Friday, January 8, 2010

hOMe sWeet hOMe


Salam Jumaat~

Bagi sesiapa yg tak tau, aku telah secara rasminye duduk di rumah baru.. Hehehe~

Hari tu sebelum masuk aku ada buat kenduri sket tp x jemput sesapa pon melainkan ahli² surau dengan sedara-mara aku je..

Sejak dok rumah sendiri ni tak de dah aktiviti outdoor lagi.. Dok rumah adalah Heaven…hahaha~ Serious!!! Malas nak keluar².. Nak dok kat umah je.. Lepak²..Baring².. Senang kata sumer aktiviti indoor je la..huhuhu~

Meskipun hanya apartment cikai… tak ada perabot mewah tapi aku bangga karena rumah itu milik sendiri. Milik aku dan Sayang.. Alhamdulillah~

Betul la org kata, Bila dah kahwin better dok rumah sendiri.. Aku benar-benar merasakan ‘nikmatnya’ tinggal di rumah sendiri. Di rumah itu, aku & sayang bebas berbuat apa saja. Sangat berbeza waktu kitorg menumpang di rumah mertua. Hahahaha~ gelak cam setan…wakakaka~

Tinggal kat rumah mertua pon best.. Sebab tak sunyi & tak bosan.. Lagipun mertua aku bukan mertua yg typical. Cuma, lepas tinggal di rumah sendiri aku bebas berbuat apa² sajok…. Nak teriak, nak nangis, nak ketawa, apa orang peduli????... “Ini rumahku syurgaku!”.

40 comments:

~dARlee zURiS~ said...

dah pindah ek?
nie baru leh wish...selamat berumah tangga.hehee...
betollah,tinggal sendiri lagi best
nk bogel dalam rumah pun no hal kan?
;P

Y u Z z 9071 said...

yeah....mmg heaven ok lepak umah....
layan tv sambil baring...

Ms AiReEn MoHd said...

wah nok kosi lebor panjang..leh bebaraing sambil beraksi kan baby..wakakakakak larikkkkkkkk

Mimy Hamid said...

"aku & sayang bebas berbuat apa saja"..sesuatu nok...di dapur, di tandas, di ruang tamu semua ko boleh kannnnnnnn....wakakaka..nok mak nak beli umah cam ko gak la...mahal tak?? risik corner

wina said...

'aku & sayang bebas berbuat apa saja' pls explain in detail mala..wakakaka!

ni yang x sabar nk beli rumah ni..huhu

nURmALa mAZLan said...

~dARlee zURiS~ ,
hahahaha~ ye betul..nak berbogel pon x de sapa nak kisah kan kan??

Y u Z z 9071,
heaven kan beb

nURmALa mAZLan said...

Ms AiReEn MoHd ,
otak kau..setan...x abis² lagi ke baby ko tu

Mimy Hamid ,
hahahaha` yeah!!! mak boleh buat aksi bebas nok..aksi kuak lentak..sumer boleh..

nURmALa mAZLan said...

wina,
bernanah nnt ko dgr aku explain in detail..wakakaka~

Kaseh NazLieza said...

hahaha..comment di ats berbaur xx sket...nasib dh ckup umo n layak utk discuss sama...

congrats kak dpt duk umh sndri dah...semoga berbahagia selalu..

nURmALa mAZLan said...

Kaseh NazLieza ,
tu la kan..mereka ni lucah sungguh..malu akak tau..wakakaka~

[A.I.D.A N.O.R.D.I.N] said...

ala..toksah tipu la kak mala oii..
xde maknanyer nk malu.
memang heaven dpt dok umah sendiri..
Berderet la anak kak mala nnt.;-P

Neway, tahniah!!!

Ju@Lucky^Mummy said...

Sgt setuju Mala oii.. laki akak kata menyesal x dok umah sendiri dr dulu. statement x hengat!! baru skang merasa heaven x heaven.

Dayu said...

statement 'berdua lagi baik' tu mmg tepat
tapi ber3 ber 4 ngan riuh pekik anak2 adalah lagi heaven *semestinya!!*
dpt dok umah sendiri lagi lah bonus
mmg hak milik kita
nak buat apa pun tak kesah..
nak kuar belanja bikin umah pun tak kesah,kalau menyewa..tak best

nURmALa mAZLan said...

[A.I.D.A N.O.R.D.I.N] ,
kalau la masin mulut ko dik...akak ada anak ramai nnt..AMIN!!!

Ju@Lucky^Mummy,
hahahaha~ abg kita pon sama..menjadi² perangai dia bila dah dok umah sendiri ni..wakakakaka`

nURmALa mAZLan said...

Dayu ,
ha'ah..kalau belanja utk rumah sewa x berbaloi..

iena said...

walah,... dah cantik la rumah

Ada Ayrissa said...

yeszaaaaaaaaaaaa...
rumahku, syurgaku!

nURmALa mAZLan said...

iena ,
hahahaha~
thanks

Ada Ayrissa ,
tepat sekali...rumah ku syurgaku

MiSZuE said...

hehe .
saya setuju..nk duduk umah sendiri baru best..ahha

nURmALa mAZLan said...

MiSZuE ,
best zue....

Diarihatiku1976 said...

setujuuuuuuuuuuuu

nURmALa mAZLan said...

Diarihatiku1976,
caiyokkkkk~

Ms AiReEn MoHd said...

baby sombong ekk ari....wek wek..nak muntah kat kosi baby..wakakakak mcm kie mekkkkkkks kan...

weh mmg la..umah sendirik..lepas puas kat dapur ..cangkung kat toilet..agak da penat berlunjur kat hall lak...pehtu da penat leh la tidur kat bilik ngan aksi melampau...wakakak mmg best nok duk berdua kalau sah ni....bebas..atas meja makan pun leh nok...ade brannnnnnnn

nURmALa mAZLan said...

Ms AiReEn MoHd,
ko x yah arr tanya aku kat meja makan bagai.. semua sudut aku dah try... kat bilik air terbaekkkk...wakakakaka~

UnGu VioLet said...

wah... canteeeeknye rumah baru akak.. nnt lehla jemput mar dtg erk.. :)

gerbera said...

Cantik...
Memang best duduk umah sendiri.
Nak buat ape pun senang.
Kalo yg masih single and duduk umah sendiri x payah nak pening kepala dengan kerenah hmate yg sengal.

dialicious said...

cantiknye ur hs..bestkan tinggal berdua..boleh pakai lingerie berlari2 dlm umah.hahaha

Aiydalela said...

bestnye ada umah sendiri..

selamat berpindah ke umah baru mala..

Uruchimaru @ kf said...

hati2 takut org skodeng !

hehehe.......

eLLy said...

home sweet home.. kat umah sendiri pakai baju 2pcs pun tak pe kan ;)

atty's said...

duk umah sendiri mmg beshkan .
selamat berpindah umah baru ..ye mala

ratna said...

comelnya umah awak.. baik duduk umah sendiri..

nURmALa mAZLan said...

UnGu VioLet ,
nnt mar balik mesia datnag arr..hehe =)

gerbera ,
ha'ah..suka hati kita nak buat apa² kan??

nURmALa mAZLan said...

dialicious,
hahahaha` macam biasa je.. =P

Aiydalela,
terima kasih..

nURmALa mAZLan said...

Uruchimaru @ kf,
hahaha~ aku yg selalu skodeng org

eLLy,
hahaha~ tau x pe kak..x pakai pon x pe..wakakakaka`

nURmALa mAZLan said...

atty's ,
best!!!!! kty

ratna,
tgk tuan la comel caner..wakkkkkk~ larikkkkk

lily lotus said...

selamat menikmati hidup yang lebih privacy! hehe...

salam kenal,
lily lotus

Anonymous said...

sometimes kesian tengok siisteri kena dok ngan mertua.. pastu get pregnant.. tak dapat enjoy marriage life dengan sepatutnya.. :(

kena kawal la apa la..terjadi kat aku :(

nURmALa mAZLan said...

lily lotus,
hehehe~ salam kenal

Anonymous,
tu la.. hidup dalam tekanan..

job said...

徵信社,徵信,徵信,徵信社,外遇,尋人,徵信公司,徵信,抓姦,徵信,徵信社,徵信,抓姦,抓姦,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信社,抓姦,徵信,外遇,徵信社,,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信社,徵信社,徵信,錄音,背叛,商標,商標,GPS,離婚