Tuesday, August 11, 2009

hONeYmOOn,LegENd wAtER cHaLet-pARt 2

Hari kedua di PD

Pagi tu kami gi breakfast... pagi tu hujan la pulak.. syok oo menyorok dalam selimut.. Breakfast time habis kul 10.30am, tapi aku ngan sayang kul 9.30 baru terkebil² nak bgn..lalalala~ Seb baik diorg ada sedia kan sekaki paying kat dalam bilik..wakakaka` dah lama x guna perkataan sekaki payung..

Moh tgk pa yg aku ngan sayang melantak pagi tu.. Sayang nyer satu je, nasi goreng… Yang lain, lu piker la sendiri..wakakakaka~ cam mana aku x semakin membolat, laki aku x semakin melidi..








Lepas breakfast tu, kami ‘lepaking’ je dalam bilik sambil² tgk tv.. Tgh hari sket baru kami keluar.. X tau nak pergi mana pon.. PD x de pape.. Ada laut je.. Tak macam gi Langkawi aritu, kitorg x dok bilik langsung.. Merayap je kerja x tentu kehala..

So, kami round² the PD nak cari la konon² sesuatu yg menarik perhatian.. Tapi nan ado.. Sudah nyer kami kelaparan, aku ajak sayang di mkn kat area Teluk Kemang nun.. Kitorg makan kat Kedai Anjung Selera..


Lepas mkn tgh hari, jln² sekitar pantai tu je la.. Macam org masa zaman bercinta.. Bercanda di pasiran pantai.. Bermadu asmara…wakakakakaka~

Pastu ada la kedai jual² kat tepi² tu kan. Aku pon singgah la beli seluar pendek yg bunga² tu..sedap pakai ooo…nipis je kain dia..pastu beli la sket baju ada tulisa Port Dickson tu.. Kenangan la konon kan..





Balik tu, macam biasa la..Melepakkan diri je kat balkoni.. Tak boleh buat apa² la kat PD kan.. Paling tidak pon, aku tgk muka sayang, sayang tgk muka aku… pastu tgk laut, pastu laut tgk kitorg..wakakakaka~

Pape pon Legend Water Chalet mantoppsss~





Nak balik bilik ni.. Bilik kami kat Atlantik..huhu~


Korang nak tau x, ni bumbung kat bilik air tau.. Bumbung di boleh dibuka².. Konon² sky roof.. nak tgk awan la tu.. tetapi, masalahnyer ialah ia terletak di dalam bilik air. Kalau aku buka sky-roof tu, x ke x senang aku nak mandi.. mesti la cam takut² ada org intai kan? Jadi, aku x tau apakah motif sky roof itu..




21 comments:

khaLifah feDi said...

sehari smlm bape sewa bilik nie?

Mimy Hamid said...

beb best la..ni nk honeymoon tapi musykil laki mana aku nak hangkut kawen pun tak...huhuhu..part 3 plak..cepatttttttt...eheh

MiSZuE said...

bestnyeee
adehhh hehhe

nURmALa mAZLan said...

khaLifah feDi,
bilik yg aku stay ni hg sebenarnya kalau x de promotin RM900/nite.. skang ada promo RM356.50..

Mimy Hamid,
ahahaha~ lex la.. honeymoon x semesti nya ngan laki beb.. girlfriend pon bole je babe..

rynn2506 said...

wah mala, tgok bfast ko..mentang² free....ko bedal aje ehh??

nURmALa mAZLan said...

MiSZuE,
ngape mengeluh zue..

nURmALa mAZLan said...

rynn2506,
tau x pe..bila lagi kan..ahaha~

~ mizzAmy ~ said...

ha'ah la, apa motif letak sky roof itu?? untuk pengudaraan kot... if bukak, gerenti tak dek hati nyer nak mandi-manda.

kat PD memang agak bosan. tuh yg amy selalu pergi balik hari je.

nURmALa mAZLan said...

~ mizzAmy ~
tak de maknanyer pengudaraan..buka je la sliding door kalau betul nak sgt udara..wakakaka! ni kalau buka roof tu, x de maknanyer la akak nak mandi.. ahahaha~

aha la..PD tu cam bosan sket la..x de aper2 ada laut jer

Maswani said...

wah..best betul tu mala...
jeles2 ni..hehe..

Diarihatiku1976 said...

weh.. bahagianya honeymoon ekk.. jeles ii..

Aleeya said...

syoknye..jadik koboi lagi tu hiksss:))

nURmALa mAZLan said...

Maswani,
iskk...x mo jeles2 tau..x baik amalan tu..ehehehe

Diarihatiku1976,
yeah!!!! honeymoon mmg membahagia kan

nURmALa mAZLan said...

Aleeya,
ahaha..koboi sesat la kak

♥ ana_bp86 ♥ said...

waaaa bes nyer g honeymoon...
cantik jew tmpt dier
leh tenangkan pkrn...^_^

nURmALa mAZLan said...

♥ ana_bp86 ♥,
mmg cantik tempat dia

:: p R i n c E s S _ N :: said...

wuaa..trase nk g lg legend water chalet ni....

busyuksayang said...

bestnya kalo dpt bersantai2 di tepian pantai nie kan dik :D

nURmALa mAZLan said...

:: p R i n c E s S _ N ::
pi la N..syok kan..sunyi jer

busyuksayang,
aha la kak..best!!! dengar bunyi ombak..wakkkk!! jiwang la pulak

arianna adrizal said...

aduh~ masuk sini pun ada pic mknn ni.. hehhe

nURmALa mAZLan said...

arianna adrizal,
ahaha.. yeke?? puasa kah kamu