Tuesday, October 2, 2012

kUcHiNg, sARaWaK - dAy 2 (8/7/2012)

Ok..Dah abis raya kan??
Aku nak sambung cerita holiday aku kat Kuching, Sarawak aritu..
Lantak la korang nak kata citer dah basi ke apa..
Aku nak update jugak.

Hari kedua tu hari berjalan² sekitar Kuching la..
Aku ada sewa kereta + driver  = RM150 jeks sehari dari kul 8am - 5pm.
Ini kereta sewa paling murah aku jumpa selama sebulan aku dok survey, survey dan survey kereta sewa.

Aku amik kereta kancil je memula..
Lantak la kereta apa pun kan janji aku dapat jenjalan kat Kuching.
Sekali tu pagi tu driver tu datang amik kitorg ngan Suzuki Swift ok..

Lupa nak bgtau nama Encik yg bawa kitorg ni..
Nama dia En. Halid.. Nama cam org² tua kan??
Pulak tu dia kata dia cikgu, lagi la aku budget mesti baya² bapak aku punya..
Sekali pagi tu masa kat lobi mmg ada la sorg pakcik ni tgh menunggu..
Aku g tegur pak cik tu "En. Halid ye?"
Pak cik tu geleng²..Dia ingat aku giler kot..Wakakakakakakaka~

Sekali En.Halid yg sebenar memunculkan diri...
Hensem ko.. Tak tua pon..Badan tough lagi..Ahaks~
Nnt kat last entry ni aku bg no tepon dia ek..
Mana la tau kot² esok lusa korang nak ke Kuching, Sarawak pulak.

Aku mmg rekemen sangat la kalau korg nak amik En. Halid ni..
Bukan sebab dia muda belia dan hensem dan tough..
Tp sebab dia buat kita ni cam sedara-mara dia yg datang bercuti-cutian kat Sarawak jeks..
Very casual..
Kitorg tak rasa langsung cam kitorg naik kereta ngan pemandu pelancong..
Dia mmg sangat peramah.. Rasa cam dah lama kenal la..
Kalau korang g Kuching amik dia tau..Paksaan ni..Hahahahaha~

Yg frust sangat aku lupa amik gambo ngan dia..
Bukan la bergambar berdua..Aku sekeh kang..

Destinasi pertama untuk hari tu, kitorg g Kampung Budaya..
Habis 2 jam jugak la jalan dalam tu tgk rumah² kaum² kat Sarawak..
Pas penat berjalan, ada show tau..Masuk dalam tempat show tu ada aircond...
Uhhhhh!!~ Nyaman...

Pastu gi Muzium kucing!!~

Pastu gi Kek Lapis Dayang Salhah..
Gambar tak de la masa kat Dayang Salhah ni..
Sebab aku cam jakun tgk kek² lapis kat situ.
Dengan tester lagi... Aku pun apa lagi..Sibuk la makan segala nenek kebayan tester yang ada.
 Sampai lupa la aku nak snap gambar..

Pastu g Waterfront & Main Bazaar.
Kalau korang nak beli T-shirt² Sarawak ke, Souvenir ke, adalah lebih baik korang beli kat Pasar Satok.
Jauh lebih murah ek harga dia berbanding kat Main Bazaar ni..

Pas jenjalan kat Waterfront & Main Bazaar tu kitorg balik...Huhuhu~
Sepatutnya ada masa lagi tu sampai kul 5pm
Tapi kemana jeks aku nak g kan?
Sarawak malam mana ada life sangat..
Pepetang kedai dah tutup..

Lagi satu aku dah kepenatan doh... Dari kul 8am kot kitorg berjalan..
Sampai kul 4pm.. Aku suh dia hantar kitorg balik hotel terus.. Tak larat..

Tapi sebelum tu aku suh la dia tunjukkan jalan nak ke TopSpot sbb malam tu kitorg nak dinner situ..

Gambar tak leh post sume kat sini banyak nak mammmm~
Nak tgk sila gi fb aku ek~ Nurmala Mazlan


Haaa... Ni Nombor Cikgu Halid yang bawa kitorg jenjalan tu..
012-8871250
Kalau korang nak g Sarawak mmg aku rekemen dia..

















Siapa lagi seksi????!!~



















15 comments:

♥ Wina ♥ said...

aku rinduuu kuching!

Shinnaz Ahmad Rasid said...

orang sumpit tu masih sama lagii..so seksi u know..hahahha..bestkan kat Kuching!

cHeRyNa PiReS said...

Sbnrnye kek lapis yang jual tepi jalan depan sikit tu lagi sedap dari Dyg Salhah punye. Serious. Lain kali gi sana gi depan tu:)

nUR_rOsALiNdA said...

♥ Wina ♥,
Jom gi lagi nak?? Aku pun rindu :)

nUR_rOsALiNdA said...

Shinnaz Ahmad Rasid,
Hahahaha~ Ye ke? Mmg dia kena jadi org Penan kot

nUR_rOsALiNdA said...

cHeRyNa PiReS,
Ye ke? Next time boleh try

rina mazlan said...

Tak berkesempatan gi sana lagi...Salam kenal..

nUR_rOsALiNdA said...

rina mazlan,
Hai..Salam kenal :)

ieda said...

seronoknyaaa
akka juga keciwa .. x dpt ke kuching ari nie ..
sepatutnya flight kami sekeluarga arinie 4hb .. huhu sedihhh

nUR_rOsALiNdA said...

ieda,
Laaaaaaaa...Kenapa pulak kak?

Nurzahra Zulaikha said...

Kereta sewa paling murah di Kuching, Sarawak | ! nama saya nadia !

nUR_rOsALiNdA said...

Nurzahra Zulaikha,
Hai Nadia!!~

Alanz Hen said...

Terbaikkklahhhh

Alanz Hen said...

Up

nUR_rOsALiNdA said...

Alanz Hen,
Apa yg terbaik tu?