Thursday, April 16, 2009

jiKa kAu tiAdA

Aku tau lagu ni dah lama. Tapi tak tau naper, tetiba baru skang ni aku cam jatuh cinta ngan lagu ni pulak.. Serious!!!! Aku suka lagu ni..Mungkin sebab lirik dia kot yg dah merentap tangkai hati aku..wah!!! ayat tak tahan!!! So, to my beloved husband, I dedicate this song to you Sayang.








Suatu ketika dahulu
ku tersesat dalam hidup
sehingga muncul menjelma rasa sayang kepadamu

rupanya inilah cinta
nikmatnya baru ku rasa
tak terbayang bagaimana hidup jika kau tiada

jika kau tiada
pada siapakanku dendang syair cinta
dan dakapan mana harus ku bersandar
meraih kasih yang ku perlu

jika kau tiada
wajah siapa harus ku tenung bila mencari ketenangan
arakian suara siapakah kan membisikkan kata -kata cinta

tak tersusunnya kata
azimat kau kau bawa pastinya ku kan sengsara oh..jika kau tiada

takku kenal cinta sebelum kau hadir tak ku tahu erti rindu
kini doa ku termakbul ..ku tagih cinta mu selalu
walau ramai ku kenali tiada seikhlasmu kasih
kalam sayang kau ku cinta
hanya nyawa kan bisa memisahkan kita..mamisahkan kita

jika kau tiada
hilanglah bintang dilangit yang berkelip memelita malam yang hiba
hilanglah keajaiban didunia

jika kau tiada
sentuhan siapa yang mampu menyembuh luka dihatiku
lantarannya tawar naluri hati untuk jatuh cinta lagi..
jikalau ku termampu memiliki dunia
pastinya ku kan sengsara oh jika kau tiada

23 comments:

momguess said...

lalala
mmg lagu ni best giler tp syg kn erra n yusry bukan mcm dlm lagu nie...
hohoho

nURmALa mAZLan said...

momguess,
best kan lagu ni
x pe, kalau bukan eera ngan yusry cam lagu ni.Insyaallah saya ng sayang yg macam lagu ni..hehe

MiSZuE said...

mesti lepas tgk af kot kak haha
akk sehat ke?

nURmALa mAZLan said...

miszue,
ye la zue..akak pon rasa cam lepas tgk farah ngan akim tu..Alhamdulillah..akak sihat

::dazzLaila:: said...

waaa lagu ni...
dah jd kenangan pon
sob sob sob

;(

nURmALa mAZLan said...

dazzlaila,
wah..kenangan aper tu???

Eazy Izzuddin said...

mmg besh lagu nih..
sesuai d tuju kat abg...
hiks...
ehhe...
album yusry dahulu still ku smpn..
ehehe..
xD

nURmALa mAZLan said...

eazy,
oooo peminta yusry rupa nyer

RaFFLeSiA MeRaH said...

ade entry berlagu la pulak yer malaa.....

nURmALa mAZLan said...

rafflesi merah,
hahaha~ tetiba jatuh cinta ngan lagu ni

eZa said...

selamat berbahagia :)

~dARlee zURiS~ said...

hehee..biasalah tu
masa mula2 dengar cam takde apa2 kan
tp..lama2 bila hayati..terasa betul2 bermakna pulak kan :)

♥ Cik Ca said...

yesss sis..
ca suke lagu ni gaks..
br igt nk post kat entry bg kat Dia..
hihihi.. tumpang sekaki payung la..
hikhik

nURmALa mAZLan said...

eza,
terima kasih

zuris,
ye la zuris..
betul betul betul

nURmALa mAZLan said...

cik ca,
hehe~ sila kan tumpang..

mama mya said...

feeling nampakk :)

re = kasihnye ibu yer hihihi cepat2 jadi ibu yer :)

nURmALa mAZLan said...

mama mya,
haha~ mmg nak jadi ibu!!

Panglima Perang Cyber said...

tersentuh baca lirik lagu ni..

apatah lagi dengar nyanyian tersebut.

anyway nice blog..

saya tengah menambah rakan YM saya.. Jika free boleh add email saya panglimaperangcyber@yahoo.com

kita boleh bertukar tukar fikiran tentang berbagai2 isu2 politik, agama, sosial dan sebagainya..

tq


Panglima Perang Cyber
http://penembak-tepat.blogspot.com

nURmALa mAZLan said...

panglima perang cyber,
ok..nnt saya add ye

antalya said...

lagu kami jugak..antara lagu kami ekeke

nURmALa mAZLan said...

antalya,
ye ker?? heee~~ sweet

joegrimjow said...

bahagianye hubby deenga

nURmALa mAZLan said...

joegrimjow,
hehe~