Monday, March 22, 2010

kONsERt pERtAMa af8 - aDiRa


Salam pagi uolls~

Ahaks~ tetiba lak ada mood nak update blog pepagi Isnin yg blues ni..

Takde benda pon sebenarnya, Cuma sajer nak share ngan korang pasal AF8.. Insyaallah thn ni aku dapat tgk sepenuhnya kot AF8 ni..

Ye la..masa belum kahwin dulu x reti nak dok umah kan? Merayap dari siang ke malam. Mana la ada masa nak tgk AF² ni….Bercinta lagi bagus..ahaks~

Masa aku kahwin thn lepas - 28/3/2009, masa tu tgh rancak AF7 ditayang kan?? Masa tu kan lepas kahwin aku dok ng mak mertua.. Mana ada peluang nak tgk AF² ni.. Keluarga mertua aku mesti la ada rancangan pilihan mereka sendiri kan? Takkan pulak aku nak over shadow tukar channel sesuka hati..hahaha~

Tetapi pada tahun ini… aku kan dah dok umah sendiri.. jadi, TV itu aku yg punya….hua hua hua~~

Ok² mari kita mula kan..

Korang tgk tak Konsert AF8 hari Sabtu aritu? Aku tgk!!

Ok la~ sejujurnya.. buat masa ni, x de sorang pon pelajar yg leh buat aku stim tgk AF8 ni..wakakaka~ ye la…betul!! Tak macam AF2 ngan AF3 dulu..awal² aku dah stim dah~ ahaks

Tapi skang, aku Cuma nak cerita yg best²..yg baik² je…Sbb aku ni dah lama tinggalkan dunia AF ni… Karang kalau cerita yg buruk² je, langsung aku x tgk dah~ Jadi, utk menjaga mood aku terhadap AF, adalah lebih baik aku cerita yg elok² je kan?

Bak kata Edry, “Mak saya pesan, kalau tak de benda yg baik nak komen, baik tak payah komen”..Ahaks~ cute kan??

Untuk konsert pertama last week, aku suka persembahan Adira..Simple tp menarik.. Ntah..macam best~Cam terpukau masa aku tgk dia nyanyi walaupun dia sengsorg je atas pentas masa tu tanpa bantuan penari..

Kalau korang tanya aku dari segi vocal ke, persembahan ke, pitching ke, mmg la mampos aku x tau.. Aku bukan pakar dalam bidang ni..

Ini Cuma pandangan peribadi aku.. Memasing ada selera memasing kan? Jadi pilihan aku pada minggu lepas adalah Adira..

Korang suka saper?? Sapa yg rasa cam x layan AF tu ignore je entry aku ni eh..

28 comments:

Mimy Hamid said...

aku dah macam ko nok...tak de makna nk tgk ...huhu merayap siang malam tak lekat umah

Mimy Hamid said...

aku dah macam ko nok...tak de makna nk tgk ...huhu merayap siang malam tak lekat umah

nUR_rOsALiNdA said...

Mimy Hamid ,
hahaha~ ko tgu la ko dah kahwin nnt...x de maknayer pulak ko nak kua umah~

@juera said...

show konsert bru ni ak plih shahir yg terbaik..yg ensem ak plih iwan..miahahaha

~ mizzAmy ~ said...

amy tak sempat nak layan lagi AF8 nih. hope this weekend sempat lah tengok.. selalunya awal2 memang tak best sangat sebab kita tak tau mana nak minat. hikhikhik...

nUR_rOsALiNdA said...

@juera ,
tu la..suara shahir best..tp sayang dia terkeluar kan..iwan nampak notty..hehehe~



~ mizzAmy ~,
tu la..semalam pengumuman terkeluar pon x berapa nak feel sgt

:: p R i n c E s S _ N :: said...

N pon so2 jekk layan AF8 ni...tp y nyanyi lagu JAC tu mmg masyukk laa..

nUR_rOsALiNdA said...

:: p R i n c E s S _ N ::,
haaa!!! Adira la yg nyanyi lagu JAC tu

Eazy Izzuddin said...

halu akak...
af8?
da boring tgk....
xD

~dARlee zURiS~ said...

tengok gak
tp...cam dah boring kan?
dah takde umphh lah.

Iena said...

aku akn layan ape2 jer reality show trmasuklah AF neh... tp mlm smlm aku x sempat tgk sebab merambu ke I-CITY. ntah bila leh tgk ulang tayang ni...

nUR_rOsALiNdA said...

Eazy Izzuddin,
boring sudah...hak hak~

~dARlee zURiS~,
tu la..x macam AF dulu2 kan?

nUR_rOsALiNdA said...

Iena,
ko tgu je...confirm ada ulang tayang nnt~ astro kata nyer~

ratna said...

saya tgk sambil ngadap internet. paling suka iwan.. ha ha ha.. tp adira nyanyi sedap jugak..

Nor Aishah said...

saya takder aura lagilah nak tgk AF8 ni... mungkin aura para peserta belum keluar lagi kot... tgk next konsert mcm mana...

lily lotus said...

pengetua norman pun pilih adira...

nUR_rOsALiNdA said...

ratna,
kita pon tgk sambil ngadap tenet..hehehe~ iwan cam notty kan

Nor Aishah,
af lately ni mmg dah x de aura...time memula dulu je best

nUR_rOsALiNdA said...

lily lotus,
kita ng norman mmg ehati sejiwa...ahaks~

UnGu VioLet said...

mar sokong Iwan ngn Shahir kak.. ahaksss...

atty's said...

kty layan gitu2 je..takde..suka sapa2 lg..

iena said...

layan gak.... sesajer jer... hehehe

Diarihatiku1976 said...

akak layan lagi AF 8 ni.. setakat ni takde siapa yg boleh membuat aku teruja... tapi setakat konsert prelude aku suka ain.. konsert 1 plak aku suka iwan dan sapa ekk yg nyanyi lagu jacliyn victor tu... konsert 2 nanti tak tahulah aku suka sapa plak...

eLLy said...

Akak minat Shah & Ain.. tapi last week dua dua hampehh je :(
coming soon maybe Anum kott..

nUR_rOsALiNdA said...

UnGu VioLet,
iwan comel kan

atty's,
kita pon..cuma malam tu kita suka adira

nUR_rOsALiNdA said...

iena,
ye...aku tau ko layan af8 gak

Diarihatiku1976 ,
ha...masa tirai pon kita suka ain...yg nyanyi lagi jaclyn tu adira la kak

nUR_rOsALiNdA said...

eLLy,
tau x per..sumer hampeh..kecuali adira..wakakaka~

Kaseh NazLieza said...

lieza pon suka adira...alif pon suka jg..ader bakat dyeorg ni..

Redbloodsnow said...

x layan AF. Fullstop. hehehe :P