Tuesday, September 16, 2008

wHeN wE wERe sMaLL

Tadi aku dapat email dengan subject : - When we were small

Adalah beberapa pic gambar ni dan aku rasa aku nak share ngan korang sumer..

Ok..Enjoy ek..huhu~~


















33 comments:

SaDi said...

you remind me the sweetest memories when I was young.... ahhhh.... so cute laaa... especially "he-man" and "she-ra".... huahuahauhauuahuahuu

hot stock said...

ok. I found an information here that i want to look for.

free sms international said...

ok. I found an information here that i want to look for.

Pocket said...

hehehe, pemadam tu cam ingat,
tora cam ingat, walaupun pocket lebih prefer dindang!

'eyes of omen, give me sight beyond sight'
heheheheh

zeti said...

sumanye zt ingat ;) ehehe.. mmg sweet kan time ni.. ingat lg bila da abis exam msti bwk game cam happy family then main ngan frens.. then kotak pnsil tu pun zt ada gak.. ehehe.. ada tmpt ltak pmbaris, sharpener etc.. wah.. rndunye zaman tu :) (over xcited lak zt ni :p ehehe)

mazzura said...

adusss..terkenang kembali zaman2 dolu..lamanye kutinggalkan..haha..

eh ada lupa la..batu seremban, ting-ting.. :)

Nurmala said...

sadi,
ye la.. teringat kenangan tu..

pocket,
wak!!!semua ingat la pocket..mana leh lupa..hehe

zeti,
aha kan.. kalau cikgu tak de je dalam kelas, saya men lawan pemadam..wakaka!! harus la satu bag penuh pemadam jerk..

mazzura,
terkenang balik zaman hingusan. dah la baru jumpa kau.

batu seremban ng teng-teng xde pic arr..huhu~~

~dARlee zURiS~ said...

hihhihkk..datang sini mengimbas memori kanak2 lak
memang x lupa most of dat things kan?
biskut gule tu especially.
tp smpi skrg zuris still mkn gula dye yg kalerful tu je.biskut campak.hehee...

Nurmala said...

zuris,
aha..kita pun kadang2 beli gak biskut tu.. biskut timbang..pastu kepoh citer kat anak² buah. Ini la makanan kami sama kecik² dulu tau..

PuteriSatu said...

betulla..dulu dapat biskut ada gula kaler2 ni..punyala suka kan mala kan...cam dapat ape je....

Nurmala said...

puterisatu,
aha..masa tu,biskut tu la paling best sekali..wakakaka~~pastu makan gula warna-warni tu je..biskutnyer tak makan..

[yAN!e][pUTraJAya] said...

MALA... a ah la..ada sesetengah game nih yanie pernah main time kecik2 dulu..hehhehe

[yAN!e][pUTraJAya] said...

yang paling best main video game super mario & mario brothers...kekkekek

Nurmala said...

yanie,
aha kan..saya dulu leka je main super mario nih.. expert!! sampai jahanam game tu..wakakaka~~

eLiyaShaKa said...

omg...i miss my childhood period!!!!all those pic really remind me to the zaman kanak2 riang..how sweett...kerja dok main tak payah ingat nak kerja..haha! tora datang lagiii...hehehe

Nurmala said...

aliya,
hahahaah.. still remember that dialog heh?? tora datang lagi!! mmg miss sgt zaman kanak2..huhu~~ sedih nyer bila ingat balik..

eLiyaShaKa said...

kak...mind to foward that email to me... eliya83@yahoo.com

wanna share it with many of my friend too....now rasa macam nak nangis2 pula tengo entry ni..emo betul..haha

Nurmala said...

eliya,
eh...kita sebaya la eliya..wakakak~~macam kakak² ke saya??

okie...nnt i forward k..

eLiyaShaKa said...

eh yerker??adehhhh sorry2

bukan mcm kakak2 pun...tp tengo u dah kawin kan so tort mcm i muda lagi..padahal sama umur dah...hahaha.
so after this call mala jerk la erk??

thnks for the email.lya dah dpt...muahhs

eYaNacOMeY said...

hikkksss.. tgk gmbr2 nie sume watkan sy teringat mase zmn kocik2 kak.. sy dulu suka kumpul pemadam yg gmbr2 grape,strwaberi sume tu..cute2.. pastu main kad sume..hehe

nurul said...

kite suka biskut kaler2.. atuk salu beli.. infact kalau i terjumpa biskut tu sure rasa nak nangis... ;( i miss him soo much...

Nurmala said...

eliya,
hehe..saya belum kahwin la lya..Insyaallah bulan 3 thn depan baru kahwin..huhu~~

eyana,
best kan zaman tu..those were the days

nurul,
saya pun atuk yg belikan dulu..uhukss~~ sayang atuk..

ratna said...

awak... biskut yg atas sekali tu kan..rasanya biskut turun temurun kot. dulu saya mkn biskut tu. panggil biskut aiskrim. skrg anak saya pulak mkn biskut tu. beli timbang kat giant.

Nurmala said...

ratna,
ye la..biskut tu ada jual lagi skang. biskut turun temurun agaknya..

hajime said...

duh...
imbasan siut...
isk...

Anonymous said...

yeszaaaaa aku masih ingat zaman kanak2ku....best gilosss!!!~~dnie

mongkut said...

biskut tu kita sukaaaa masa kecik dahulu

Nurmala said...

hajimie,
jangan ingat akademi fantasia je ada imbasan. Kita pon ada..

adini,
zaman kanak2 mmg best gilosss!!

mongkut,
kita pun suka biskut tuh..

Eija Sam a.k.a Purple 28 said...

rindunyer, masa kecik-kecik dulu...best teringat masa dengan adik beradik, jiran-jiran, main rounders, main lompat getah...siap beli getah kat kedai ah boon ,,,,hikss.....winduuuu....

~eRni NuRsHaniSza~ said...

huhu..teringat zaman dolu2...terasa tua lak plak...hehehehe...pemadam2 tu aku ingat dulu dok main lawan2..pemadam sape himpit sape dia menang amek pemadam pihak lawan..hahaha..byk aku kumpulpemadam hasil kemenangan..hehehehe...pastu x tau nak wat pe byk2..

Nurmala said...

eija,
mmg rindu kalau kita fikir² kan balik. Kenangan semua tu. Main baling seliper, galah panjang.wak!! rindu

erni,
aha..aku pun sama dok kulpul pemadam..makin banyak pemadam tu makin hebat la konon..wakakaka

eLLy said...

eh betul la.. ini la benda benda yg akak pernah ada dulu ...

Nurmala said...

kak elly,
tu la..kenangan kan?? hehehe..