korang Tengok!!!!! Korang Tengok!!!!~

Sampah mansyarakat sungguh!!!!!~




Haaa....yang ni pulak, aku sikit lagi nak sampai umah masa ni, tetiba dgr satu dentuman kuat gile..rupanya accident siot..




Aku yg kepochi ni pon turun la nak tgk kejadian...Pergghhhhh!!!~

Ia melibatkan 3 kereta.

Jeep contractor tu tgh potong pokok tepi jalan..Datang Iswara Merah hentam jeep tu, pastu tak sempat apa², waja pulak sampai...

Yang teruk Iswara Merah tu la..

Dua daripada empat menumpang meninggal dunia ditempat kejadian...


Masa korang baca entry ni mungkin si mati sudah berehat dengan aman (RIP).

Maaf kepada keluarga si mati sebab aku lambat keluarkan entry ni..Sepatutnya aku keluarkan entry ni masa kejadian..

Tapi sebab mmg blog ni agak lembab melaporkan berita, maka...maaf sekali lagi...





22 comments:

Zumie said...

alfatihah..
kalau orang ade kat tempat tu memang x berani la nak tgk

eLLy said...

oiit berani ko turun.. klu akak dok diam diam dlm kete .. takutt siott

Kaseh NazLieza said...

kak..pkai unifi trus jd laju t..hohohoho..

nUR_rOsALiNdA said...

Zumie ,
Ni cina la dik, mana leh Al-Fatihah..Ni mesti x tgk entry ni sampai abis nih...Adoi!!!~

eLLy,
Tak tau la kak mana datang keberanian ni tetiba...Hahahaha`

nUR_rOsALiNdA said...

Kaseh NazLieza,
Tak paham la dik..Apa tu?~

Mimy Hamid said...

ko ada di lokasi kejadian la ni...peh depan mata beb

ARIFFDA said...

nk kejar santa kot...tu yg laju bawa kete...:p

Aiydalela said...

dah macam wartawan 999 ni mala. hehehhe.

*dulu berani gak nak tengok accident, skang ni dah jd penakut dah. huhuhu

p R i n c E S s _ N said...

adehh...mcm2 tjadi....takottt...

atty's said...

ngeri tgk accident nie..lagi kalo ada yg maut..

Natalia said...

dasyatnye eksiden tu...

eja kamel said...

omg. cuak gila tgk xcdent dpn mata. klu eja tobat dh jerit2 dh. silap2 kena tampar ngn en.polis. haha...tp gila dasat xcident tu. sian keluarga si mati.

intanmaria said...

uit..u tak takut tgk mayat eksiden?
__________________________
http://mariaariffbaby.com

Lieya said...

Erkkk ngeri3

bunga said...

gerun bunga tegok..

Y u Z z 9071 said...

rakyat malaysia perternak sampah? hehe

nUR_rOsALiNdA said...

Mimy Hamid ,
Tau x pe..Mmg depan mata nok

ARIFFDA ,
Tak tau la..Tak pon mabuk kot..

nUR_rOsALiNdA said...

Aiydalela ,
Saya tak berani sebenarnya..Ntah nape pulak malam ni datang keberanian itu..Ahaks~

p R i n c E S s _ N ,
Takut juge :(

nUR_rOsALiNdA said...

atty's,
Mmg ngeri kak..Kereta abis hancur

Natalia,
Mmg dasyat!!!~

nUR_rOsALiNdA said...

eja kamel,
Tak yah la jerit²..Kalau takut jgn benti terus..Hehehehe~ Karang jerit², ambulans angkut awak bawa pergi skali..

intanmaria ,
Takut sebenarnya..Tapi ntah naper malam tu kepochi mengatasi segalanya..

nUR_rOsALiNdA said...

Lieya,
Ngeri juge :D

bunga,
Mmg gerun pon

nUR_rOsALiNdA said...

Y u Z z 9071,
Betul!!!! Tapi bukan aku...Hiks~