Tuesday, February 23, 2010

stEaMBoAt jALaNaN

Salam peeps!!!

Cam dah lama aku x update blog kan..Mood sangat tidak memberansangkan la kebelakangan ni.. Nak² pulak aku sgt ketagihan dengan facebook skang..hehehe~ :D

Cite ni dah lama dah sebenarnya.. Cerita time cuti CNY aritu.. Tapi sebab x update masa tu, aku update la skang kan?? boleh kan?? ada sesapa kesah ke?? Wakakaka~

Cuti 4 hari tu aku mmg x kemana…dok umah je la aku jadi suri rumahtangga sepenuh masa.. uhuks~ Tapi malam terakhir percutian itu aku ada ajak sayang kua..sajer kua jenjalan round KL.. sbb otak aku dah naik sembab dok kat umah 4 hari tanpa apa² aktiviti yg berfaedah.. Hampir luntur dah semangat aku..wakakakak~ vangang nyer statement~

Biasa la..kalau dah nama round KL tu, area mana lagi yg aku nak jalan… Jalan TAR.. Bukit Bintang.. Dataran Merdeka..KLCC.. wakakaka~ teringat masa bercinta dulu.. Jalan² cam gitu pon sgt manis bak gula Melaka kan..

Tiba² nampak org yg jual steamboat tepi jalan tu.. Sayang suka benar makan steamboat tu.. Aku x gemar. Tapi kuturutkan jua kemahuan suami tercinta.

Sayang kata steamboat jalanan yg paling sedap sekali kat Wak kat jalan pinang tu.. Tapi apa kejadahnyer nak makan kat situ. Sekeliling disko.. Tidak le hamba nak bersesak² disitu..ahaks~

Jom pi makan steamboat jalanan..ekekekeke~




34 comments:

NURUL said...

lama tak pekena steamboat

Cik Wanie said...

uish sedap tue steamboat jalanan,
dgn angin sepoi2 bahasa,
hihihihi;)

teringat mkn steamboat kat dpn SOGO dulu,
hihihi;)

nURmALa mAZLan said...

NURUL,
hehehe~ pergi la makan

Cik Wanie,
ni kat depan sogo la ni wanie..hehehe~

farhanna said...

warghh sedap nyaaa

farhanna said...

warghh sedap nyaaa

:: p R i n c E s S _ N :: said...

perghh..ni y sll kt downtown cheras tu ke??

Ainul said...

my peberet tu..yummy!!! lama tak mkn steamboat

nURmALa mAZLan said...

farhanna ,
boleh la fara

:: p R i n c E s S _ N ::,
hahaha~ kat downtown tu mmg bersepah org jual steamboat kan..tp ni kat sogo

nURmALa mAZLan said...

Ainul,
pi makan pi..hehehe`

~dARlee zURiS~ said...

sebab suami sendiri jual steamboat,so tak delah ngidam tengok gambar2 tu.hehee...

ChiLaBaey's said...

Memang sedap berbanding di restoran.... Selalu juga makan kat area situ masa zaman2 kegemilangan.... :)

Ada Ayrissa said...

I LOVE STEAMBOAT SO MUCHHHH..
x kesah la jalanan ke psr mlm ke hotel ke...?hehehehhe....

nURmALa mAZLan said...

~dARlee zURiS~,
oo..ye ker? mr.shahril jual steamboat eh

ChiLaBaey's ,
hahahaha~ sedap kan??

nURmALa mAZLan said...

Ada Ayrissa,
kita x minat sgt la kak..biasa2 je

eLLy said...

akak & cik abe soooka.. makan nie pastu minum air sirap.. perghhh lazat Ooo ;)

nURmALa mAZLan said...

eLLy,
hahaha~ a'ha kan..dia jual air siram jugak~

JMR said...

yeah..steambot yg kt tepi jln act lg sedap dr yang kat foodcourt..terbaek!

Kaseh NazLieza said...

teringat mse preggy husna mmg so la mngidam nk mkn ni...tp nasib x baik xdpt mkn smpai husna lahir...alhmdulillah husna xngeces pong...hehehehe

nURmALa mAZLan said...

JMR,
hahaha~ tu la pasal..sbb ada kuah kacang..nyum!!! nyum!!

Kaseh NazLieza ,
hehehe~ALhamdulillah..nnt pi bawa husna pi mkn

ain said...

lapo serta merta...

smiley said...

steamboat!! my fav!! tp sofia suke bwt sendri...kalo family sofia bkumpul..sure bwt steamboat n bbq..best best

regards,
Triplesmiley

nURmALa mAZLan said...

ain ,
hahaha~ ye la tu

smiley,
alaa........kita x reti la nak buat..tp cam senang je kan sebanarnya nak buat..siapkan air rebusan tu jer

erienz said...

dah lama x makan stembot....sedapnye

nURmALa mAZLan said...

erienz ,
mmg sodap

lily lotus said...

bestnya makan gini. santai jer feelingkan

adha said...

mala
kat jb pun ada.. lama tk g mkn.. skrg tgh mabuk makan steamboat yg kat restoran tu.. buffet.. mkn smp pengsan

UnGu VioLet said...

waduh2 kak.. sungguh yummy gitu...

Eyriqazz said...

steamboat jalanan kat danau kota bestt

Iena said...

aku dah tobat nasuha xnk mkn steamboat jalanan pas kena food poisoning yg amat dasyat smp aku dpt 5 hari mc beberapa thn lps... fobia terus beb...

nURmALa mAZLan said...

lily lotus,
ha'ah...terasa gedik santai

adha ,
kita x minat steamboat sebenarnya..tp yg ni leh layan~

nURmALa mAZLan said...

UnGu VioLet,
yummy yummy

Eyriqazz,
oh..ye ker?? nak try la nt

nURmALa mAZLan said...

Iena ,
ye ker nok?? ko makan steamboat kat mana punya?? seb baik aku lom pernah kena lagi..Alhamdulillah

~ mizzAmy ~ said...

amy tak pandai lah makan steamboat nih. sebab rebus2 kot. pelik sugguh... tuh yg bagus sebenarnya.

job said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社