Thursday, March 4, 2010

hUjUNg miNggU


Salam uolls~

Alhamdulillah.. Masih tersisa lagi minat utk update blog biar pon, selera nak update bagai telr dihujung tanduk..serious la..sejak² dah tua ni, x de idea nak update apa, nak cerita apa, nak kongsi… Idea dah x setajam dulu.. Agaknyer nak kena p bertapa balik kot, baru aura tu mari….wahhhhh~ Bertapa dengan musang si guntang…

Cerita ni cerita hari Sabtu lepas. Tapi dah nama nyer dah malas nak update blog, maka hari ni la baru aku tepek cerita yg dah nak basi nih..

Hari Sabtu lepas aku ngan Sayang balik kg Sayang kat Kuala Selangor. Sepupu sayang kahwin.. Tak de apa² la kejadian yg menarik. In fact, aku x amik gambar ngan pengantin pon okeh~ A’ah la…baru aku perasan… ak tak amik gambar ngan pengantin.. tak amik gambar pelamin.. Kerana cuaca sangat la panas aritu…ahaks~ ada alasan di situ… Tu sumer bermakna, aku x tak bersemangat la nak update kan?? kan??

Sebab kalau dulu aku pantang!!!!!!!!!!! Segala benda aku nak amik gambar.. Kalau boleh tahi hidung aku besar mana pon aku nak cerita. Wakakaka~

Masa dalam perjalanan tu, sayang singgah petrol pam.. Aku pon apalagas, sumer aku nak beli.. Aku mg suka jajan² ni.. Sumber² yg membantu penambahan lemak tepu. Aku beli gula² ni..



Korang ingat lagi x gula² ni…wahhhhhh!!! Kenangan kan? Dulu masa kecik² aku cukup suka gula² nih.. ada asam kat tengah…Tapi kan, kang ni gegula ni dah makin kecik.. Ke aku yg makin besar??? Wakakaka~ ngok ler


Masa kitorg tgh duduk², Lepak²… tetiba dgr suara yg sangat familiar sedang menyumbangkan sebuah lagu…wakkkkkkkkkk~ bapa mertua ku…ahaks~

Adik ipar aku cakap “ Masuk ni dah 7 lagu ayah nyanyi.. Dari pagi tadi tak benti” Hahahaha~ rock kan kan?? Pasni nak p karok aku ajak bapak mertua aku je..


Aku dan adik² ipar ku….Sebelah aku tu ayu, sebelah aku tu Siti..


Siti dah ada baby dalam perut..hehehe~ almost 2 months.. x sabar nak ada anak buah ni.. Maklum la..anak sendiri x de kan?? ahaks~

Dik, nnt akak nak suh dia panggil akak mummy…yeay!!!!

Ayu adalah single & available..

17 comments:

JMR said...

cepat2 ade ank sndr ye..leh ank tu pggl mummy dia 'mummy'..heheh

:: p R i n c E s S _ N :: said...

agagga...gula2 tu ade jual kt kantin ofis N....aritu borong 10..sedappp!!!

Kaseh NazLieza said...

sokong pada JMR...cepatlah ader baby kak...besh sgt taw...mesti nti baby comel cam akk..hehehe

nURmALa mAZLan said...

JMR ,
hehehe` Insyaallah ye`

:: p R i n c E s S _ N ::,
sedap kan gula² tu

nURmALa mAZLan said...

Kaseh NazLieza,
ala lieza...x mo la cakap cam tu..mmg la akak nak cepat dapat baby..tp lom ada rezeki...Inayaallah eh~

Mimy Hamid said...

nok..apa kata ko roger pak mentua ko gi karaoke ..hihihi habisla memang tak ada chance nyanyi la weh...hihi..nok apsal syg ko tak cam ayah dia suka nyanyi haaaaaa

Mimy Hamid said...
This comment has been removed by the author.
nURmALa mAZLan said...

Mimy Hamid ,
hahahaha~ confirm xde chance kita nak nyanyi..dia conquer mic..hak hak~

skang ni x suka la..ko tgu dia dah tua nnt, silap² ke kiambang dangdut dia tetiap malam..mmg aku stanby penyapu lidi..hak hak

Diarihatiku1976 said...

AKAK SUKA GULA TUH.. SAMPAI LA NI SELALU BELI.. AHAHKSS

nURmALa mAZLan said...

Diarihatiku1976 ,
sedap kan...manis² masam..ahaks~

mamamarissa said...

musim org kahwin kan skrg...last weekend, kakak pun gi makan nasi minyak :D

nURmALa mAZLan said...

mamamarissa,
wahhhhh` dah tukar nama la kak..mama marisa..hehehe~

~ mizzAmy ~ said...

sama kes lah kita dua ni. dulu pantang kuar ber'aktiviti'mesti nak snap gambar sana-sini. now, dah malas dah. dah tua kot. haahahaha...

lily lotus said...

gula2 asam tu jgn tertelan sudah..hiks! ahkak pun minat nyonyot menda tu tau..auwww :P

eLLy said...

dik asam tu akak pun sokka.. tapi susah la nak dapat skarang nie :(

a.z.n.e.e said...

huumm... cedapnye gula2 tuh.. tp mcm dh x ori dr yg dulu.. lg kecik plk tu kan??

Redbloodsnow said...

haaaa gula² tuh. ingat². it was my fav...hiksss :P