Monday, March 23, 2009

eARth hOuR mAsA mALaM bERiNai??? wAk!!!!!


mercu tanda dan bangunan pencakar langit dari seluruh dunia bergelap selama satu jam tahun lepas sebagai menyokong program menjimatkan elektrik Earth Hour.



Tahun ini, hari Earth Hour 2009 akan berlangsung pada hari Sabtu terakhir bulan ini iaitu 28 Mac serta bakal dijayakan oleh sekurang-kurangnya 75 negara.

Earth Hour tahun ini turut disokong oleh stesen televisyen tempatan, 8TV, stesen radio Hot FM dan beberapa mercu tanda negara termasuk Menara Kuala Lumpur (KL Tower), Angkasapuri, Sunway Pyramid dan Mid Valley Megamall.

Justeru, tanpa mengira agama dan warna kulit, mari kita sebagai warga dunia bersatu-padu memadamkan semua lampu atau perkakas elektrik yang tidak diperlukan pada hari tersebut selama satu jam bermula pukul 8.30 malam demi menyokong penjimatan sumber tenaga yang kian nadir.

Layari laman web http://www.earthhour.org/ untuk maklumat lanjut.


******************************


Wak!!!! Aku sangat cuak ok.. Sebab malam tu aku akan adakan majlis malam berinai..
Eh korang, aku nak tanya ni.. Kempen ni suka hati kita kan nak padam lampu ke tak?? Kalau tak nak padam kan pun boleh kan korang.. Ni bukan paksaan kan korang??? Wuuuaaa!!!! Aku dah takut nih.. Bagitau la aku!!!!! benda ni wajib ke, sunat jer????

31 comments:

aD said...

hahahaha.. masakkk la kalau kena tutup lampu taim malam berinai. Pakai pelita je la Mala.. hihihi

ala.. mender nih takde paksaan. Rasanya tak semua org ikut pasal risaukan keselamatan. yelah, taim-taim kita duk bergelap tu laaa perompak duk tunggu :)

Yanmie said...

salam mala...

takpe...kira mlm berinai mala tu malam yg penuh sejarah gitu..satu dunia meraikannya..ehehe

tp..ops..jgn ada yg amik kesempatan..hahaha...

nURmALa mAZLan said...

aD,
hah, tu la..saya pon rasa cam bukan paksaan kan???? ske hati kita kan nak tutup ke tak kan..

yanmie,
aduh!!! jgn cakap cam tu yan..hehe~~ cuak nih

Eazy Izzuddin said...

entahla kak...
4 sake of the earth swith of je da lights...
ehehe
ni bknnye wajib kot..sunat je...
hihi
ala 1 jam je kak..
=P
xD

nURmALa mAZLan said...

eazy,
ni bukan masalah satu jam atau 2 jam dik oi..

khairulnizam said...

aaahhhh...xpyh tutup syg..org nak buat keje ms mlm tu,kita nak berinai2 lagi,org nak dtg,kita nak tutup buat ape? selama 1 jam jer nak kenang nasib bumi, asal dr dulu xnak kenang nsb bumi ni? buat apw satu jam jer, ape kata tiap2 hari wat earth hour ni...bkn paksaan syg, nak ikut kita buat,xnak ikut kita xbuat lah syg..

rynn2506 said...

mala,
ni xde paksaan la...
kalo nak ikutkan ari² kite selama 8 jam selamatkan dunia...sbb kite tdo kite tutup lampu kan..muahahahah...

~dARlee zURiS~ said...

heheee...pakai lilin ar mala
romantik gitu.. ;P

alah..menda nie bukan paksaan pun
kalu awk de register kat website diorang tu...means awk mau turut serta.kalu takmau..takyah ar register.
dont worry.. :)

khaLifah feDi [ THE PEIN ] said...

heheheh..a'ah;lah cik mala..dlm islam tiada paksaan kn..kotakyah padam..ok hehehe..

nURmALa mAZLan said...

sayang,
hahaha~ sayang takut je la sayang. buat nyer dia padam kan lampu, berinai dalam gelap la kita

azrin,
ye tak ye jugakkan?? hari2 kita dah selamatkan bumi..

nURmALa mAZLan said...

zuris,
ah...lega skit hati ni dengar ini bukan paksaan..

kf,
Doakan je la yg terbaik utk majlis aku nanti kf..

Elynn said...

erm..satu jam sahaja, lagi romantik jika satu lampu sahaja "ON",

Namun ini bukanlah satu paksaan untuk "OFF" light.

JuLia d BuBbLes said...

dont worry, nnt i tlg ttp kan lampu yer. nnt kitorg siapkan lilin bebyk2, lalala

nURmALa mAZLan said...

elynn,
if bukan paksaan..ok la tu..hehe`

nonoi,
otak kau..

z@md0tc0m ^^ said...

hehe..
jgn takut..kalo xleh buka lampu boleh pasang lilin ke..hehe..itu bukan paksaan pon..jgn panik ^^


p/s: tutup lampu time tido je..

nURmALa mAZLan said...

zamdotcom,
hahaha..time tido harus la tutup lampu tu..hehe~

aku lah~~ said...

**Tengah test lighting flash kot2 kena ambik gambo mala dalam gelap** muahahahha...

nURmALa mAZLan said...

aku lah~~
dush dush...ko ni menakutkan aku kan?

dialicious said...

I am one of the committees in my company for this earth hour campaign.its not necessary..sunat aje.kalo buat lagi bagus!tp since u have a big event that nite,jgnla bergelapan pulak..kang abis brg2 hantaran hilang..ntah2 u pun hilang..lari masuk bilik terus..hahaha

dialicious said...

I am one of the committees in my company for this earth hour campaign.its not necessary..sunat aje.kalo buat lagi bagus!tp since u have a big event that nite,jgnla bergelapan pulak..kang abis brg2 hantaran hilang..ntah2 u pun hilang..lari masuk bilik terus..hahaha

nURmALa mAZLan said...

dialicious,
hahaha..notty kamu diah.. lari terus masuk bilik?? good idea.hahaha~ ooo, sunat je kan nih..

:: p R i n c E s S _ N :: said...

demi mala..N benarkan uma mala blampu...cehhh....

nURmALa mAZLan said...

princess_N,
hahahaha..bagus2.. biar terang..

cHeRyNa PiReS said...

habisla mala...nanti habis satu tapak tangan kena inai...eheheh..(saje usik)

nURmALa mAZLan said...

sha,
hahaha..kamu sedang menakutkan saya sha..hehe~

::dazzLaila:: said...

camat pakai inai dlm keadaan lomantik ekeke..

nURmALa mAZLan said...

dazzlaila,
hahahaha~ choi...

eLLy said...

ini makroh' dik.. wakakaka

tak pe dik ini kenagan ko seumur hidup !

nURmALa mAZLan said...

elly,
wakakakaka..tu la kak..mencipta sejarah kalau betul berlaku.. tp kalau boleh jgn la..

Pocket said...

'maktuk, jom tutup lampu'
'awat?'
'kempen dalam tv untuk alam smulajadi'
'hang tgk lampu jalan tutup dak?'
'dak kot, keselamatan'
'habih? umah aku tak kira keselamatan?'

dan with that, umah pocket tak join kempen tersebut.
alahaaiiii...

so camana malam berinai?

nURmALa mAZLan said...

pocket,
hahahaha... kita pon x join kempen earth hour tu..ekekeke~