Wednesday, April 22, 2009

cERitERa

Sepanjang aku dok update blog pasal hal perkahwinan aku, aku lupa nak cerita kat korang beberapa perkara kan??

1 – Aku kehilangan hand phone aku masa majlis sanding aku kat dewan tu.. uhuks~ Dan hand phone yg hilang tu telah digantikan dengan handphone Sony Ericsson model – K770i (Kaler pink)




2 – Aku beli camera camera Canon IXUS 80 IS, juga kaler pink supaya sedondon ngan handphone aku..wakakaka~ Beli pun masa PC Fair aritu.. ada lah skit diakaun dan dapat beberapa gift.. Biasa la kalau beli time exhibition ni kan..Macam² promotion..

Sebenarnya camera ni mak aku yg sponsor sbb dia kesian nanti aku gi honeymoon x de camera sbb camera aku dah rosak. Padahal boleh je aku amik gambar guna camera phone kan.. Apa² pun thanks mak…muahhhXXx~~♥♥♥




Sedondon camera ngan handphone aku..


3 – Satu hari tu aku gi beli barang umah ngan sayang kat JJ Tmn Maluri tu, tetiba tali sandal aku tertanggal, pastu sayang janji nak belikan aku sandal baru.. Pastu last weekend syang pon belikan aku sandal purple tu.. Tapi aku yg tamak dia x cukup dengan sandal, aku minta lagi heel sandal kat sayang..boleh??





4 – Semalam pulak masa sayang amik aku balik kerja tu, aku rasa cam sayang tak ikut jalan yg sebenarnya utk balik rumah. Aku cam pelik “nak gi mana ni??” Dia kata nak gi Sg Wang.. Nak buat aper??? Sekali sampai Sg Wang dia kata nak beli PS2..Wakkkk!!!!! tak meroyan aku dengar dia nak beli PS2 time tgh² bulan ni??? Aku nyer muka dah kelat dah ni.. “Nak beli PS2 boleh, tapi saya nak wallet baru”…wakakakaka~ Makanyer, semalam ak telah mendapat wallet baru..huhu~kaler merah lagi you!! Thanks sayang!!! muahSSs…mUaHSsSSS…muahhsSss!!!!!!!




52 comments:

Eazy Izzuddin said...

whoa...
beshnye...
de phone br, kamera br, ps 2
ohoho
eazy ps 2 kat umah pon tiade..
ehehe...

khaLifah feDi said...

uisk besnyer..jeles kf taw...bolih oinjam camera tue?

nURmALa mAZLan said...

eazy,
eazy tak de ps2 tapi ada ps3 kot

nURmALa mAZLan said...

kf,
pinjam??? boleh²..wakakaka`

Eazy Izzuddin said...

eh3?
mane akak thu nih??
hehe...
x de la, cume de psp...
xD
=D

nURmALa mAZLan said...

eazy,
ye la..mana lah tau kan..ps3 tu mahal gilak..akak x mampu..hehehe!!

RaFFLeSiA MeRaH said...

waaahhhh...sakan memborong ujung2 bulan ni mala....jgn2 songlap duit hantaran kot niii...(pepandai jer akak ni kan....) opssss....syg dia la yg bayar, dah tentu lah duit gaji dia sendiri yer...hehehe...

nURmALa mAZLan said...

rafflesia,
wakkkkk!! duit hantaran kita punya..mana leh shopping sesuka hati tu. nak cover balik duit kenduri...wakakakaka~

saya said...

wahwahwahhh.. hp sampai hilang masa sanding? sapa yg ditugaskan jaga barang? hehehehe... denda dia berdiri atas kerusi sebulan.

nURmALa mAZLan said...

saya,
wakakakaka~ kawan kita la kak..dia siap nangis lagi masa hp hilang tu

Lieya said...

Wawawaaaa.. bestnyee dpt mcm2 barang. Bagus2.. Warghhh lame tak p JJ Maluri.. huhu terasa rindu plakkk...Dulu mase keje kat Zelan kalau time rehat or kene wat keje luar slalu singgah...

Ada Ayrissa said...

pengantin baru dan segalanya baru ekkk..
syiokkkkkkknyerr...

♥miss zaza♥ said...

uihhhhh
shopping sakan neh ;P

jeles

nak canon ixus tu jugak!!!

eLLy said...

ish ish ish banyak betul xtiviti yg mengeluarkan duit bulan nie yee ;)

tapi yg penting senang hati ;P

~dARlee zURiS~ said...

hahaha...laki bini 2x5 perabih duit nih
;P
takpe2...tu yg best kan??hehee..

masviona said...

hehehe....syok lah mcm tuh.....semuanya baru...hiksss

~ mizzAmy ~ said...

handphone kita sama lah. nak cari casing warna pink lah. cam menarikss jer.

syoknya bershopping. saya nak shopping jugak.

nURmALa mAZLan said...

Lieya,
kak, skang kita pulak ganti tempat akak sebab kita kerja zelan skang..heheh~`

ada ayrissa,
pengantin baru aper pulak..dah lama dah kak..hehehe~

nURmALa mAZLan said...

miss zaza,
tu la..aritu pergi tak PC FAIR..murah2 tau camera..

eely,
yes la kak..hati banyak senang oo skang..

nURmALa mAZLan said...

zuris,
wakkkkkk!!! laki bini 2x5 = 10

masviona,
mmg syok semua baru kak.. tapi nak keluar duit tu menggigil jer tgn..ekekeke

nURmALa mAZLan said...

mizzamy,
oo..yer ker hp kita samer..carik la kaler pink..mmg cantik

E.L.L.Y.N said...

lawa kasut
lawa sandal
lawa wallet..

sume lawa la...

nURmALa mAZLan said...

ellyn,
hahaha..lawa kan kak?? terima kasih

:: p R i n c E s S _ N :: said...

pinky gadget...wuaaa...jelesssss....

momguess said...

hohohoho
best kan soping nyoping nie!!!!
bagus...

adha said...

wah wah pengantin baru.. semua baru.. bestnyeeeeeeeeeeeee

nURmALa mAZLan said...

princess_N,
sila jgn jeles ye..hehehe~

momguess,
mmg best..tgk la nnt time sengkek

nURmALa mAZLan said...

adha,
hahahaha...nnt jadi pengantin lama,semua lama

rynn2506 said...

woit...hp sama ngan laki aku...
camera pon cantik sedondon....
erm...wallet baru..aku pon bakal ade wallet baru.....

nURmALa mAZLan said...

rynn2506,
merpati...cantik kan sedondon...bagus!!! gi beli wallet baru

antalya said...

owhh patutla mala tak reply msg sy mlm lepas majlis sanding tu..henpon ilang rupanya

busyuksayang said...

wah!!! bestnya shopping2...:)

Pujangga Asmara said...

Fuiyo.... Semua ... PINK.. Ehehehe..

nURmALa mAZLan said...

antalya,
eh..ye ker yun???

busyuksayang,
hehehe..mmg best sekali sekala shopping

nURmALa mAZLan said...

pujangga asmara,
x semua la dik..PS2 x pink pon..ekekeke

atty's said...

wah beshnya mala..dapat diah macam2..kasut tu lawa..huhuhuh..

nURmALa mAZLan said...

atty,
hehehe..lawa kan kan kan???

e_ja said...

fuyooww bestnya mala..sekali shopping bertalu2 nih.hehehe..

nURmALa mAZLan said...

e_ja,
aha kak..sekali sekala je dapat buat cam ni..selalu jgn harap la

arianna adrizal said...

hurm.. besh gak kawen ni eh. duitmu duitku jua. hahahahahaks~

ILA said...

AMBOIIIIIIIIIIIIIIII SEGALANYA KALER PINK!!!!
GIVE ME 5...UTK PENGGUNA HP SONY ERICSON!!!:D

nURmALa mAZLan said...

arianna adrizal,
hahha..ya betul...duit mu duit ku jua

ila,
ok²...give me 5

[S]itie [B]Um [B]Um said...

kamera kt handphone dh ade...so bg la kamera yg mak bli tu kt ct. plish!! plish!! =P

nURmALa mAZLan said...

siti,
hahahahaha.... no no no no..anggapla itu hadiah kahwin saya..huhu~

ungu violet said...

ur hubby mcm suami saya jugak, gila PS. hehe..
tak larat saya nak melayan die main PS ari2 ;p

nURmALa mAZLan said...

ungu violet,
hehehe..ye ker?? main pS tak pe..jgn main perempuan..wakkk!!

Wawa_Nadwa said...

woo..
ngada2 tau mintak sandal pehtu mntk heel plak.
nk try mintak kt bf la.
mau pala ni benj0L kena luku,
hahahha!~

nURmALa mAZLan said...

wawa,
tak kan sampai kena luku kot wawa..wak!!! bahaya nih

♥Zack ~ 'A♥ said...

akak, we both own henset yg sama model.. oso with vodafone jugek.. kaler je berbeza.. sy punya grey pait.. hahah.. itu ks kesilapan pilih warna.. patutnya sy choose my avvy colour yg purple tu.. tp tataw la pe hall tetiba tak terpilih... sedihhh! :P

nURmALa mAZLan said...

♥Zack ~ 'A♥,
vodafone tu aper ek?? hehe~ buta IT ni

MimY HaMiD said...

ni jeles nengok purse merah..fav color..heheh lawa la..

nURmALa mAZLan said...

MimY HaMiD,
aha..seyes lawa