Tuesday, October 9, 2012

tOp sPOt - kUcHiNg, sARaWaK

Malam hari kedua tu kitorg dinner kat TopSpot..
Saje la nak try sbb sepanjang aku survey pasal Sarawak ni, org dok cakap g makan kat sini..
Cam sodap sangat kan..
So, harus la aku nak menerai..

Masa aku dok survey, ada la dua tiga blog aku baca cam rekemen kat kedai No. 25.
Sampai sana x de la aku cam berkelana..
Terus menuju ke destinasi. Kedai No. 25~

Banyak ko menatang yg pelik²
Aku tetap dengan pendirianku tak makan makanan pelik² itu..
Erkkkkkkk!! Tak mo la~~
Aku makan lauk² cam biasa jek..
Lauk² yg mmg selalu makan kalau kat KL ni..
Tapi saje la poyo amik gambar kan..
Nama pon nak masuk blog & fb..




















Ni pelayan kat kedai No. 25 tu..
Gigih dia melayan kitorg dari mula sampai balik..
Pelik aku..
Pastu dia suka main² ngan Khaleef..
Dukung Khaleef la.. Main² ngan Khaleef..Bawa Khaleef tgk ketam bagai..
Pastu dekat 10x dia dok ulang² Khaleef cam anak dia..

Pastu sebelum kitorg balik dia peluk² cium Khaleef..
Dia cakap lagi "Macam anak saya la kak..Rindu kat anak saya".
Aku pon apa lagi, Kak Nam mode is on.. Aku tanya, "Anak mana? Balik karang kan jumpa"
Dia kata "Anak tak de ngan saya"
Aku tanya lagi "Anak tinggal kat mana? Dengan harapan dapat jawapan la..Huhu~
Pastu dia geleng² kepala pastu aku nampak cam nak nangis..Airmata dah bergenang²..

Wakkkkkkkkkkkkkkk!!~ Kak jgn nangis kak..Saya datang nak makan jeks kat sini..
Terus aku cakap "Takpe la Kak..Sabar ye" Tetiba..
Walaupun aku x tau cerita sebenar, tp cam mesti sesuatu kan???!! 
So, itu jeks la yg mampu aku cakap..Sabar ye kak walau apa pun cerita disebaliknya..










12 comments:

cHeRyNa PiReS said...

ooo...makan seafood!
aritu kita kena sana makan pansuh je:)

nUR_rOsALiNdA said...

cHeRyNa PiReS,
Pansuh tu apa ek? Jap nak google..Hehehehe~

♥ Wina ♥ said...

kesian pulak akak tu ek? adelah kot kisah dia..

nUR_rOsALiNdA said...

♥ Wina ♥,
Tu la..Aku kesian ngan dia..Nak tanya lelebih karang org kata aku kepochi pulak..Hehehehe~

@e_da said...

betnya... all the seafood!
terharunya tgk kakak tu syg khaleef.. sure sesuatu berlaku di sebalik pelukan dia kat khaleef kan.. anak ngan mak.. tuhan je yg tau bagaimana rasanya jika terpisah...

nUR_rOsALiNdA said...

@e_da,
Kan kak kan...Kita simpati utk dia..Sian dia. Mesti perit sampai dia boleh nangis depan kita yg dia x kenal ni

ieda said...

sok2 kalau jadi ke sarawak akak buka kembali lembaran adik nie huhuh

nUR_rOsALiNdA said...

ieda,
Harussss kak..

Mrs Nazar said...

seafood...sedapnya..especially ketam fresh...

kesian kan ..hati ibu..kat mana2 pun still igt anak jugak kan!!

nUR_rOsALiNdA said...

Mrs Nazar,
Sedapnya ketam masak cili..

Mrs Nazar said...

yup! sokong sokong..dap dap..anyway thank for putting me as your get away blog list..love u lah

nice knowing u

nUR_rOsALiNdA said...

Mrs Nazar ,
Welcome :-)