Tuesday, January 12, 2010

tEMaN wANitA vS tEMaN LeLaki


Cerita hari ini adalah teman wanita vs teman lelaki..

Aku nak tanya ni.. siapa org yang paling penting dalam hidup korang? Teman Lelaki? Suami? Betul ke?

Cuba korang fikir sejenak, jika diminta mengingat semua detik “berfoya-foya” paling happening confirm korang terlintas saat dengan teman rapat, berbanding kenangan dengan teman lelaki.. Dalam pada cinta datang dan pergi,tetapi persahabatan akan kekal utuh. Betul tak??

Sebab kalau dengan kawan², kita boleh bergosip.. Saling bertukar cerita.. Cerita pasal tarikh lahir.. pasal zodiac.. Pasal penceraian..pasal persahabatan..dan macam² la yg boleh dibual kan Kalau dengan teman lelaki / suami confirm la kita x leh nak merepek meraban cam gitu kan? kan? kan?

Ada pulak tu kekadang kita rasa kawan baik kita lebih memahami kita dari Teman lelaki/suami sendiri.. Dan kita jugak lebih selesa bercerita apa² dengan kawan baik kita.. huhuhu~

Satu lagi kelebihan rakan adalah kurang bebanan.. Kalau dengan kawan, kita boleh menjalinkan hubungan intim berdua tanpa ada hubungan seks..lalalalala~ Teman lelaki/ suami pulak bersikap cemburu terlampau.. Ye…aku tau cemburu tu tanda sayang.. Tapi x syok la kita nak cerita apa² kan? Kalau kita baru cerita pasal itu ini dia nyer level cemburu dah melampau²..haha~

Apa² pun, kedua² nya sama penting.. Kita kena pandai membahagikan hubungan sebegini (kawan dengan teman lelaki/suami). Kebanyakkan lelaki susah hati bila kedudukannya jatuh pada tangga kedua.. Jadi, korang kena pandai mengimbangi hubungan itu..

Jika korang nak keluar berfoya² dengan rakan wanita, pasti kan hujung minggu nnt korang luangkan masa dengan si dia pula.. Jika dia seorg lelaki yg understanding, dia patut tahu betapa pentingnya hubungan social korang…

Sekian..Terima Kasih…

12 comments:

Mimy Hamid said...

kawan penting...gosip2..foyapoya..pendengar masalah..maka jgn lupa kawan

lily lotus said...

tetap cintakan suami..wahh tetibakan

JMR said...

dua2 penting dan ade pengaruh sndr..;-)..tapi kawan mkn kawan byk ada skng nih...

nURmALa mAZLan said...

Mimy Hamid ,
so, ko jgn lupakan aku tau nok

lily lotus,
ye..saya juga..hehehe~

nURmALa mAZLan said...

JMR ,
betul gak kan??

cik EPAL said...

nak cari lelaki yang understanding..hehe :)

nURmALa mAZLan said...

cik EPAL,
ada ke lg?

Eazy Izzuddin said...

hmmm
BFF kot...
;)

Maswani said...

teman masa suka mmg ramai, tp teman masa susah.. klu ada 1 pn dh ok sgt kot..

mariaariffbaby said...

yes..kekawan.
sebab it easy to talk every topics, gossip...even its about our hubby
:P

nURmALa mAZLan said...

Eazy Izzuddin ,
huhu~

Maswani,
mmg pon kak

nURmALa mAZLan said...

mariaariffbaby,
yeah!!! ngan kengkawan dapat cerita apa saja