Wednesday, September 24, 2008

kELaB dARuL eHsAN

Kelmarin (Isnin), aku pergi berbuka puasa kat Kelab Darul Ehsan (KDE). Itu pun atas ajakan Kak Pah – officemate lama aku.

Asalnya Kak Pah ajak aku join diorang punya majlis berbuka puasa bersama anak yatim. Dulu masa aku kerja sana, aku rajin la dok join benda² ni semua. Skang, aku dah kerja kat lain, kak pah saje la nak ajak aku kononnya. Mula² tu aku agak excited, tapi bila aku fikir² balik, kang org² sana menyampah pulak kalau aku join kang. Nnt kak pah yg kena blame. Ye la,kang mereka kata apa pulak. Aku dah tak ekrja sana,kenapa nak kena sibuk² pulak kan? Al-maklum lah..mulut org kita tak leh nak tutup. Mulut longkang gitew..

Jadinya, aku pergi je la hari Isnin kelmarin. Alhamdulillah,dapat gak makan free kan..

Makanan dia..peerrgghh!!!! sedap giler..100%

Makanan dia banyak.. Macam² ada..


Ni nasi & lauk yg aku amik. Susahnya, udang je aku makan.

Kuih muih & kek. Tapi aku amik kek jer

Satay.. favorite aku

Tembikai, Honeydew & Betik

Rojak

Nyum!! Nyum!! Ini harus la aku suka..

Teratak bonda

Ada musician

Ulam² area

Sup & bubur

Bakar² area

Satay

Goreng pisang & keropok lekor

Nasi ayam

Kebab

Roti bom

Korang makan la segala makanan tu sampai lebam.
Buffet = RM55++ tapi mmg puas hati (aku makan free lagi mau cerita)





Ikan ni gemuk². Geram aku tgk..

28 comments:

Pocket said...

aduhai!!
tiga ketul kah udang itu?
pocket makan cenggitu mahu gout dah!!
hahahah:)
kenapakah pocket tgk gambo pun jer dah terasa cam kenyang dah. ahai...
banyak nyer korang makan^^
RM55 well paid!!

Nurmala said...

pocket,
oo..pocket x leh makan udang ker..rugu..rugi..

mesti la kena makan banyak² pocket. bila lagi la nak merasa makan kat situ kan..kalau kena pergi sendiri jangan harap la..ekekeke~~~

arianna adrizal said...

okla tu..
mkn free jgn ditolak.. hehe

Nurmala said...

anna,
haaa....tau tak pe..

saya said...

wahh..saya dah le mmg teringin beno nk mkn rojak tetiba ada lak gambor rojak tu..uwwaa..nak jugakkk

Nurmala said...

saya,
wakakaka...g la beli..ada rojak sedap kat tesco puchong ngan mid valley..wooohooo~~

antalya said...

semua nya nampak sedap

[yAN!e][pUTraJAya] said...

uish....dugaan tol tgk makanan nih....lagi 5 hari nak raya....kekkeke

Nurmala said...

antalya,
bukan nampak sedap..mmg semuanya sedap

yanie,
sabar..itu semua cobaan.. selamat hari raya..

reena said...

alahai...bila kena confinement leave time bulan pose nih, semua occasion buka pose opis buat tak dapek nak join... jeles nih tgk mknn sedap2 tuh

Nurmala said...

reena,
sabar ye bulan² posa nih..jangan jeles..huhu~~~

goooooood girl said...

i like......

Nurmala said...

goooooood girl,
wakakakakaka.....

Ada Ayrissa said...

wahhh..meriahnyer bukak pose...

mazzura said...

sedapnye..banyak lak tu makanan..dah la tengahari buta ni..sabo je la..
* mood raya dtg..haha..tu yg tak update..ari ni je xupdate...smlm ada lor..

Nurmala said...

kak ada,
mmg la meriah kalau makan free

mazzura,
sabar mazzura..
**eh..semalam ada ek??**

eLiyaShaKa said...

eii sedap2 ni....terus rasa nak pi makan buffet ni...

Nurmala said...

eliya,
harus lah pergi..

miszrLina said...

aah la..my fren pon ckp KDE nih cedap food dia..huhu...
tp x sempat nak ke area sana...
next year ek...insya'allah...

eskrim!! harus tu..huhu

ratna said...

alamak...udang..aiskrim..sedapnyer..

Nurmala said...

kak ina,
mmg sedap kak.. the best among the kelab in kl

ratna,
wak!!! mmg sedap..

Yanmie said...

mmmm...mcm sedap je...mala kata nk diet...hm..yan dh turun lagik 3kg tau dlm bulan puasa nie. now dh 52kg dh..yahooo...tapi rezeki jgn di tolak..hihihi

nurul said...

bestnye... ;) i suka makan2 ni lagi2 kalau sedappp.... mala, selamat hari raya, better wish awal.. takut tak sempat!....

Nurmala said...

yan,
hehehe...tu la..bulan puasa ni banyak pulak jemputan.. bestnyer yan turun 3kg

nurul,
selamat hari raya nurul..

Eya said...

Hi mala..

terjojol bijik mate nengok
mknn,cm syurga mknan lak.
pape pon,
selamat Hari raye
maap zahir batin.
br kwn x de slh2 lg kn..huhu

Nurmala said...

eya,
selamat hari raya jugak..
maaf zahir batin..
x de salah pape pon,kita nak minta maaf jugak..

eLLy said...

mala Udang & satay itew menggoda ku
:)

Nurmala said...

kak elly,
sabar okeh...
lagi 4 hari je lagi nak puasa..