Wednesday, February 3, 2010

kOtA kERiANgAn – dAy 1

Morning peeps~

Fuh~ setelah berehat beberapa ketika dari berbloging.. Hari ni diriku kembali..hahaha~

Untuk bulan kasih sayang ni, aku mula kan dengan cerita Cuti² Malaysia aku ke Genting – Kota Keriangan..

Feel = Best gilosssss~

Ye la..dah lama x bercuti-cuti Malaysia ni.. Last sekali aku gi holiday masa gi Legend Water Chalet,PD bulan Ogos thn lepas.. Ha..dah baper lama tu?? Dah 5 bulan tau..

Aku gi Genting ni pun sebab ada kawan offer 3H2M + outdoor dan indoor – RM131 utk 2 org…aku & sayang… Murah siot~ Takkan ku lepaskan… Kitorg gi dari 31/1 - 2/2

Aku sampai kat puncak genting tu dalam kul 2pm cam tu.. Sampai² je, bilik dah ready…haha~ member aku tu booked 15 bilik…So, dia dah check-in kan awal² la sumer 15 bilik tu..

Masuk je bilik, latak barang bagai, terus ak ngan sayang turun balik cari makanan sebab kelaparan.. Paling dekat sekali dengan kitorg masa tu adalah LOBBY CAFÉ… Belasah je la.. Aku makan roti canai dan sayang mkn nasi ayam..

Korang tau berapa harga kedua² nya?? Fuh!!!!! Mencekik darah aku~

Nasi Ayam RM16++. Roti canai RM6++…




Sgt ak berbaloi kan.. Patut la aku nampak ada org bawa segala periuk belanga, nasi satu periuk, sambal & segala lauk pauk bagai… Ntah la..sblm ni aku x terasa sgt pon.. agak nyer sebab skang ekonomi dah merudum kot..tu yg terasa mahal.. tak pon sebab dah ada kesedaran sivic..

Lepas mkn tu, kami naik bilik balik dan tidur..hahahaha~ bole?? Datang bercuti tapi membuta..

Kul 8 cam tu baru kitorg turun balik..saje jenjalan amik angin malam kat Genting~



Ha…..ni member aku yg aku cakap tu – Dayang Erwarney .
Thanks Dayang… We had a precious holiday.. Len kali leh gi lagi kan??
Korang tgk je la dulu pic kami dihari pertama.. Muka x siap je aku.. muka baru nak warm up..amik mood genting..hahaha~ layannnssssss~

Gambar yg lain² korang tunggu next post ya…. Kalau x sabar nnt gi skodeng je kat fb aku..uhuks~






30 comments:

Maswani said...

wah2..bestnya mala berfoya2 kt genting ye.. jeles2 ni.. dh lama kami x gi sana..hukhuk..

nURmALa mAZLan said...

Maswani,
tu la..last sekali kita gi genting dulu thn 2007...hehehe~ terblas sudah rindu dendam

Mimy Hamid said...

siang membuta?? aktiviti siang hari nampakkkkkkkk..wakakaka...nok ..mahainya ko mencekik..tak tercekik ke...mak aiiiiii juling mata aku baca

~dARlee zURiS~ said...

biasalah tu.makanan kat atas tu memang mahal2
lain kali,bawa periuk belanga suma ek
;)

eheemmm...ada chance dpt anak genting nie?*wink wink*

isin_0108 said...

bestnya dapat bercuti....sy yg dekat dua thun kwen pon lom sempat lagi honeymoon....bulanmadu kt umah jerk...hikhikhik.

rynn2506 said...

mala,
aku ni pon x sempat HM mala sbb sejak kawin terus preggie n preggie...tulah skg ni baru nak plan ke terengganu bln 3 nnt....hehehe...
genting pon tmpt yg agak lama kutgalkan..yelah zaman memadu kasih waktu bcinta dulu la katakan....heheh..
ko tdo hotel mana...??

nURmALa mAZLan said...

Mimy Hamid ,
tu la pasal..mahal nok..jgn kata tercekik..terbuntang bijik mata aku..tp laki aku kata belasah je la..dah lapar..

~dARlee zURiS~
isk isk......kita bertampal la aritu..caner nak dapat baby genting..ekekekeke~

nURmALa mAZLan said...

isin_0108,
alah......hari² berbulan madu apa..hehehe~

rynn2506 ,
aku tdo hotel 1st world.. hotel tu je murah kot..hehehe~ bulan 4 ni pon Insyaallah aku nak ke Cherating~

MiSZuE said...

wah sejuk2 best neh:)

~dARlee zURiS~ said...

hahaa..ngidam ker?
nie sotng msk oyster sytle zuris
mula2 perap sotng tu ngan garam+kunyit(sikit je)+oyster sos
pastu..tumis bawang besar
dah garing,masukkanlah sotng tadi
kalau suka kentang,masukkan kentang bila sontg nak masak.

see...sgt simple
try lah ek :)

nURmALa mAZLan said...

MiSZuE,
mmg best oooo

~dARlee zURiS~,
hehehe~ ha'ah la..simple kan..nak try la malam karang..hehe~

zamdotcom said...

ohoo..bestnya pergi bercuti ke kota keriangan..dah lama tak pegi GH..

p/s: suka tgk org naik roller coaster..nak naik sendiri xberani

Uruchimaru @ kf said...

mcm ni gwe pun nk pi bercutilah!
any idea for me?

nURmALa mAZLan said...

zamdotcom,
best oooo..kita naik roller coaster berulang²..ekekekeke~

Uruchimaru @ kf,
gi le memana...genting pon ok

:: p R i n c E s S _ N :: said...

tingin nk g genting wktu mlm....

atty's said...

makanan kt genting mmg mahal ye mala..

murah ar mala dpt package tu .kalo ade lagi .nanti kasi tau ..hehehe

Tentang Mya said...

Mala...
Best nyer gi Kota Keriangan...
Lama dh ku tinggal kan Kota tu...
Mcm nak kesana gak ar...

KOTA KeriangAN tungGu...
Aku akn sampai an kaki ku dlm tahun nie gak... wakkakakakak

~ mizzAmy ~ said...

mak aiii... nasik ayam rm16++. kalau sekali sekala boleh la. tapi dah sampai 3h2n kat situ. memang leh pokai lah camtuh...

cik EPAL said...

nak roti canaiiii :)

eLLy said...

waaaa.. sudah lama tak naik genting nie.. this year mesti nak naik gak!

mariaariffbaby said...

beshnya!!!

last kita p genting pun masa study..around 2005!!

wah..dah 5 tahun aku tak p genting!!
aku nak p!!

Kaseh NazLieza said...

bestnyer bcuti...nk jg..

Ms AiReEn MoHd said...

seronok tul ko kan..macam pg negara eropah plak..huhuhuhuh pas ni mane lak tempat ko nak berjeruk ngan kerul..ngeeee ajak aku plak ekkk

nURmALa mAZLan said...

:: p R i n c E s S _ N ::,
pehhhhh!! waktu mlm lagi best oooo~

atty's,
hahahaha` mmg murah kan

nURmALa mAZLan said...

Tentang Mya,
ye mya..best gilos~

~ mizzAmy ~,
tu akak cakap ngan abg... akak lg rela dok KL dari genting kalau cam tu gayanyer

nURmALa mAZLan said...

cik EPAL ,
jom....

eLLy,
go go power rangers

nURmALa mAZLan said...

mariaariffbaby,
pi la kak..skang makin best!!!

Kaseh NazLieza,
jom bercuti

nURmALa mAZLan said...

Ms AiReEn MoHd ,
nok, jom pi perhentian bulan 9 nnt

Redbloodsnow said...

JELAS TERPANCAR KESERONOKKAN DI WAJAH UOLS TUH KAK MALA. BESTNYERR. BILE NTAH LEH PI CNIE ZIE NI :(

nURmALa mAZLan said...

Redbloodsnow ,
nnt dah kahwin zie dtg sini tau ngan hubby