Sunday, September 14, 2008

jALaN-jALaN cARi mAKaN

Haishh...
disebabkan kemalasan yang telah melanda diri ini.. Jadi aku kumpul 2 hari nyer citer sekali utk post.. kita bermula dengan...

12 Sept.....
Hari Jumaat tu kan birthday aku. Tak kisah la.. tak de apa2 yg istimewa pon. Balik kerja cam biasa,aku amik mak kat stesen LRT Cempaka. Sekali aku nampak, mak bawa satu kotak kek dari La Manila Cafe.. Hahaha~~~ kek aku la tu - Pineapple carrot cake -

Hari itu, kami berbuka puasa over skit ok. Sbb makanan punya lah banyak. Maklum lah,sempena birthday aku kot.. Tapi aku sempat amik gambar kek ngan satay jerk..Yang lain2 tu sorry to say la, tak sempat aku nak amik..Sedar2 je dah licin. Sebenarnya ada daging bakar, ayam percik,ikan percik,sup daging,kuih muih & buah sebagai pencuci mulut...wak!!! kekenyangan aku.. satay boleh masuk 3 cucuk jer. Sbb dah full ok..

Sebenarnya aku ajak x-ofismate aku - Maze - datang buka kat umah masa tu, sbb aku tau makanan banyak. Tapi last minute dia sms "Mala,aku buka kat umah je la. Aku segan la"

Ek eleh..hang segan pasai apa? Hang tak dak hidung ka?? Bukan tak biasa pun. Tampar kang!!hehe..marah nih..







13 Sept

Petang tu dalam kul 3 lebih cam tu, sayang datang umah. Pastu dekat kul 4 kitorg keluar umah sbb ada misi yg kitaorg harus selesaikan..wakaka!!!

Selesai misi tu dalam pukul 5 lebih,,awal lagi. Aku tanya sayang nak buka kat mana? Pastu sayang kata nak buka kat luar. Nak buka kat mana?? Aku tak de idea ni.... At last,sayang ajak berbuka kat Medan Ikan Bakar Kampong Baru..Wah..ada org main angklong la.. Tak pasti la sama de sempena bulan puasa ni je ada atau mmg hari2 pon ada persembahan angklong tu. Tapi best.macam2 lagu dia dok main guna angklong tu. Lagu relaku pujuk, kuch kuch hota hai, asereje...macam2 lagi la..

Perh...berselera aku. Sbb dah lama tak makan sini. Dulu masa mula2 bercinta dulu selalu la makan sini. Skang kena makan kat umah jerk sbb nak kumpul duit nak kahwin!!!! huhuhu~~~

Kat sini ada buffet. RM20/person. Tapi aku tak suka buffet, so,amik order ala carte..

Bon apatite''


persembahan angklong


jus tembikai - sayang punye
jus epal - aku punye
sup tulang

daging masak merah
telur dadar
kailan ikan masin
ayam goreng kunyit
**makin gemuk la aku cam gini**

23 comments:

buy stocks online said...

help me.

in dollar we trust said...

ive done something here to have you a few cents!

all rates said...

yeah! its much better,

myspace blog mobile said...

ive done something here to have you a few cents!

Yanmie said...

dah lama gak rasanya tak makan kat medan ikan bakar tu..yan pun sama, masa cinta dulu2 selalu makan kat sana. lah nie dh pindah klang jauhlah plak nak pegi, tambah2 ngan ada anak kecik nie. pastu kat sana nak parking pun susah. tapi tak tahulah skrg dh macam mane. yang pasti makanan nya sedap2 belaka. betul tak?...tengok gambar tu terliur plak..hehehee...

zeti said...

w/pun simple tp x meriahkan mala? yg pnting family tsayang ingat b'day kita, tu yg buat lg meaningful :) pe rasa cake tu ek? zt x penah try lg.. msti cedapkan..

medan ikan bakar ni rasanya bdpn ngan opis zt.. ops, t'kantoi suda :p

ratna said...

hm.. mcm menarik jer ikan bakar kg baru tu. kat area mana ekk.. nak kena cuba ni. buffet pun murah RM20 jer.

azza_irah said...

mala sayang..hepy belated bday dik..
sory baru leh ucapkan...internet down..

.::WaNiE::. said...

alaa...rasa nk mkn sate lar pulak:P

Nurmala said...

yanmie,
mmg sedap pun..harga pun boleh tahan.. parking tak susah..senang² je saya nak parking aritu. yg kammed tu kg baru celah lain..

zeti,
oo..zeti kerja kat bangunan depan medan ikan bakar tu ek?? apa arr?? kalau tak silap tu universiti kuala lumpur kan??

ratna,
aha..buffet RM20.. ala carte pon ada

kak azza,
thanks akak.. tu la,kita pon rasa cam akak lama je dah tak jenguk kita kat blog nih..huhu~~

wanie,
pergi la..makan satay sedap..my fav.

eYaNacOMeY said...

waaaaaaaaaa...pg2 dh tgk gmbr mknn cenggini..terliur sy kak!!huhuhu.. kurang xpahala pose sy??hikhik

p/s:: rase cam penah laa mkn dkt medan ikan bakar nie dulu..hmm..

Nurmala said...

eyana,
hahahaha...kelakar la eyana nih..eyana terliur jer..akak nih,perut dah berbunyi lagi..wakakaka~~

eLLy said...

hi hi akak pegi sana ari rabu.. if not boleh kita berjumpa kan.. akak ambik buffet coz klu ala carte takut tak sempat.. punye la ramai manusia, best kan budak tu main angklong, siap ade lagu hindustan tu.. bulan posa je kot

mazzura said...

happy belated birthday. mmg menyelerakan makanan tu..dugaan tol bulan pose ni..

Nurmala said...

kak elly,
ye ker kak. aha la,kalau tak leh je kita jumpa kan??huhu~~ angklong tu best..macam² lagu dia dok main..

sempat je kak makan ala carte..masa kita makan u, sebelum azan,makanan dah sampai dah..huhu~~

mazzura,
terima kasih.. tak sangka jumpa kau kan..jejak kasihan nampaknya..

miszrLina said...

aduh mala...cedapnye...
kek...
satay...
fOOd kat medan ikan bakar tu..huhu..
dah la tgh ngantok nih...

notakaki:mala,akak ingat awk dah kawen..hik2...salah la plak... tu pic tunang yaa..huhu..

Nurmala said...

miszrlina,
mmg sedap kak makanan kat medan ikan bakar tu..nyum..nyum..

ramai yg cakap cam tu kak.. diorg knagt itu gambar kahwin..huhu~~

[yAN!e][pUTraJAya] said...

sorry lambat wish..

HAPPY BIRTHDAY MALA...YG KE-25 EK

Nurmala said...

yanie,
aha la.. yg ke-25..naper?? dah tua ke??

nurul said...

carrot cake... sdpnyerrr i suke ;)

Nurmala said...

nurul,
yep..sedap..pinapple carrot cake..huhu~~ try la.. la manila..

Eya la.. said...

menunye cm sm je kalo
kite mam kt kedai.
cume sup tulang tuko ngn sup eko.
n ayam kunyit xde..hehe..yummyyyyy

Nurmala said...

eya la,
ye ker?? sedap kan daging masak merah, kalilan ikan masin ng telur dadar..nyummmm!!!!