Monday, August 10, 2009

hOnEyMoOn,LegENd wAtER cHaLet–pARt 1

Selamat Hari Isnin Uolls~
Lepas berehat dari ber’blogging’ last week, minggu akan k gagahi jua meng’update’ blog ini ok. Episode kali ini, aku akan bawa krang gi PD…wakakakaka~

Korang ingat x aku cerita kawan mak mertua aku sponsor honeymoon kami kat LEGEND WATER CHALET. Dia suruh kami pilih date bila nak pergi dengan syarat on weekdays sahaja.. Maka dengan itu, hari Selasa lepas, kami telah berangkat ke PD..

Kami bertolak dari KL dalam kul 1pm cam tu sbb check in time dia kul 3pm.. Kul 2.30pm camtu kami sampai kat PD, tapi kami dok mencari mana letak nya LEGEND WATER CHALET ni. Rupa nyer dia betul² bersebelahan dengan Glory Beach Resort

Chalet dia kat air tau..Kalau time air pasang tu..wakkkkkkk!!! gayat aku dowh..Rasa cam berada ditgh lautan..eceh~~

Moh kita tgk sekitar LEGEND WATER CHALET ni.. Entry lepas ni nnt akan ku tepek lagi cerita hornymoon ku ye…ehehehehe~ Layannnnnzzzz~~







See..ada Jacuzi lagi~


Air surut

Dia dah nak pasang dah

Pasang sudah..syok oo..suasana cam gini

30 comments:

joegrimjow said...

water = chalet = honeymoon = best

:: p R i n c E s S _ N :: said...

legend water chalet mmg besh...tenang ohh...

NURUL said...

bestnya. tgk gmbr pun dah tertarik

Aleeya said...

mala...bestnye...lupa la nak skodeng hehehe

ratna said...

hmmm.. bestnya.. nak pegi.. nak pegi..

nURmALa mAZLan said...

joegrimjow,
hahaha..semua sama dengan je..kuasa dua x de ker??

:: p R i n c E s S _ N ::
best kan?? syok oo

nURmALa mAZLan said...

NURUL,
mmg best..cantik menarik tertarik kau mmg da bomb

Aleeya,
ahahah~ akak nak skodeng aper tu??

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

tenang ooo suasana time nak magrib tue kan..kena lak ada sunset memang indah oohhh

nURmALa mAZLan said...

ratna,
pergi kak..best..bawa izzah ngan laila jenjalan

nURmALa mAZLan said...

PuRpLeLiCiOUs LoVe,
aha ieda..indah sunggu ciptaan-NYA

antalya said...

bestnya..nk pegi jugakkk..cantik

Redbloodsnow said...

wahhh..best nyer weh tmpt nak. nk plan pi honeymoon kat cnie gak ah nnti..ceaaa. mcm lah nk kawen time terdekat, zie neh kan..lalala


:P

kojah said...

bestnyerr kak

nURmALa mAZLan said...

antalya,
yun baru balik Langkawi kan?? best x??

Redbloodsnow,
tak pe..merancang tu kan bagus!! =p

nURmALa mAZLan said...

kojah,
mmg best

PeAr said...

best tempat nie..takpenah pegi..tapi ada kawan cakap..ada satu lagi tempat kat pd gak,dia cakap dalam bilik tu kat lantai ada cam cermin leh nampak air laut..huhuhu

busyuksayang said...

rasa mahu berbabymoon di avillion la :)

~ mizzAmy ~ said...

bestnya... bila nak g tido kat situ jugak ekh??

tapi time air pasang, cam takut plak. sebab jarak air dengan bangunan dia agak hampir je.

nURmALa mAZLan said...

PeAr,
ha..kat sini la
lantai dia tranparent..leh nampak air laut

busyuksayang,
avillion best jgak kan kak kan

nURmALa mAZLan said...

~ mizzAmy ~
tu la pasal..bila air pasang rasa cam ada kat tgh2 laut

Mimy Hamid said...

nak part 2 , part 3 cepattt...heehhe..cam request hapa lak

nURmALa mAZLan said...

Mimy Hamid,
wakakaka..ingat permintaan lagu ka..wakakaka~

Mrs Zamzuri said...

apesal tak mintak bilik yg facing laut? lagi superb suasana dia tau!

vInA said...

pergh!
best gle.. ;)
njoy yea sis syg!

Ili Saharudin said...

suker nyer tempat yg kak mala g ni..cantek n romantik abis~hehehe

nURmALa mAZLan said...

Mrs Zamzuri,
cam ne nak minta qimie.. ini pon org sponsor..terima lah seadanya..ehehehe~

vInA,
orait sis..muahxXXx~

nURmALa mAZLan said...

Ili Saharudin,
hahaha.. tau x pe..bluweekkkk!!!

Jard The Great said...

waaaaaaa.. nyaman je tpt tuu..... teringin lak nk pegi.. ehehe

salam singgah dari ku.. ;p

nURmALa mAZLan said...

Jard The Great,
aha..mmg nyaman..sgt nyaman ok~

holidaypd said...

visit my blog for special rate at PD Legend water Chalet
http://legendwaterchalet.blogspot.com