Tuesday, March 24, 2009

wEDDiNg iNvitAtiOn







Invite you to share with us in this celebration of love
Please join our families on this special occasion

We,

NURMALA BINTI MAZLAN
&
MOHD KHAIRUL NIZAM BIN SHAMSUDDIN



TOGETHER WITH OUR PARENTS,

Joyously invite you to witness
the uniting of our lives into one on

· Sunday, 29th March 2009 @ 11am till 4.30pm (WEDDING RECEPTION) – Bride’s side
· Saturday, 4th April 2009 @ 11am till 4.30pm (WEDDING RECEPTION) – Bridegroom’s side

Your presence will be a blessing
to us and our parents

Monday, March 23, 2009

eARth hOuR mAsA mALaM bERiNai??? wAk!!!!!


mercu tanda dan bangunan pencakar langit dari seluruh dunia bergelap selama satu jam tahun lepas sebagai menyokong program menjimatkan elektrik Earth Hour.



Tahun ini, hari Earth Hour 2009 akan berlangsung pada hari Sabtu terakhir bulan ini iaitu 28 Mac serta bakal dijayakan oleh sekurang-kurangnya 75 negara.

Earth Hour tahun ini turut disokong oleh stesen televisyen tempatan, 8TV, stesen radio Hot FM dan beberapa mercu tanda negara termasuk Menara Kuala Lumpur (KL Tower), Angkasapuri, Sunway Pyramid dan Mid Valley Megamall.

Justeru, tanpa mengira agama dan warna kulit, mari kita sebagai warga dunia bersatu-padu memadamkan semua lampu atau perkakas elektrik yang tidak diperlukan pada hari tersebut selama satu jam bermula pukul 8.30 malam demi menyokong penjimatan sumber tenaga yang kian nadir.

Layari laman web http://www.earthhour.org/ untuk maklumat lanjut.


******************************


Wak!!!! Aku sangat cuak ok.. Sebab malam tu aku akan adakan majlis malam berinai..
Eh korang, aku nak tanya ni.. Kempen ni suka hati kita kan nak padam lampu ke tak?? Kalau tak nak padam kan pun boleh kan korang.. Ni bukan paksaan kan korang??? Wuuuaaa!!!! Aku dah takut nih.. Bagitau la aku!!!!! benda ni wajib ke, sunat jer????

Thursday, March 19, 2009

Monday, March 16, 2009

dEWaN sEJaRaH

Jumaat lepas aku mc okeh… Sebab?? Aku buat follow up check up kat Ampang Puteri.. Check up, amik ubat settle dalam kul 2pm cam tu. Lepas solat Jumaat aku ngan sayang gi Wisma Sejarah pulak, nak settle kan payment dewan utk majlis kami nanti..woohoo~~~ selesai satu kerja..

Kat lif Lobby..

Dewan ni sempena nama Tun Hamdan Sheikh Tahir

Lif Lobby jugak..weee~~

Pintu masuk dewan..wakaka~~ gigih aku kan. Gambar pintu pon nak amik

Bahagian dalam dewan

Tempat DJ & Sound system


Apakah??? Ha..ini nama nyer bumbung perpustakaan Negara / national library..huhu~~ itu bermakna, wisma sejarah ni betul² bersebelahaan dengan perpustakaan Negara ni..Kalau dari dewan tu, korang boleh capai² je bumbung tu..wakaka~~ so, sesapa yg x tau dimana terletak nya wisma sejarah, sila cari perpustakaan Negara ye.. kalau perpustakaan Negara pun tak tau, x dapek den nak nolong..muahahaha!!!!!




Ok lah..kalau tak tau jugak perpustakaan Negara, hospital pusrawi korang mesti tau kan?? hah!!! korang tgk tu, bumbung dia sebelah2 jer..kalau korang x jumpa wisma sejarah ni, korang cari la hospital purawi ni..ok???


Hospital Pusrawi – Wisma Sejarah – Perpustakaan Negara

Thursday, March 12, 2009

pERutUsAN rAJa sEhARi

Wah wah...
kebanyakkan kad aku dah sampai ke destinasi dah nampak nyer..
Ni buktinyer..
aku ada jumpa beberapa rakan blog kita yg publish kan kad aku dalam blog mereka...
wuuuuaaaaa!!!! terharu tu..
Apa² pun kepada kamu² semua silah lah datang ke majlis hamba ye..

Dari blog wawa
Dari blog Cik Wanie

Dari blog Kak Rose

Dari blog Fazwan

**Sesiapa yg terlupa, terlambat bg alamat atau email address, sila bg sekarang ok!!

Tuesday, March 10, 2009

cUci rUMaH..gOsOk jgN tAk gOsOk....

Salam Uolls..
Wah…dah 3 hari aku berehat2 tanpa jenguk blog ni.. Ni yg nak cerita ni. Hari Sabtu hari tu, aku, bakal mak mertua ngan sayang pergi bersih kan rumah yg kami nak duduk lepas kahwin nanti..

Sampai sana kul 11am cam tu,..pastu, masing2 la memainkan peranan menyental apa yg patut… Sampai kul 3pm cam tu, sayang dah cakap “cepat2..kul 4 atau 5pm nak gerak sbb dia ada bola” Hah!!!! macam mana aku tak hangin satu badan. Aku dah pesan dah kat Sayang tu, nak dekat2 kahwin ni, plzzz lah jgn fikirkan dulu bola tu, sattle dulu apa yg patut.. Tapi dia kisah apa aku membebel pon, dia nak pi main bola, dia nak jugak..hampeh!! wakaka~~

Pastu sampai umah je, terus bersiap nak pi main bola,. Aku ingat dia nak anta aku balik dulu. Sekali dia kata, “ikut sekali saya gi main bola, sbb dah lambat, tak dan nak anta sayang” ..wak!!!! Tak kuasa lah aku nak ikut dia pi main bola..aku cakap, “baik saya tinggal ngan ibu kat umah dari ikut sayang main bola” Maka nyer. Aku dok la melepak kat umah bakal mertua sementara sayang pergi main bola.

Lepas abis main bola, malam tu baru sayang hantar aku balik rumah..Ces!!!! Bola lagi penting dari saya ye sayang????


Censored..wakaka~~



Tgh bersiap nak balik dah

Friday, March 6, 2009

tAk tAu nAk tARuk tAjUk aPe..


Kring Kring.....


Aku : Hello, boleh cakap dengan Lan?

Lan : Ye, Lan cakap..

Aku : Eh!! Lan.. Aku ni Mala..

Lan : Ha.. Mala, naper?

Aku : Eh, aku nak menjemput kau ni..

Lan : Kenapa arr? *soalan sengal*

Aku : Aku nak jemput aku kahwin hujung bulan ni..

Lan : Kau kahwin ngan Dean ke? * x-bf aku*

Aku : Eh!! Tak la. Ngan org lain.

Lan : Ooo... kau bukan dengan Dean lagi eh..Kenapa?

Aku : Cinta tak kesampaian.. ahahaha~~ Kau ngan Mon lagi ker?

Lan : Tak la.. Aku ngan org lain skang..

Aku : Oooo..kau pun cinta tak kesampaian lah ni?

Lan : Ahahaha...cam tu la nampaknya

Aku : Aku rasa kita tak sesuai la ngan org -------
(Bukan menyingung mana2 negeri ye Uolls)
*x-bf aku ngan x-gf Lan datang dari Negeri yg sama*

Lan : Aha..Ye la Mala.. Kau mmg pandai la Mala. Aku pun x terfikir

Aku : Kau baru tau aku pandai..wakaka~~gf kau org mana?

Lan : Cheras

Aku : Ha....kan aku dah kata, kita ni mmg sesuai ngan org sini je..

Lan : Ha'ah...Aku pun rasa cam tu la..hahaha!!

Aku : Sudah ala kau, kita ni dah x dapat org sana, banyak cerita pulak...wakaka~` Aku tepon ni sebab nak menjemput.. Kau datang tau wedding aku. Aku dah call budak2 lain.

Lan : Insyaallah.. Kalau aku x de apa2, aku datang. Nanti kau msg aku tarikh ngan tempat..

Aku : Orait..Bye

Conversation aku dengan siapakah itu??? Aku malas nak taruk nama band dia kat sini sbb kang ada sesape search band ni kang, dapat pulak link ke blog aku..huhu~~ So, Lu pikir la sendiri..wakakaka!!!

Wednesday, March 4, 2009

dAtiNg ngAN kAk sUZy & tHRiShA

Wah….lama nyer x update kan. Rasa cam nak bersawang dah..huhu~~ maaf ye kengkawan. Aku sangat bz lately. Kalau tak bz pun, aku cam tak keruan je memikirkan majlis yg semakin dekat ni..Aduh!!!!!

Ok… Aku nak story cerita hari Sabtu aku yg pending ye.

Sabtu hari tu, aku gi fiiting baju.. Nak tau, baju aku kena alter sbb besar.. Lagi 2 minggu baru dia suruh datang balik fitting lagi sekali. Tak pe, still ada masa kan.. Baju tu sangat cantik ok!!! Lebih dari yg aku jangkakan.. Pada pendapat aku lah.. Sila jangan jeles ok..

Lepas gi fitting baju tu, sayang ada banyak program la pulak. Nak gi jumpa GANG Barcelona Fan Club Malaysia dia tu.. Pastu ptg nak pi main futsal pulak. Adoiyaiiii…..dah nak kahwin pun inagt bola lagi ke sayang???

Aku??? Oh..x kan aku nak dok umah kot.. hiks~~ Aku pun buat la program aku sendiri. Aku janji nak jumpa kawan aku masa aku kerja kat Isetan dulu.. Kak Suzy…Huhu!! Lama giler x jumpa.. Tapi jumpa kejap je, dah pass kad jemputan aku, dok minum kejap, pastu gerak sbb kul 3pm aku ada janji ngan sorg lagi kawan. Yang ni kawan sekolah aku pulak – Thrisha – Aku pun lupa aku buat apa ngan Thrisha. Erm…gi Avon, makan KFC, g Jaya Jusco Tmn Maluri, Makan lagi..wakakaka~~ Kali ni kat Black Canyon paper.. Konon nyer dia nak bawa aku gi Restoran Vegetarian kat PJ.. At last, hampeh..dua² kepenatan.. Lama kan x spend time cam ni…. Sangat penat tapi sangat best..




Kau tgk!! Teruk nyer dia keletihan..wakakaka~~

Gambar menu pun harus lah snap.. kata blogger tegar..


Air aku – chocolate fresh milk – perrrgghh!!! Sedap..

Air Thrisha.. aper ntah – tea with milk??? – cakap je la the susu kan




Ni aku nyer aiskrim – mocha – mak aii…sedap nyer!!