Friday, October 12, 2012

bYe bYe kUcHiNg, sARaWak - dAy 3 (9/7/2012)

Passport untuk masuk ke Kampung Budaya
Pas lawatan ke Sarawak.. Kena amik kat immigration.. Cam g oversea pulak..Mmg over the sea pon kan? Ahaks~


Ni last day kitorg kat Kuching, Sarawak :'(
Sedihnya...Sedih nak tinggalkan Sarawak...Ecehhhhhh~

8 tahun bercinta ngan org Sarawak... 
Ni kali pertama aku menjejakkan kaki ke Sarawak...
Apakan daya jodoh tak kesampaian..Cheewahhhhhhh
*MoodKenanganMengusikJiwa*

Kitorg sebenarnya nak amik gambar kat patung kucing yg byk² tu..
Semalamnya masa second day tu, cikgu yg bawa kitorg jenjalan tu ada tanya "Nak tak singgah kat Tugu Kucing tu tak?..
Tapi cam dah kepenatan kan..aku cakap ngan dia "Tak pe la, nnt kitorg g sendiri"
Tapi mmg tak pergi la kekdahnyaaaaa....

Sampai la masa nak check out tu..
Baru cam teringat, "Alamakkkk!!~ Tak amik gambar kat tugu kucing lagi"...
Cam tak bermakna jeks percutian kat Kuching kalau x amik gambar kat Tugu Kucing kan??

Aku cakap kat Sayang "Nnt cakap kat pakcik teksi yg nak bawa kita ke airport tu, dia boleh tak berhenti japs kat Tugu Kucing tu.. Kalau dia minta bayar extra pun bayar jeks la janji dapat amik gambar ngan Kucing". 
Hahahaha~ Gigih kan?
Seb baik Pakcik tu kata boleh singgah... 

So, aku excited la ni nak amik gambar ngan kucing bebanyak tu.
Sekali tu punya la banyak kereta berhenti kat situ.. 
Patung Kucing tu kan kat bulatan kan? Penuh satu bulatan tu ngan kereta² sewa ngan teksi²..
Ye la..Diorg pon nak amik gambo ngan kucing kan..Ko ingat ko jeks nak?

Dah ramai tu malas lak aku nak benti.. Kang nak tunggu lagi untuk parking..
Sementara nak parking tu takkan aku nak suh pak cik teksi tu dok keliling jeks bulatan tu..
Wakakakaka~
Last² aku cakap "Tak yah la pak cik..Tak de rezeki..Len kali kitorg datang lagi kitorg amik gambar ngan kucing ni" 
Sodih bonar bunyinya kan???!!  :'(

Sekali pak cik tu cakap "Otw kita nak ke Airport karang ada satu lagi patung kucing..Sana kurang sesak sket. Tapi kucing dia sekor jeks"..

"Boleh la pakcik..Janji kucing..Boleh buat kenangan"..
Hehehehe~












Sekejap jeks ni... 5 minit pertama jeks..Pastu dia sibuk sekali nak tolak troli ni.

Tgk la tu tak reti dok diam mengacau org..

Tersadung nnt Sayang....





Haaa...Masin la mulut Mommy ni.. Meh tampar laju² mulut Mommy..
Masa ni bebetul dia tersadung.. Tu yg baru reti dok diam tu..









Bye Bye Kuching, Sarawak
Till we meet again..
You will be missed 
Thank you for the wonderful memories~~


8 comments:

atty's said...

Bagusnya pakcik teksi tu..sporting..janji dpt bergmbr ngn patung kucing

nUR_rOsALiNdA said...

atty's,
Betul tu Kty...Janji ado..Hahahaha~

Mrs Nazar said...

Bestnya jenjalan!! biasa la bb..kalu lagi x jatuh n nangis..lagitu la x mo duk diam..hahaha

nUR_rOsALiNdA said...

Mrs Nazar,
Kannn...Letih mengejar diorg nih...Kita lak kelebihan lemak tepu..

Mrs Nazar said...

Hahahaha..takpa itu kan part of exercise...chaiyok chaiyok..ai pun tgh usaha keras nih..nk kasi kecut badan..siap la..2 teruna tu besar sikit...momi la plak bersilat ngan dd

nUR_rOsALiNdA said...

Mrs Nazar ,
Kita cam dah putus asa nak kasi kecut badan pun ada ni..Hahahaha

LoVe nAzDiLa said...

salam kak mala...nk tnye pasal en.halid tu..dia ok x???cadang nk ke sana..n nk cri kereta sewa sekli pemandu..

nUR_rOsALiNdA said...

LoVe nAzDiLa,
Dia sangat ok dik.. Akak rekemen adik amik dia.. Bila nak pergi Kuching?