Wednesday, January 6, 2010

kHaDiJaH's kitChEN

Salam uolls…

Cerita ni agak basi sebenarnya.. Sebab ia hari Sabtu lepas bersamaan 2nd Jan 2010. Tapi disebabkan banyak perkara² lain yg lebih penting berlaku sejak kebelakangan ini, maka aku hold dulu entry ni..

Ok..Let’s start…..

1st Jan 2010 aritu Anniversary yg ke-30 makcik & pakcik aku. Jadi, anak mak cik aku ni, means sepupu aku, buat family gathering kat Khadijah’s Kitchen. Alahhh….restoran Khadijah Ibrahim tu..

Kami sekeluarga telah berkumpul di sana utk menikmati lunch..woohoo~ makan free.. Thanks Along!!!!!

Makanan dia boleh tahan la.. sumer masakan kampung..

Korang layan la gambar makanan ni.. Aku sendiri jadi lapar tgk gambar² ni..

Aku tetap setia dengan green apple, dan sayang setia dengan air tembikai nyer.. tapi kali ini,bila air sampai, aku minta tukar ngan sayang sebab green apple dia sgtlah masammmmm~wakkkkk!!!











Lepas melantak tu sempat la kitorg berposing sakan.. Tujuan utama aku berposing dah tentu la nak share ngan korang kan.. Hah!! Amik ko tgk pic aku ngan Aunty Kathy ni..

Suka betul dia ngan aku..ekekeke~ perasan..idak lerrr…..aku rasa masa aritu dekat 30 kali dia dok cakap suka tgk muka aku, muka aku cantik, muka aku comel, muka aku macam baby…huhu~ Kembang semangkuk la aku masa tu..

Bila aku nak amik gambar dia dengan sayang aku cakap la itu suami aku.. Lepas tu korang tau dia cakap apa?? “Hah??!!! Dah kahwin ke? Muda nyer kahwin.. Muka macam baby” hahahahaha~ Alhamdulillah…

Muntah hijau la korang baca statement ni..wakakakaka~

Kita dah 26 tahun la Aunty Kathy..dah mmg patut kahwin kan?? Anak Aunty yg dah kahwin tu pon sebaya kita =) Guna lah Safi Balqis.. Anda akan kelihatan muda…wakakaka~ promote siot..







p/s : Sepatutnyer ada pic lain aku ngan Khadijah Ibrahim guna camera sepupu aku..Kamera baik punya.. Tapi dia sudah mendengki ngan kitorg.. Kat dalam fb dia upload pic dia ngan Kathy je..Gambar kami semua yg menumpang camera dia tak de…Seb baik aku ada amik gambar ngan kahty guna camera murah aku ni..ekekekeke~

Noi, kalau kau baca, sila lah bersimpati dan upload cecepat!!!!!!!!!!!!

33 comments:

Ms AiReEn MoHd said...

dia tu amik ati ko nak suh dtg kedai die makan lagi bebyk...kekek ayat aku bebaur dengki ..kekekeke hahahahah

nURmALa mAZLan said...

Ms AiReEn MoHd,
ye..aku tau..setiap bait² yg kua dari mulut ko mmg berbaur kedengkian yg amat dasyat...wakakakaka~ vangang!!!

Maswani said...

mmg cantik pn..cute sgt..ikhlas ni..hehe..

Mimy Hamid said...

jap ayat dengki lagi..saja bg ko puji pujian supaya pasni ko promote dlm blog dtg kedai dia..so ko dpt diskaun tak?? tak kannnnnnn..wakaka...seee..tpi nok mak nak jujur..memang pestime tgk ko pun aku nk ckp mcm kathy ckp..tapi kang aku ckp harapan ko nak banjer aku karaoke la...so tak jadi cakap...eheheh pis pis

nURmALa mAZLan said...

Maswani ,
hehehe..thanks akak...Alhamdulillah~

Mimy Hamid,
wakakakaka~ seb baik last sekali tu ko ada cover line balik..kalau tak mmg ko kena maki cam si eryn..wakakaka~ siol je kan korang ni..

Y u Z z 9071 said...

oooo yela...

yg kita x jadi dating ari tu..

wah kathy da suka kat ko noks...leh jadi mak angkat...masuk tvvvv.hahaha

Kaseh NazLieza said...

like ur blog...already link ur blog..

nURmALa mAZLan said...

Y u Z z 9071 ,
haaaa..ye la tu..yg kita x jadi gi KLCC aritu..sian ko beb..

Kaseh NazLieza,
thanks.. i'll link you u..caiyokk

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

kalau kita gebu
memang nampak muda

hehhehehhe

iena said...

daH Memang comel kan... nak buat cam ner...

Elynn said...

wow!!! best nyer.....memang u comel mala, makanan kat situ pun sodap-2 belaka nampak.....


hem..... sedapppppppppp nyerrrrrrrrr

JuLia d BuBbLes said...

hahahahaha sukati ckp dengki. fb org penuh dgn gambar org len je dr gambar angah kawen lg. sbb tu saje xnak masuk kan. wakakaka

nnt la org emel pastu upload sndri. baru smpai kampus pg td. pnt x hilang lg. huhuhu

:: p R i n c E s S _ N :: said...

mmg cm baby pon...geram jekk tgk...

nURmALa mAZLan said...

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠,
ye la yanie..kalau gebu ni nampak muda kan..wakakaka~ puji diri sendiri

iena,
tu la..dah tak leh buat apa² kalau dah comel tu..wakakakaka~ bluwekkkkk~

nURmALa mAZLan said...

Elynn,
sedap jugak..boleh tahan makanan dia

JuLia d BuBbLes,
bongok!!!! wakakaka~

nURmALa mAZLan said...

:: p R i n c E s S _ N :: ,
wakkkkkkkk~ malu siot..huhu~

fazemy said...

Oooo makcikmu ke tu Mala. Kem salam kat dia yer. hehe

Ada Ayrissa said...

arghhh..laparrrr tgk lauk2 itu..

mala mmg cute cam bb pon la...kulit cantik...

adha said...

nampak klasik sebb pakai pinggan bunga2 tu....

adha said...

nampak klasik sebb pakai pinggan bunga2 tu....

nURmALa mAZLan said...

fazemy,
eh...bukan bukan..hahahaha~

adha ,
tu la kak..lauk pon lauk² kg je kak

Eazy Izzuddin said...

oh aunty khaty ni...
sedap 2 lauk2 kampung..
;D

nURmALa mAZLan said...

Eazy Izzuddin,
mmg sedap pon..nyum nyum...

Uruchimaru @ kf said...

emm khadijah ibrahim tue!
eh kwn gwe ckp harge situ mhl? betul ker?

nURmALa mAZLan said...

Uruchimaru @ kf,
ha'ah la kf..mahal!!

UnGu VioLet said...

wah.. bestnye akak ke situ.. mar nnt nak pegi jgkla bile dah blk mesia.. lauk2nya semua best2..

watie said...

fuyoo best makan pastu amik gambo ngan artis.. glemer ai u (eh tiba ai plak kikiki)

re = mala bawak laki ko tue pi zoo kang nangis dia hihihi

Pocket said...

eh! adakah itu ubi kayu yg dimakan ngan sambal ikan bilis? waaahhh!! tak pernah tgk lg tu!!

:)

pinggan yg ada bunga merah tu besh,
cam maktuk ada koleksi nyer :)

waaah, siap bergambar lagi
peh besh tu:) buleh wat kenangan
buleh wat modal nak belagak..
n kami jelesh yang amat:Dheheheh

nURmALa mAZLan said...

UnGu VioLet ,
bila mar nak balik mesia??

watie,
hahahaha~ akak lak yg glemer..xpe²..

nURmALa mAZLan said...

Pocket ,
bagus!!! mmg nak kamu jeles..ngeh3x

busyuksayang said...

sedapnya dik :D

nURmALa mAZLan said...

busyuksayang,
sedap!!!!!

Aiydalela said...

baru aje terserempak dengan dia kat airport.. cantik even dah berusia..