Thursday, February 11, 2010

dOMiNo’S piZZa

Oit..

Meh sini aku nak cerita pasal Domino’s Pizza.

Aritu aku ngan sayang pi JJ Maluri, nak sgopping la konon…Sekali umat manusia punya lah ramai.. Ye la nak raya cina kan.. Tak kosa aku nak bersesak² gitu..Bau ketiak..wakakakaka~ Keluar dari ketiak org tu, masuk ketiak org ni.. Serious!!!! Mmg ramai org..

At last kitorg gi makan kat Domino’s.. Sbb??? Aku malas nak masak..huhu` ( Alasan disitu )

Aku pon order.. Kat resit tu tulis within 15 minute pizza aku siap~ Pastu kat situ pon aku ada baca cam sign board “ TAKE OUT 15 MINUTES OR VOUCHER RM10”

Bermula nyer cerita……

Korang tgk kat situ.. Order time aku 9.52pm… Pick Up time 9.07pm which is 15 Minute...

Aku pun tunggu punya tunggu punya tunggu punya tunggu…Berapa banyak tunggu daaaaaaaa~`


Korang tgk skang kul baper???? Almost 9.15pm kan?? kan?? 15 minute kah itu??

Oooo..tak pe² diri ku cuba jadi seorg yg memahami… setakat lambat beberapa minute, ape ke hal kan??

Tak lama lepas tu aku nampak ada pizza 1 kotak dah siap.. Aku bajet punya kot tu.. Dia pon panggil “ En.Bad”

Eh………apasal pulak?????? Aku yg sampai dulu.. Aku yg order dulu.. Dah la dah lebih dari janji diorg yg kengkonon 15 minute tu.. Tetiba bg order org lain pulak dulu… Ini tidak adil…

Huh!!!!! Tak dapat pon Voucher RM10 tu… Tipu ni…. Tak pe la..bukan aku hadap sgt pon voucher tu…

Ha….kat atas kotak tu pon mmg dah ada voucher kan…

Seb baik pizza ko sedap.. Kalau tak mmg aku dah pangkah ko..

Aku ada voucher ni Domino’s ni…sesapa yg nak dtg umah aku bgtau la.. Aku order Domino;s Pizza je utk korang..wakakakakaka~



32 comments:

ratna said...

hik hik nurmala, kalau saya la kan..saya pi mintak voucher RM10 tu. biar dia orang tau sikit yg diaorang tu lambat buat keje.

Ms AiReEn MoHd said...

yumemh aku mkn free jerk nok...sedap bertambah lapankali ganda biler bende freee

:: p R i n c E s S _ N :: said...

klo N..N tuntut yunk..aritu kt oldtown my fwen tuntut..die bg..tp for nxt purchase..

~dARlee zURiS~ said...

nak makan domino!
kena balik s.alam ar camnie.

kalu zuris ngan sharil kan...trus kensel je order tu
hahaa..kejam tak kitorang?
:P

momguess said...

yang....
kiteorg kat opis pon slalu order domino ni
delivery fre ko
kalo lambat seminit
aku slalu mintak voucher yg fre tu
hehehehe

PrincesS WiLLiaNa said...

pernah berlaku gak time kita mkn kat C4 subnag..terlambat sebab dorang salah buat??boleh ke bg alasan gitu??sgt tak pro!! maka saya pun start membebel- and mintak voucer..
bila pikir balik, no wonder dorang brani bagi vocer, coz dorang tau dorang mmg lembap!!wakakaka

nURmALa mAZLan said...

ratna ,
tu la..pengajaran ni..pasni kita kena minta

Ms AiReEn MoHd,
meh arr dtg umah aku...sombong arr ko x nak datang umah aku

nURmALa mAZLan said...

:: p R i n c E s S _ N :: ,
ha'ah...mmg for next purchase

~dARlee zURiS~,
oit..dah bayar arr...caner nak cancel..rugi oo

MiSZuE said...

kak oi..
dominos service lambat ahh...
memang hangen satu badan..


naseb la sodap kans..

nURmALa mAZLan said...

momguess ,
wahhhh...best ni..lambat seminit pon kita nak minta gak pasni..

PrincesS WiLLiaNa,
diorg mmg berani offer voucher..tp diorg x patut janji 15minute cam tu kalau rasa x leh buat..kan??

nURmALa mAZLan said...

MiSZuE,
ha'ah...nasib la sodap pizza dia

Aryana & Adrienna said...

ok lain kali aku dtg jgn lupa order dominos utk aku

nURmALa mAZLan said...

Aryana & Adrienna,
ko dtg la.. aku order dominos kat ko..datang tau jgn x datang

Redbloodsnow said...

x sound ker kak mala? kalau lah zie kannnn...sure aku meroyan..hahaha

RaFFLeSiA MeRaH said...

lame sungguh dah x mkn domino pizza ni...tapi lagi sukerrr dgn pizza hutt....huhuhu....

nURmALa mAZLan said...

Redbloodsnow ,
akak nak meroyan..tp akak segan..sebab ala... voucher RM10 je kot..hahaha~

RaFFLeSiA MeRaH ,
ntah la..ktia x reti nak beza kan pizza..cam sama je~ ahaks~

lily lotus said...

serba salah jadinya. hehe..yang penting tempting ok pizza itu

nURmALa mAZLan said...

lily lotus,
ha'ah...tau x pe

Iena said...

tgh hari nanti aku nk gi umah ko nok! ngan harapan nk mkn dominos pizza... :)

Ada Ayrissa said...

alaaa..
kat kuantan xder dominos laa..
lama dh x mkn...huhu :(

a.z.n.e.e said...

Ya Allah sedapnye domino.. dh lama x pekena... ktorng dulu selalu delivery order jer.. jadi ahli lagi best... buy 1 free 1.. means kalo beli 6 kotak, free 6 kotak lagi.. percaya x?? tapi siyes ktorng order gitu... melantak habis sume kotak...

Pocket said...

pocket stail yg tak bagi chance punyaa,
bukan pasal jahat.
tp pasal rasanya 80% customer memang bagi chance..
'alaaa.. lambat sikit jer kan..'
'diorang lupa la kot, tak perlah.. '

mana buleh!!
bg pocket :
'ayam berdarah kat KFC? gi tukar'
'starter sampai lamat dari main? lu amik balik starter tu! wa tak bayar..'
'pizza lamat? mana manager ko?'

pasal kalau tak..restoran kegemaran kita tak improve lah kan :D

A.I.Z.A.T said...

tula puan mala,nape x komplen je? dorg msti baginye,untung..

anyway,smlm sy order dominos, dorg slh bagi pizza, order lain dpt lain..

so sy call la komplen, them dia anta pizza baru, pizza yg salah tu pn dia soh simpan..

then dpt la buat party pizza besama kenkawan.powerr..dominos tak bekira, service bgs(dominos blkg care4 wangsa maju)..

sorry ar ter-post entri baru lak kt komen ni.huhuhuhuh..takecare, salam

Uruchimaru @ kf said...

pizaa mmg x menahan..lempeng pun sodap gak pn.mala!

Y u Z z 9071 said...

aku pernah keja part time kat domino...

ko boleh dpt voucher tu....minta je...confirm bagi...dorang mmg takut kalo customer komplen....

antalya said...

lorr nape tak komplen jer..rugi la mala nihh.anyway sy rajin gak mkn domino's pizza ni.order delivery je.so far mmg dorang xpenah lewat.on time stgh jam dh ketuk pintu umah

nURmALa mAZLan said...

Iena,
meh arr dtg umah aku kita bergumbira..

Ada Ayrissa ,
meh la mai KL..sini ada domino's

nURmALa mAZLan said...

a.z.n.e.e,
makkkkk aii..itu mkn ke mentekedarah???

Pocket,
yes la pocket...betul² menggunakan hak pengguna bijak nih

nURmALa mAZLan said...

A.I.Z.A.T,
wakakakaka~ ko nak bgtau ko dah update blog kan..wakakaka~

Uruchimaru @ kf,
lempeng x do cheese...ekekeke~

nURmALa mAZLan said...

Y u Z z 9071 ,
uishhh!! ye ker?? ok²..pasni aku akan kerap lagi komplen

antalya ,
tu la..pasni nak try delivery la pulak..ahaks~

MaMa ZuRa said...

mala, kat dominos menu apa yg sedap ye? selalu beli pizza je..nmppk gambar ni cam menarik lak..

smiley said...

hehehehe....yeszzz!!! dominos memang the best....

regards,
Triplesmiley