Tuesday, March 10, 2009

cUci rUMaH..gOsOk jgN tAk gOsOk....

Salam Uolls..
Wah…dah 3 hari aku berehat2 tanpa jenguk blog ni.. Ni yg nak cerita ni. Hari Sabtu hari tu, aku, bakal mak mertua ngan sayang pergi bersih kan rumah yg kami nak duduk lepas kahwin nanti..

Sampai sana kul 11am cam tu,..pastu, masing2 la memainkan peranan menyental apa yg patut… Sampai kul 3pm cam tu, sayang dah cakap “cepat2..kul 4 atau 5pm nak gerak sbb dia ada bola” Hah!!!! macam mana aku tak hangin satu badan. Aku dah pesan dah kat Sayang tu, nak dekat2 kahwin ni, plzzz lah jgn fikirkan dulu bola tu, sattle dulu apa yg patut.. Tapi dia kisah apa aku membebel pon, dia nak pi main bola, dia nak jugak..hampeh!! wakaka~~

Pastu sampai umah je, terus bersiap nak pi main bola,. Aku ingat dia nak anta aku balik dulu. Sekali dia kata, “ikut sekali saya gi main bola, sbb dah lambat, tak dan nak anta sayang” ..wak!!!! Tak kuasa lah aku nak ikut dia pi main bola..aku cakap, “baik saya tinggal ngan ibu kat umah dari ikut sayang main bola” Maka nyer. Aku dok la melepak kat umah bakal mertua sementara sayang pergi main bola.

Lepas abis main bola, malam tu baru sayang hantar aku balik rumah..Ces!!!! Bola lagi penting dari saya ye sayang????


Censored..wakaka~~



Tgh bersiap nak balik dah

40 comments:

Yanmie said...

salam mala..

ehehe..takpe minat bola..jgn kelain sudah ler..hahaha...wah tu tgh giat cuci umah yea..hem..pasnie sure dia lupakan bola..hahaha...

nURmALa mAZLan said...

yanmie,
jgn harap dia nak lupa bola yan..ahaha

aD said...

bestnyaaaa... cuci kaki la awak lps kawin :)

nURmALa mAZLan said...

aD,
wak!!! naper lak cuci kaki?? banyak lom sattle lagi kat umah tu

khaLifah feDi [THE PEIN] said...

HEHEHE kilat & silau arr..

gosok2 kuar aladdin tak ?

dialicious said...

wah..besarnye umah..best2!!x lama lagi mesti lg bz xde mase nak updet blog kan.so saya nak wish awal2..congrats ye!u'll be a beautiful bride im sure.nanti post pic cepat2 saya nak tgk hasil kerja Arma..coz im still contemplating nak amik arma ke tak..hehehe

nURmALa mAZLan said...

kf,
tau tak per.. berkilat sbb dah disental..haha

dialicious,
thanks diah...erm..datang la wedding i, u boleh tgk sendiri hasil kerja arma kan?

SaDi said...

wah... dah cuci rumah... bestnyeeee..... :)

nURmALa mAZLan said...

sadi,
ahahaha..mmg best. tapi akak lagi best, nak dapat umah baru..cantik lak tu..hehe~~

Eazy Izzuddin said...

lawa umah akak..
ok le 2..
hihi
xD

nURmALa mAZLan said...

eazy,
ye ke lawa..eleh..ye ye je kan

dialicious said...

u ajak i ker?hehehe..malu sbnrnye..uhuhuh

nURmALa mAZLan said...

dialicious,
lor..nak segan aper nyer?? hehe~~

Y u Z z 9071 said...

wah cantiknya rumah......

nURmALa mAZLan said...

yuzz9071,
hahaha..cantik ker?
terima kasih

:: p R i n c E s S _ N :: said...

sental yunk sental...

nURmALa mAZLan said...

princess_N,
wakakaka..dah nyental ari sabtu aritu..

Ada Ayrissa said...

wah...bestnyaaa...
selamat menempuh alam rumah tangga yer mala..

dialicious said...

u email me the detail k..hehehe
malaygirl83@gmail.com..tq!

nURmALa mAZLan said...

ada ayrissa,
terima kasih kak

dialicious,
orait

atty's said...

canteknya umah..bersih berkilat hah..bakal pengantin mencuci..

nURmALa mAZLan said...

atty,
hahaha..kena la..sapa lagi yg nak mencuci kan...uhuks~~

arianna adrizal said...

luas jugak rumah ni ye.. untung dah ada rumah sendiri.

nURmALa mAZLan said...

anne,
aha kan..nampak cam luas..

UnGu VioLeT said...

akak, kat mane rumah yg akak nk duk tue nnt?

nURmALa mAZLan said...

ungu violet,
sangat jahu dari KL lah dik..hehe~~ kat bukit beruntung

miszrLina said...

yey! dah siap kemas umah...
leh la deco2 pasni...

sementara menunggu 2weeks lagi...huhu

kamon mala kamon *_*

nURmALa mAZLan said...

miszrlina,
hahahahaha...mmg macam2 dah berlegar2 kat kepala kita ni nak deco caner..wakaka~~

Aryana & Adrienna said...

umah baru ..amin ...leh ajak i p umah baru ...heheheh ...katner umah u nie???.......hahahha esok dah kawin u tau ler ...mkn bola tido bole ...mandi pun bola......hahahah

e_ja said...

wahh giat cuci umah ni..bestkan nk masuk umah baru dan alam baru..akak doakan semoga semuanya berjalan dgn lancar ye mala..:)

~dARlee zURiS~ said...

yea..yea...
nk duduk umah baru!!
hehehee...

ehh..nie umah yg ckp aritu ek?
tak sabar nye..
;)

nURmALa mAZLan said...

hana,
kalau betul makan bola, tidur bolam mandi bola, mmg aku masak bola je kasi dia makan..wakaka~~

e_ja,
Insyaallah kak.. doa kan yg terbaik ye

nURmALa mAZLan said...

zuris,
aha la zuris..ni la umha yg kita cakap aritu..

A.I.Z.A.T said...

bagus2..smoga cepat dok umah baru, smoga bebahagia hingga akhirnya.. amin amin ya rabbal allamin..

p.s-nape censored kat gmba abg tu?
hehehehehhee

nURmALa mAZLan said...

aizat,
AMIN!!!

wakakaka~~ censored la.. nnt blog ni kena banned..huhuhuhu

RaFFLeSiA MeRaH said...

waaa...luasnyer umah...sewa ke tu mala? senang la nanti raya2 nak wat open house....heehehe....skrg time debaran memuncak la yer...x per, sampai masanya nanti hepi jer tuuu....

nURmALa mAZLan said...

rafflesia merah,
tak la kak..bukan sewa tu, tapi beli..hehe~~

Elynn said...

Bola ,

hubby aku pun suka main bola sepak -futsal. Tak per kena sabar dah minat, aku rasa dia nak cari stamina tu beb, nervous ler tu nak dekat weeding ceremony tu....nak release tension ler tu..

Tak per..sabar k mala & selamat masuk rumah baru & welcome to our club okie..... :)

~ INA ~ said...

wawawah...x lama lagi sebumbung, sebantal, sekatil...dah se se se la..hahaha....

beb...ok lagi layan bola...jang sok dia layan pancing...jenuh sok ..hehe

nURmALa mAZLan said...

elynn,
wak!!!! club aper nih??? wakakaka!!

ina,
layan pancing ok la lagi..jgn lain betina lain...mmg makan bola la dia nanti..wakaka~~~ simpang malaikat 44